Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na Zemědělku mám taiky dobré reference, prý velmi dobrá komunikace s rodiči a ředitelka mi byla u zápisu sympatická. Nás tam ale nevezmou:-)
dík moc za příspěvek !! no nicméně už vím, že nás na Zemědělskou nevzali:) (syn bude mit v srpnu 4 roky). dostal se jen na Tišnovskou…ted nemám moc jasno, pokud „vezmu“ tišnovskou, automaticky mi padá Zemědělská třeba a šance, že se seznam posune? nebo si to můžu nechat nechat „do zálohy“? to asi ne že..:)
jinak, jajinko80, my bydlíme na merhautce a máme teda asi stejně staré děti
můžu se zeptat, jestli jste se někam dostali a kam? a kam asi dítě dáte? ![]()
No tak to je dilema. Na tech jejich slavnych strankach se ani nedozvis kolikati jste pod carou. Jako me mladsiho nevzali nikde ale je to na hlavu. Kazdopadne pokud tu Tisnovskou potrdis tak uz asi jinam nemuzes. A kdyz ne tak muzes zustat bez skolky.
Ale na tvym miste bych tu Tisnovskou vzala. Par lidi co tam meli dite a nestezovali si taky znam.
Ainy, my jsme se přestěhovali, syn už do školky chodí, ale v jiné části Brna, taky mimo to, kde my pracujem. Takže jsem se vlastně jen pokusila přehodit sem. Teď teda je dilema pro mě, dát na Tišnovskou, která je za rohem, ale se špatnýma referencema nebo dojíždět? je mi jasný, že to není takový problém, jaký má někdo, kho nevzali nikam (ale beru to tak, že zas uvolníme místo případně tam, kam už do školky chodí:))…a kolik je mladšímu? musíš do práce? a nevzali ho ani tam, kde je starší??
mně jde asi hlavne o přístup učitelek. jinak na ničem extra netrvám a iluze si nedělám ![]()
Mladsimu budou tri az v prubehu roku, spis jsem to jen tak zkusila. Do prace od tech tri let potrebuju tak shanim nejakou levnejsi soukromou. Tim ze nema skoro body za vek tak me je starsi sourozenec ve skolce prd platnej
. Ale doufam ze od toho dalsiho sk. roku to vyjde. Ale jak rikam na Tisnovskou jsem slysela negativni ohlasy ale i par pozitivnich.
koniklec píše:
jinak, jajinko80, my bydlíme na merhautce a máme teda asi stejně staré dětimůžu se zeptat, jestli jste se někam dostali a kam? a kam asi dítě dáte?
Ten muj bude mít 3 teď v půlce března. Bydlíme na Zemědělce a budeme se asi stěhovat směrem k Lesné - Tišnovskou jsem nakonec nedla z trucu, jsme se na té ulici zajímali o jeden domek a po nervehc to nevyšlo, šílený prodávající:-D Takže jsme se hlásili: Černopolní (19. v pořadí skoro u konce přijímání přihlášek), Jugoslávská, Merhautka, Zemědělská, SNP, Kohoutova a Marie Majerové (poslední 2 jsou nejblíže novému bydlišti, tak tam bych to brala všema deseti). Máme 923,36 bodů a nevzali nás zatím nikam.
Ke konci týdne si budu školky obvolávat a ptát se na pořadí, tak bych to určitě udělala a pak se rozhodla, zda Tišnovskou odvolat, ale je to risk:-)
Vzali nsá na černopolní a Marie Majerové, tak beru tu Majerovou. Máte někdo reference?
Omlouvám se, že se vměšuji do vaší diskuze, ale bydlíme na Jugoslávské a tak mě zaujala tahle diskuze. Zatím se v tom moc neorientuju, syn má rok a půl. a je narozený v září. Píšete, že tříleté děti berou málo, ale jak to je, když dítku budou tři roky až v září, když začal školní rok. Je nějaká šance, že mi ho vezmou do školky? Nebo pokud by se poštěstilo, tak až od pololetí? Omlouvám se, pokud to zní zmateně, ale moc se v tom školkovém systému nevyznám.
@MinkaD píše:
Omlouvám se, že se vměšuji do vaší diskuze, ale bydlíme na Jugoslávské a tak mě zaujala tahle diskuze. Zatím se v tom moc neorientuju, syn má rok a půl. a je narozený v září. Píšete, že tříleté děti berou málo, ale jak to je, když dítku budou tři roky až v září, když začal školní rok. Je nějaká šance, že mi ho vezmou do školky? Nebo pokud by se poštěstilo, tak až od pololetí? Omlouvám se, pokud to zní zmateně, ale moc se v tom školkovém systému nevyznám.
Podle letošního bodového systému bude tvůj syn brán v den nástupu do školky jako 2-letý a je prakticky bez šance se dostat ve 3 letech. Aby ho vzali v půlce roku by bylo o štěstí - zkusit si školky obvolat, zda někdo v průběhu roku ze školky náhodou neodešel.
Jájinko, děkuji za odpověď. Měla jsem předtuchu, že bude v nevýhodě když je zářijový, i když je to na hlavu postavené. Do školky by mohl, když mu v září budou tři, ale smůla, systém je systém.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.