Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim,
ja teda neznam nikoho, kdo by si na jakoukoli skolku tady na Lesne nebo C. Polich nejak vyrazne stezoval.
Na Cernopolni ma syna kolega z prace a rikal ze dobre, trochu bych mela strach jestli tam nebude moc cerno ![]()
Na Tisnovske neznam nikoho.
Na Brechtove vic lidi, stezovala si jen jedna maminka, ale syn je raubir takze oni meli problemy spis kvuli nemu. Ze by to byla nejaka vyjimecna skolka kvuli ktere bych dojizdela, tak to ne.
Na Kohoutovu vsichni co znam spokojeni.
Díky za info, no, černo na Černopolní určo není - to jsem viděla, když byly všechny třídy venku na zahradě - nesla jsem tam přihlášku a dcera se hned chtěla zapojit… to teda Merhautova je mnohem horší… to vídám běžně na ulici, když jdou ven na svoji zahradu na Tišnovskou
Na černopolní je ředitelka taková staromodní, je tam přes 20 let, ještě za soudruhů… Divný, v dnešní době, že nemají ani stránky… A zahradu také nemají vůbec vybavenou…Radila bych to tam nejprve omrknout…
Slyšela jsem, že Tišnovská má pěknou zahradu, myslím i s bazénem..
Na Jugoslávské je jen velmi malá zahrada a nemají žádné kroužky. To jsem slyšela jako negativní kriterium.
Já jsem vloni slyšela na Tišnovskou více negativní hodnocení a letos od několika maminek zase samou chválu. To je asi težké dávat jen na hodnocení druhých. Záleží na mnoha subjektivních okolnostech, jestli tam nakonec bude dítě spokojené.
To je mi jasné, že nakonec nám bude hovět úplně něco jiného… Na Tišnovské mi vadí ta vzdálenost:-(, teda není to horor, ale musím to každopádně objet spodem přes Tomkáč (s přestupem, co, zrušili raní spoje z vozovny), nebo vrchem přes Provazníkovu. Díky za info. Popřemýšlím, nebo is hodím kostkou…
@majdula1
O těch „skvrnách“ moc psát nechci, protože je to z kategorie „jedna paní povídala“. Loni jsem na reference o školkách dala hodně (nakonec mi to bylo stejně k ničemu, nemohla jsem si vybírat), ale dnes si myslím, že je zbytečné to sledovat a činit z toho nějaké závěry, hlavně proto, že strašně záleží na tom, jakou má dítě učitelku a jak si s ní sedne, a to se moc ovlivnit nedá.
Navíc už několikrát tu padlo, že lidi mají různé představy o tom, jaká by školka měla být a odvíjí se to i od toho, jak staré mají děti. Pro mě například bylo stěžejní, aby neprudili kvůli tomu, co zrovna v danou chvíli dceři nešlo (při nástupu hodně špatně mluvila, doteď ve školce prakticky nejí…). Někdo má zase dítě, které se sem tam počurá - opět přístup různý v různých školkách i třídách.
Mně třeba na naší školce zatím nevadí nic podstatného, zatím jsem spokojena a hlavně učitelky jsou fajn a k dětem se chovají hezky. Vzhledem k věku naší holky zatím moc nevyužíváme různých aktivit jako plavání, školka v přírodě, solná jeskyně… většina z nich je totiž určena pro starší děti (a chápu to).
Trochu mi vadí odpolední slučování tříd (je to ovšem bohužel běžné všude kvůli úvazkům), ale zatím se mě netýkalo. Někdy jsem taky mívala pocit, že se ode mě, dokud jsem doma, automaticky očekává, že si budu dítě vyzvedávat po obědě (vysloveně nás poprosily, abychom tak činily v pátek). Jenže při vyzvedávání po „O“ se člověk musí trefit do poměrně úzkého časového úseku a koliduje mi to např. se spaním mladšího dítěte, navíc v průběhu školního roku jdu do práce. To jsme si teď vyjasnily.
@zofii píše:
Slyšela jsem, že Tišnovská má pěknou zahradu, myslím i s bazénem..
Bazen je tam uz z dob komunismu ale napusteny jsem ho v zivote nevidela (bydlim za rohem) ale jinak zahrada je fajn.
Oni jim ho tusim napousteji v lete
. To mi aspon rikala znama, jejiz dve deti tam chodi.
@sturnus_vulgaris To me taky napadlo
. Ale chodim kolem i v lete a fakt jsem ho v provozu nevidela.Ono taky v cervnu je kolikrat kosa, v zari uz to na koupani neni a prazdninovy provoz je omezeny
Je fakt ze z chodniku neni videt jestli tam voda je nebo ne ale koupajici se deti jsem tam fakt jeste nevidela.
Ta znama mi ukazovala nejake fotky, jak se tam cvachaji, ale je fakt, ze asi to nebude casto - presne jak pises, kvuli pocasi.
Ahoj všem, tak o Černopolní nic stále nevím, takže zvítězí Tišnovská… jeslti jsou tam i školy v přírodě a plavání, tak to se mi líbí. ![]()
Když je teplo v červnu napuštěný prý bývá a když má školka otevřeno přes prázdniny v některých 2 týdnech, tak je určitě, říkala to známá, když tam dala dítě - vůbec ji holka nechtěla od tud domů, ale je to už pár let..
Je to jen brouzdaliště, nebo se tam dá „plavat“ - tedy aspon těch 50cm hloubky, nevíte? brouzdaliště se sprchou školky mívají, ale o bazénu hlubším jsem ještě neslyšela.
Mají to v albu na svých stránkách nafoceno. Nazývají to tam brouzdalištěm, ale těžko z fotek posoudit přesně.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.