Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam deti kvetnove, cervnove a fakt jsem to neresila. Slo se (tu prvni zimu) za jakehokoliv pocasi.
Já už bych se s půlročním nebála i do větších mrazů. Teda když bude pořádně oblečenej a zachumlanej ve fusaku v kočáře. Používala jsem dětský krém na obličej nivea, jinak nic.
Kdyby se mohlo jen do - 5 tak co by dělaly ženy, co bydlí na horách a už od října mají pod nulou
Pořádně nabalit, na obličej krém proti mrazu a můžete jezdit venku do aleluja ![]()
Do - 10 stupňů v pohodě, namazat hlavně nos, bradu a tvářičky dobrým ochranným krémem, přes pusinku je dobrý nějaký nákrčník přetáhnout, no dítěti v kočárku je určitě tepleji, jak tobě, která ho vezeš ![]()
Já jsem s půlroční chodila nějak do -7°C. Víc už mně bylo nepříjemný. Brr.
S půlročním v pohodě, zachumlat v kočárku a namazat obličej (já mažu modrou indulonou). Vždycky jsme byly venku tak dlouho, dokud to bylo pohodlné mně, v kočárku je o dost lépe. Myslím, že v tak - 10 a víc jsem už asi ven nechodila, pokud to nebylo nezbytné, ale zas taková teplota je u nás přes den tak dvakrát v roce ![]()
Přes pusu/nos nic nedávat, se tam sráží a mrzne vydechovaná pára potom…
Neřeším, jedem se 7 měsíčním do Tater. Prostě se musí úměrně oblict, namazat obličej krémem a pohoda, zas nebude celý den na mrazu.
@Jitul.kaaa9 píše:
S půlročním v pohodě, zachumlat v kočárku a namazat obličej (já mažu modrou indulonou). Vždycky jsme byly venku tak dlouho, dokud to bylo pohodlné mně, v kočárku je o dost lépe. Myslím, že v tak - 10 a víc jsem už asi ven nechodila, pokud to nebylo nezbytné, ale zas taková teplota je u nás přes den tak dvakrát v roce
Indulona do mrazu není dobrá…kvůli vodě co je v ní obsažena.
Buď vazelína a nebo krémy do mrazu.
@Medičkaa píše:
Já už bych se s půlročním nebála i do větších mrazů. Teda když bude pořádně oblečenej a zachumlanej ve fusaku v kočáře. Používala jsem dětský krém na obličej nivea, jinak nic.
Starší spával hlavně v kočáře a měli jsme psa, takže já chodila s lednovým dítětem ven v kočáru neustále. Když bylo mínus 20, tak jsem ho dala jen do kočáru a do studené chodby v baráku, ale i s měsíčním miminem jsem chodila v minusových teplotách.
Ve Skandinávii nechávají spát mimina venku běžně a mají tam o dost větší zimu. Oblíknout, možná nějaký krém do zimy (aby v něm nebyla voda) a do -15 bych to fakt neřešila.
Holky tak mě zajímá vsude se píše se s miminkem se smí tak do -5 ven víc už ne… platí to takhle i u pulrocniho? Jak to děláte vy popr co jste miminku co takové zimu ven koupili… nějakou mast? A něco třeba přes pusinku ať nedýchalo ten studeny vzduch? Děkuji