Do porodnice na posledni chvíli?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4062
15.1.17 22:31

Já bych to tak udělala a pro vlastní klid a jistotu bych si domluvila soukromou porodní asistentku, která s tebou v průběhu první doby doma bude, bude kontrolovat tebe i stav miminka a pomůže ti rozhodnout, kdy je čas vyrazit do porodnice, aby se to stihlo tak akorát. Může s tebou pak být i u porodu, buď ho přímo vést (pokud to tvoje porodnice umožňuje a PA sní bude mít smlouvu) nebo být aspoň přítomna jako doprovod a podpora, v podstatě v roli duly.
Tak nějak to mám zatím napotřetí v plánu já, pokud bude všechno OK. Na porod doma si netroufám, ale strávit v porodnici 10 nebo víc hodin pomalým otvíráním je zbytečné. Tohle mi přijde jako rozumný kompromis mezi vlastním pohodlím a bezpečností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
15.1.17 22:42
@Anonymní píše:
@monacha ..když to by pro mě bylo asi stejne jako být v porodnici.. jsem introvert a bolest si prožívám nejradeji sama v koutku.. neumim se uvolnit před personalem nebo nakou aistentkou… zavřu se do koupelny a až bude nejhuř přítel mě hodí do porodky… ale je předpoklad že budu přenášet - prý když poprve tak podruhe take se říká že?

To vůbec nemusí být, to přenášení. Já třeba první dítě 10 dní přenášela, druhé šlo ven o deset dní dřív. A v obou případech od prvních kontrakcí směřujících k porodu do samotného porodu bylo víc než 24 hodin. V obou případech jsem jela zbytečně brzo (ač přesně podle instrukcí z předporodního kurzu). Porody jsou různé a dopředu se to moc odhadnout nedá.
Se soukromou porodní asistentkou se můžeš několikrát setkat už před porodem, seznámit se s ní, vyjasnit si s ní své představy. Klidně si můžeš kontrakce rozdýchávatbsama ve vaně a ona bude v obýváku popíjet kafe, jen tě občas přijde zkouknout, pokud ti to tak bude vyhovovat. Ale budeš mít jistotu, že někdo včas odhalí případné komplikace a v případě potřeby zavelí k přesunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5161
15.1.17 23:23

Ja jsem u prvniho tehotenstvi taky bydlela hned doslova naproti porodnice, opravdu jen 2-3 minutky pesky. Autem by se tam od baraku ani nedalo dojet, to by se muselo udelat objizdka na 20 minut. Jsem teda v Anglii a tady ani neprijmou, dokud nejsou kontrakce tak co 3 minuty, takze ja jsem sla az mi praskla voda, kontrakce jsem mela postupne cely den predem, tak jsem byla doma v klidku. Ale ty 3 minutky chuze se za kotrakci protahly snad na 20, tak na to pozor (autem to fakt neslo, musela jsem si to dojit pesky, bylo to doslova jen pres parkoviste, z oken bytu jsme si mohli mavat do okna porodnice kdyby okno na pokoji bylo na spravnou stranu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
16.1.17 03:26

Řešila bych to během porodu, když ti bude dobře doma, buď doma, když ne, jeď do porodnice. U prvního to byla klasika, v porodnici asi tři hodiny, u druhého takový fofr, že nestihla dojet ani záchranka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
16.1.17 04:46

Asi bych se poohlédla po jiné nemocnici nebo PA, která řekne, kdy je čas odjet do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
16.1.17 05:30

Já měla hnusnej první porod, dlouho na sále, zřejmě i moje chyba, že jsem jela možná brzo, ale neměla jsem klasické kontrakce, bylo mi hrozně zle, takže si mě tam nechali a pravděpodobně ze stresu ten porod potom trval víc jak 24 hodin. U druhého jsem se zařekla, že tam pojedu na poslední chvíli, i kdybych to na mě přišlo na parkovišti před porodnicí, ale já bydlela od porodnice 5 minut autem. Doma to probíhalo ideálně (jinak bych si to nedovolila), od 8 hodin kontrakce co pět minut, koukala jsem na televizi, četla, v jednu hodinu jsem usoudila, že bych se šla osprchovat, že pojedem do porodnice, ve sprše najednou kontrakce po 3 minutách, na příjmu po dvou a 20 minut po příchodu na porodní sál byla malá venku. Takže mi to vyšlo, věřím, že i tobě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25220
16.1.17 08:42

No ale poznáš to? My jeli rodit druhou, bolestma jsem se svíjela a myslela, že tam budu ještě pár hodin a rodila jsem asi 7 min. po příjmu. Píchli mi vodu a bylo to. U třetí taky - porod běžel předpisově, všechno se tlačilo ven, ale voda ne a ne prasknout. Tak mi ji ruply a na dvě kontrakce byla malá venku. Sestra říkala, že bych ji jinak porodila asi s obaly.
Za mě ano, buď co nejdéle doma, pak uvidíš, jak poznáš, jestli už jít nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.17 11:19

Já bych do toho nešla, bála bych se, že to neodhadnu. Rodila jsem sice poprvé, takže jsem vůbec nevěděla do čeho jdu. Ale čekala jsem nesnesitelné bolesti a ono se to pořád dalo vydržet, dvě hodiny jsme doma vyčkávali a pak jsme teda jeli do porodnice spíš se jenom tak zeptat jestli teda jo nebo ne :lol: Tam si mě nechali, otevřeno na 2cm. Porodní asistenka řekla, že to ještě bude trvat, že je to první porod apod. Tak jsem dostala nahřívací polštářek a gymnastický míč a nechali nás tam. Asi hodinu jsem se tam houpala na míči, pořád se to dalo. Pak teda přišly asi 3 kontrakce hrozně silné - to jsem si myslela že teda to takhle bude bolet asi až do večera. Najednou tělo začalo samo tlačit, strašná síla, jen jsem zvládla na manžela zakřičet ať rychle pro někoho doběhne 8o Přiběhla asistentka, zkontrolovala mě - 10cm a rodíme. Všichni běhali a chystali, nikdo to nečekal tak rychle. Během hodiny jsem šla z 2cm na 10. Malá byla na 4 zatlačení venku. Kdybych vyčkávala doma až to opravdu začne bolet, tak bysme vyjeli až u těch tří posledních kontrakcí a to bych porodila v autě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.17 11:24
@Anonymní píše:
@monacha ..když to by pro mě bylo asi stejne jako být v porodnici.. jsem introvert a bolest si prožívám nejradeji sama v koutku.. neumim se uvolnit před personalem nebo nakou aistentkou… zavřu se do koupelny a až bude nejhuř přítel mě hodí do porodky… ale je předpoklad že budu přenášet - prý když poprve tak podruhe take se říká že?

Já to mám stejně jako ty, ale v porodnici to bylo úplně v pohodě. Zavedli nás s manželem na porodní box, řekli co a jak, dali míč, žíněnku kdybych chtěla klečet, nahřívací polštářek a nechali nás. Byla jsem tam celou dobu jen s manželem, povídali jsme si, záchod i sprchu jsem měla na boxu. Přišli jen jednou změřit na chviličku ozvy a pak až když je manžel zavolal, že se něco děje. Asistentky byly fakt empatické - nechaly mě ať si ležím, chodím, sedím jak chci. Když viděly, že to na mě jde, tak mě nechaly být, nemluvily na mě. Když mluvily tak ztišeným hlasem, příjemně. Asi jsem měla fakt štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
27.1.17 10:46

Mě se ten nápad strašně líbí. Prožít si to nejhorší doma a jet jen porodit. Já bych to tak taky chtěla, ale jsem strašpytel a porodnice daleko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
27.1.17 14:36

@Kočičí duše ahoj no muj porod probehl podobne.. akorat mi vadilo že jsem tam mela jen sprchovací kout ve kterem jsem sice byla nakýblovaa furt ale byla mi tam zima… chyběla mi tam vana…doma bych se mohla naložit do vany… plus teda u nas bohužel každou asi hodinu me na 15min položili na kozu a delali ozv a to bylo peklo… to jsem bolesti nedávala… tech 15 min tam ležet bylo nekonečných

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí