Do práce po 15 letech?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Callipo90 píše:
Smutné je, že ono to tak opravdu dopadne, těch nemakačenků je přílišné množství a mladší generace, dejme tomu dnešní 30,40,50 budou mít s dobou pojištění do důchodu neuvěřitelný problém. Takže se udělá zas nějaký príma zákon, který tyhle chudáky nebožáky nenechá ve štychu a všude je budeme litovat… už se nikdo nepodívá na to, že ten hrozný chudák si válel šunky doma 20 let a klidně více a pracující člověk má opět smůlu. Dnes je to obdobně, ti co neberou důchod?… Nevadí, dostane sociální dávky všeho druhu, kolikrát vyšší než důchod důchodce, který celý život dřel… smutné
Sociální dávky by měly zohledňovat i to, co ten člověk v životě do společného odvedl, čímž nemyslím lidi, kteří opravdu nemohli pracovat (maminky od postižených lidí, invalidy atd.).Profesionální nemakačenky dávkami nekrmit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
Sociální dávky by měly zohledňovat i to, co ten člověk v životě do společného odvedl, čímž nemyslím lidi, kteří opravdu nemohli pracovat (maminky od postižených lidí, invalidy atd.).Profesionální nemakačenky dávkami nekrmit.
Bohužel, takto se to nedělá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, ale člověk který je takhle dlouho doma, ztratil jakékoli pracovní návyky a fakt se v dnešní době nechytají, setkala jsem se i s holkou co byla doma 8 let a teď se nedokáže zařadit pořádně do pracovního procesu, většina těhle lidí hledá chybu na straně zaměstnavatele.
Příklad té holky co byla 8 let na mateřské, shodou okolností se dostala do obchodu mojí kamarádky jako prodavačka, kamarádka zní byla naprosto vyřízená(podotýkám že jsem vůbec netušila o kom je řeč a kamarádka nevěděla že jí znám), přišlo zboží a holka nebyla schopná ho ani z těch krabic vybalit, bordel na prodejně a ona tam sedí a čučí a říkat jí to mohla tisíckrát a holce naprosto nepřišlo že by dělala něco špatně, ono fakt někdo už se nechytne. Samozřejmě že to neplatí na všechny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medunka23 píše:
Holky, ale člověk který je takhle dlouho doma, ztratil jakékoli pracovní návyky a fakt se v dnešní době nechytají, setkala jsem se i s holkou co byla doma 8 let a teď se nedokáže zařadit pořádně do pracovního procesu, většina těhle lidí hledá chybu na straně zaměstnavatele.
Příklad té holky co byla 8 let na mateřské, shodou okolností se dostala do obchodu mojí kamarádky jako prodavačka, kamarádka zní byla naprosto vyřízená(podotýkám že jsem vůbec netušila o kom je řeč a kamarádka nevěděla že jí znám), přišlo zboží a holka nebyla schopná ho ani z těch krabic vybalit, bordel na prodejně a ona tam sedí a čučí a říkat jí to mohla tisíckrát a holce naprosto nepřišlo že by dělala něco špatně, ono fakt někdo už se nechytne. Samozřejmě že to neplatí na všechny
no ale čí je to chyba…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zakladatelka
Zdravím, moc Vám děkuji za všechny vaše příspěvky a rady! Já jí zkusím nasměrovat na tu poštu třeba, aby aspoň někam zašla to zkusit… Žasnu, jak jste tu situaci dobře vystihly, i když tu paní neznáte… Já ji znám už dlouho, bydlí tam, co moji příbuzní, i když já bydlím v Praze, tak ji vidím jen jednou za čas.
Ona je moc milá, o syna se perfektně stará, v péči o domácnost je jednička, skvěle vaří, peče, vstává ve 4 kvůli takovým věcem, jako jsou vánočky nebo svačiny pro manžela na směnu, ten ani na obědy do kantýny nechodí, protože je to dražší než jídlo z domova…
Ale máte pravdu, že poslední dobou si s ní moc o čem povídat nemám, zkrátka myslím, že péče o 1 velké dítě, domácnost a manžela se s normálním zaměstnáním dá v pohodě skloubit a doma bych se zbláznila… Ještě jednou díky moc za reakce a krásné letní dny ![]()
Gábina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabinanav píše:
Zdravím, moc Vám děkuji za všechny vaše příspěvky a rady! Já jí zkusím nasměrovat na tu poštu třeba, aby aspoň někam zašla to zkusit… Žasnu, jak jste tu situaci dobře vystihly, i když tu paní neznáte… Já ji znám už dlouho, bydlí tam, co moji příbuzní, i když já bydlím v Praze, tak ji vidím jen jednou za čas.
Ona je moc milá, o syna se perfektně stará, v péči o domácnost je jednička, skvěle vaří, peče, vstává ve 4 kvůli takovým věcem, jako jsou vánočky nebo svačiny pro manžela na směnu, ten ani na obědy do kantýny nechodí, protože je to dražší než jídlo z domova…
Ale máte pravdu, že poslední dobou si s ní moc o čem povídat nemám, zkrátka myslím, že péče o 1 velké dítě, domácnost a manžela se s normálním zaměstnáním dá v pohodě skloubit a doma bych se zbláznila… Ještě jednou díky moc za reakce a krásné letní dnyGábina
No hlavně to, když by nastoupila do práce, pocítí i její rodina, která si zvykla na nadstandart ohledně její péče. Museli by se zapojit syn i manžel. Třeba má strach, že obojí -rodinu i práce- nezvládne. Líná jako fakt líná určitě není, podle toho, co píšeš. Nejlepší by byl pro ní nějaký kratší úvazek. Proč je těch zkrácených úvazků pořád tak málo?!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám v okolí právě takovou paní, co se komplet stará o rodinu, manžel prostě pomáhat nebude, na rovinu jí řekl, že buď bude chodit do práce a nebo jí bude pomáhat, ta paní taky ráno vstává jako první, vše obstará, od nákupů, úřadů, řemeslníků, vaření, úklidu, zahrádky, prádla, prostě vše. Ten její nedoplní na WC ani papír, když dojde. Paní má taky problém jít do práce, tedy zkoušela a nějaký čas vydržela, ale pak odpadla, protože vstávala v 5 a spát chodila o půlnoci a za celý den si ani nesedla. Ti její taky všichni jí doma, takže musela zvládnout spoustu práce ještě navíc. Hledá něco na půl úvazku, jedno jakou práci a za jaký peníze. Jo, jaký si to uděláš, takový to máš. Ta paní by to hrozně ráda změnila, ale rodina nic měnit nechce. A okolí kouká na tu paní jako na budižkničemu a nemakačenko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já znám celkem dost takových lidí, prostě odejdou z práce a už se nevrátí, zvyknou si nic nedělat, mít spoustu volného času a když už by do práce mohli mají milion výmluv. Paradoxně znám víc takových chlapů. Problém vidím v podpoře v nezaměstnanosti, půl roku dostávaj peníze, za tu dobu si spousta lidí zvykne na nic nedělání i se za tu dobu naučí žít s nižším příjmem. To se týká hlavně generace 40+ většina z těchto lidí už prostě nemá závazky a nic je do práce nežene. Nemakačenka jsou při hledání práce nejvíc vybíraví, přitom nemají co nabídnout.
Známé zakladatelky bych doporučila aby začala občasnýma brigádama, Kaufland a Tesco berou pořád na inventury, trošku se dostane do pracovního procesu. Jinou firmu co by zaměstnala takovýho člověka neznám. Co víte třeba jí bude stačit pár brigád měsíčně aby manželovi zavřela hubu. Smlouvu jí stejně jen tak někdo nedá.
Můj názor je že za tohle může náš sociální systém, vyloženě tyhle lidi podporuje. Proč by makali za 12000 když od státu dostanou 10000. Takových znám dost, chodívali často pro razítko na pracák, že se jakože ucházeli o práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabinanav píše:
Ale máte pravdu, že poslední dobou si s ní moc o čem povídat nemám, zkrátka myslím, že péče o 1 velké dítě, domácnost a manžela se s normálním zaměstnáním dá v pohodě skloubit a doma bych se zbláznila… Ještě jednou díky moc za reakce a krásné letní dnyGábina
Možná, že by jí docela sedla profese hospodyně! Je řada rodin nebo i třeba osamělých mužů, managerů ( ve vší počestnosti), kteří potřebují mít uklizeno, sem tam uvařeno, napečeno, vyžehleno…To, co se zdá nevýhodou by mohlo být výhodou. Vždyť ona je na tyto věci vlastně profík s praxí!
Příspěvek upraven 15.06.15 v 18:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Big boss píše:
Já znám celkem dost takových lidí, prostě odejdou z práce a už se nevrátí, zvyknou si nic nedělat, mít spoustu volného času a když už by do práce mohli mají milion výmluv. Paradoxně znám víc takových chlapů. Problém vidím v podpoře v nezaměstnanosti, půl roku dostávaj peníze, za tu dobu si spousta lidí zvykne na nic nedělání i se za tu dobu naučí žít s nižším příjmem. To se týká hlavně generace 40+ většina z těchto lidí už prostě nemá závazky a nic je do práce nežene. Nemakačenka jsou při hledání práce nejvíc vybíraví, přitom nemají co nabídnout.
Promiň, ale Tvůj názor je naprosto stupidní. Kritizuješ tady lidi 40+, že se jim nechce makat, protože dostávají půl roku podporu v nezaměstnanosti? Ty bys je ihned po měsící nahnala někam i za 8 tisíc, že? Nač tito lidé potom tedy ovádějí z platu příspěvek na podporu zaměstnanosti, když by potom neměli dostat nic? A nemysli si, že každý má dnes nárok na sociální dávky. Budeš asi ještě mladá a k tomu blbá. Počkej, až budeš starší. Řada lidí nad 50 let, i nad 45 let má problém najít práci, a nejde jen o nekvalifikované. Doufej, že jednou nedojde na Tebe a nebudeš na té podpoře taky. Takové plky tady psát…Představ si, že i já s VŠ a znalostmi jazyků jsem v ČR po rodičovské hledala práci déle než půl roku. Podle Tebe jsem ale neměla asi hledat odpovídající práci, ale jít hned dělat nějakou operátorku výroby, ne? A myslíš si, že vzdělanější lidi na tyto pozice s radostí berou, když tam čeká řada těch méně vzdělaných? Neberou, protože si myslí, že by jim utekli…Tobě bude tak 25 let, ne? Snad věkem pobereš více rozumu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ošklivka píše:
@Burj Chalifa Výborný nápad
jen aby jí nedělal obtíže manžel, když bude dělat hospodyni třeba Bradu Pittovi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
prace po materske
Ja jsem trubka. Nemam zadnou skolu, trochu jsem si to sama zavarila, pak prisla prace, nasledne ditko. A aniz by se me kdokoliv ptal na praxi ci vzdelani vzdy se ptaji na deti.. Potom uz slysim jen to klasicke: „My se vam ozvem!“ ale kdyz se ozvou, vezmou vas na par dnu, nez.si najdou bezdetnou nahradu. Ale ja jsem uplny opak. Nevzdavam se. Porad hledam a koukam a vlastne mam neustale brigady, takze i prijem. Jelikoz jsem se synem sama, tak nemohu pracovat na sichty. Coz je dalsi kamen urazu. Ted se mi blysklo na lepsi casy. 27. nastupuji jako prodavacka odevu prevazne ruske klientele na dloooouuho. At zvedne tu linou zadnici a neco dela. Vymlouvat se nemuze. Praci sezene uplne v klidu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Kaliopa píše:
Promiň, ale Tvůj názor je naprosto stupidní. Kritizuješ tady lidi 40+, že se jim nechce makat, protože dostávají půl roku podporu v nezaměstnanosti? Ty bys je ihned po měsící nahnala někam i za 8 tisíc, že? Nač tito lidé potom tedy ovádějí z platu příspěvek na podporu zaměstnanosti, když by potom neměli dostat nic? A nemysli si, že každý má dnes nárok na sociální dávky. Budeš asi ještě mladá a k tomu blbá. Počkej, až budeš starší. Řada lidí nad 50 let, i nad 45 let má problém najít práci, a nejde jen o nekvalifikované. Doufej, že jednou nedojde na Tebe a nebudeš na té podpoře taky. Takové plky tady psát…Představ si, že i já s VŠ a znalostmi jazyků jsem v ČR po rodičovské hledala práci déle než půl roku. Podle Tebe jsem ale neměla asi hledat odpovídající práci, ale jít hned dělat nějakou operátorku výroby, ne? A myslíš si, že vzdělanější lidi na tyto pozice s radostí berou, když tam čeká řada těch méně vzdělaných? Neberou, protože si myslí, že by jim utekli…Tobě bude tak 25 let, ne? Snad věkem pobereš více rozumu.
Nono, že by něco o potrefené huse? Jsi nějaká útočná.
Psala jsem že znám dost takových lidí v generaci 40+ a ne že to jsou všichni lidé a je to jen osobní zkušenost. Trošku vytržené z kontextu. A hledat práci dýl jak půl roku s Vš je celkem dost, když člověk chce dělat a je šikonvej tak si práci najde, nemusí být operátor výroby, ale klidně mimo obor, je to přece jen dočasné, přestupní stanice. A životopise rozhodně vypadá líp brigáda než půlroční díra. Ale jo, pravda bolí. ![]()
Jo a věkem ten můj názor ovlivněný nebude, spíš zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit