Do práce po 15 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3641
16.6.15 13:54
@Big boss píše:
@Kaliopa No jistá si jsem popravdě jen tím co vidím a co po mě lidi chtějí. Když mi 8 lidí z 10 řekne že půjde dělat jen na černo aby nepřišli o dávky tak to o něčem vypovídá.
Mají děti, jsou bez práce, bez úspor. Dostanou socku, příspěvek na bydlení, na živobytí, na děti na dopravu dětí do školy, na novou pračku, na školní výlety pro děti atd. atd. Oni přece dělat nemůžou protože to je do města daleko.Životní minimum pro 4. člennou rodinu je 9850Kč, kde jsou příspěvky na bydlení a ty ostatní věci. K tomu tatínek chodí makat na černo do lesa a rodinka si přijde na pěkných 30000 měsíčeně ne-li víc. Takových znám mraky, jen v téhle díře jich napočítám na každém prstu 2.

No ale z toho životního minima 9850 se žít nedá. Myslíš, že v tom lese si ten tatínek vydělá na černo 20 tisíc čistého? Pokud to tak je, tak není problém v dávkách, ale ve špatné kontrole zaměstnavatelů a práci na černo. Když chce nyní vláda zavést systém elektronických tržeb, které by také zabránily práci na černo, tak se proti tomu podnikatelé a živnostníci bouří, že je to zklikviduje. Tak nevím, co lidé chtějí. Veřejně ale nikdo nepřizná, že nechtějí tu registraci z důvodu, aby mohli podvádět. Proč by to byl jinak tak velký problém? Já v tom žádný problém nevidím, jediným jsou teda pořizovací náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
16.6.15 14:30

@Kaliopa Jsem pro elektronickou evidenci tržeb, máš pravdu všichni nadávají že je to položí, čímž se vlastně veřejně přiznávají k tomu že podvádějí. Navíc s tím padne podstatná část konkurence takže si dobří podnikatele polepší.
Co se týče sociálky tak tatínek v lese si sice 20000 nevydělá, ale mají 10 ze socky+ příspěvek na bydlení 5000, + na děti atd. takže když si taťka bokem vydělá 12000 což v tom lese chlapi mají min. 1000Kč na den tak jsou na těch 30. uplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat