Doba ve školce před 2. rokem

38
11.5.15 10:42

doba ve školce před 2 rokem

Potrebuji radu hlavně od maminek, které mají přímou zkušenost…jsem na rodičáku a malé budou 2 roky az v létě. Pokud bych ted šla např od června do práce, jak je to s těmi 46 hod/měsíc když by byla v soukromé školce? Platí, že může byt pouze tech 46 hod/měsíc jen ve státní školce nebo to stejně pravidlo platí i pro soukromou školku? Děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101744
11.5.15 10:44

@plus_minus Platí to i pro soukromou školku a jakékoliv jiné kolektivní zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
11.5.15 10:50

A co jesle? Ja jsem v jednech soukromych mela dcerku predloni, sice jen na par hodin tydne, ale byly tam urcite i mensi deti (mela necele 2 roky) a na celych 5 dnu v tydnu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
11.5.15 10:52

@plus_minus Podle mě to platí jen na zařízení akreditované ministerstvem školství, což většina miniškolek není. Před rokem jsem to zjišťovala, nakonec se dřívější návrat do práce nerealizoval, ale v „naší“ školičce se mi dušovali, že o rodičák nepřijdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
11.5.15 10:53

@AliTad Neplatí, v zákoně je dost jasně psáno, že to platí pro školku, jesle a obdobné zařízení (tedy i ta neakreditovaná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
11.5.15 10:53

@Althya no ale pro jesle taky platí tech 46 hod za měsíc, ne? Navíc my tu jesle nemáme…jen tuto soukromou kde jsou i takhle male děti…;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
11.5.15 10:54

@Althya I jesle… no tak třeba rodičák nepobírali, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
11.5.15 12:32

U nas je soukroma skolka od dvou let, myslim, ze ji tam muzes dat na 5 dni v tydnu. Jsou zenske co jsou na rodicaku 4 roky a kdyz jim ve trech letech vezmou dite do skolky, tak prece neprijde o rodicak.. Ja mam rodicak a chodim normalne do prace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12867
11.5.15 12:34

@Lucciaaa od dvou let věku dítěte se docházka do školky nesleduje. Proto ten dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
11.5.15 12:43

@mag aha, nevsimla sem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
11.5.15 13:26
@j.a.n.i1 píše:
@Althya I jesle… no tak třeba rodičák nepobírali, ne?

No rodice tech deti byli v praci, takze potomci byli 8 hodin denne v jeslich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
11.5.15 13:28

@Althya No, já to chápu, ale jak víš jak to měli s rodičákem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12867
11.5.15 13:29

@Althya A? Vyplacení Rp jde i přerušit a můžou ho začít zase brát ve dvou letech dítěte. Nebo jaksi tu skutečnost, že dítě chodí do jeslí, zamlčeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.9.15 10:33

Kontrola docházky od ÚP v soukromé školce

Zajímalo by mě, zda se některá z vás setkala s tím, že by úřad práce opravdu kontroloval docházku dítěte v soukromé školce a případně jakým způsobem to dělal. Zákon v současné podobě považuji za kravinu (při soukromé školce rodičák zaniká ne, ale při soukromé chůvě ne, přitom jde prakticky to samé), ovšem na logiku úřady neslyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin