Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím Vás všechny, pravidelně jezdíme do Německa na nákupy. Zittau to jistí, ale nenašla jsem třeba shlecker nebo rossman,abych si tam skočila do drogerky.
Ale teď k věci, potkala jsem kamarádku a ta jezdí na nákupy oblečení jedině do Polska, řekla mi, že cena je nízká a kvalita dobrá,jak to tedy je? Kde nakupujete oblečení v Poslku nebo Německu?
Jelikož to máme do Polska daleko, a do Pasau asi 80 km na větší nákupy ( oblečení,dorogerie,jídlo, boty atd.) jezdíme tam. Pro drogerii a mléko a kaše chodím do DM, mám i zákaznickou kartu a oproti českému DM, je tam o mnoho levněji a výhody členství jsou taktéž nesrovnatelné - slevové kupóny na celý nákup, dárek zdarma( teď např. zubní pasta) a ke každému nákupu nějaká mlska ![]()
Oblečení kupujem tak různě, kde se nám co líbí,ale letní a zimní výprodeje jsou tam super.Člověk nakoupí za pakatel. Např. Adidasky jsem si naposledy kupovala,celokožené za 39 Euro
Kozačky za 20 Éček mám už 2 roky, ne jako od nás z Deichmana, že je reklamuju za 2 měsíce.
Z polska máme kočár a pár věcí pro malého a nic proti tomu nemám, naopak,když se např. v Lidlu kouknete na drogeriia čistící prostř. - vše je z Polska
navíc, je tam levnej benzín, tak když to má někdo blízko, proč tam nejet.
Abych pravdu řekla, tak u nás už oblečení a boty nekupuju, když se podívám třeba v HM nebo CA na visačky, v jakém kurzu je cena přepočítaná z Eura a zjistím, kolik bych tak ušetřila, radši si tam jednou za 3 měsíce na pořádnej nákup dojedu a pak mne těší každá ušetřená kačka
![]()
Lenko a v jakých obchodech tam tedy nakupuješ? Já bych si totiž ráda rozšířila rohled.. Potraviny mě mile překvapily, prášek též.. nesrovnatelné.. ted se chystám koupit si něco do myčky…
Jezdíme pro potraviny a než jsem začal s DM tak i pro drogerii do Kauflandu.Oblečení - KIK, Takko, New Yorker,HM, CA, už nevím jaké další. A boty - Happy Shoes a další názvy už mi vypadli.Ale za necelou hodinku tam zrovna odjíždíme, tak napíšu konkrétněji večer ![]()
A kam jezdíte vy???
ja ti radim jedině německo.take jsem jezdila do žitavy,ale ted spiš budišin,žitava hrozně upadla.do polska jsem take parkrat jela,prvni nakup luxusni,byla jsem nadšena a pak mnoho věci dražší než v německu.samo nevim,jak tržnice tam už tak 10 let nejezdim,přijd mi to ,jak vietnamci.v německu kupuji vše.boty,oblečení,potraviny,mliko pro malého,plenky.prostě všechno.nechci tě odradit od žitavy to maš do polska kousek tak to sama okoukni.jinak ja v polsku byla ve zgořelci. ![]()
Lenko právě, že já se tam pohybuji jen LIDL a Kaufland.. potřebuji se posunout dále
mucinka2 děkuji já to nevěděla, nikdo mi to neřekl, že to tam takhle upadá-
mucinka2 děkuji já to nevěděla, nikdo mi to neřekl, že to tam takhle upadá-
Mofiz, kam máš na mysli, dále??? Ta nabídka je taky jen omezená a na jídlo jiné obchody, než je Aldi, Lidl,,–Real, Norma, Kaufland a jim podobné nejsou. ![]()
do Aldi jsme se ještě nedostali.
Co mám na mysli? Chci tam kupovat opravdu vše.. takže i oblečení
mofiz píše:
do Aldi jsme se ještě nedostali.
Co mám na mysli? Chci tam kupovat opravdu vše.. takže i oblečení
K těm hadrům- v síti Family jsme si vždy kupovala Topolino a jiné zanačky, je to hezký a poměrně levný
budišín je bautzen,snad jsem to napsala správně
jo do ersting family taky chodim nakupovat na děti,to je super.znč.topolino.jinak jsou dobry draždany,ale bohužel tam jsem byla jen ve starym městě a neee na nakupech,vždy jedu a zkončim v bautznu a dal se mi nechce.jinak na jidlo jedině kaufland a aldi něco malo.