Dobrá školka Brno - sever

Napsat příspěvek
Velikost písma:
zofii
14.3.13 18:46

Hanucha -
Takže učitelky jsou na SNP dobré? Kámoška se právě rozhoduje, zda jít tam, či na Bieblovu - kromě toho ležení (což nechápu, nikde nespavci neleží víc než půl hod na pohádku)- ona má od září předškoláka, tam žádné problémy nejsou?

• Citovat
  • Upravit
189
14.3.13 18:59
@Janis jop píše:
Zdravím všechny diskutující matky :-)

Mám několik poznámek ke školkám a jedno velké dilema…

Z loňska mám podobné zkušenosti jako Strunus vulgaris, psala jsem 6 odvolání, od ředitelky na SNP se mi dostalo ponaučení o správném přístupu matky k přijímacímu řízení loni i letos… Od září máme dítě na Zemědělské a stejně jako milwuska tam nejsme moc spokojeni (milwusko, škoda, že se neznáme, máme děti v jedné třídě…), a vím ještě o jedné další mamince… Z toho důvodu jsme dítě letos hlásili do 2 jiných školek (SNP a Kohoutova). Na obě nám potomka přijali a teď nevíme :zed: Reference jsou velmi rozporuplné a já se nedokážu rozhodnout… SNP je asi lepší co se týče aktivit, ale představa bojů s ředitelkou nic moc. A na Kohoutově mám obavu, aby to nebyla stejná nuda (jsem asi také z kategorie matek, které si představovaly více než jen volnou hru s hlídacím psem…), bonus je jen ta zahrada. Navíc jsem našla děsivý příspěvek o tom, že ředitelka Kohoutovy chlastá!!! (https://www.emimino.cz/…rankovani/2/?…). Viděla jsem ji 2× a nepřišlo mi to, alkoholika poznám i poslepu, aspoň jsem si myslela… Má prosím někdo nějaké informace, které by mi mohly pomoct???

Díky. J.

Můžu se zeptat, proč jste nedali přihlášku i na Jugoslávskou? Je to školka prakticky nejblíž Zemědělské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
14.3.13 19:42
@zofii píše:
Hanucha -
Takže učitelky jsou na SNP dobré? Kámoška se právě rozhoduje, zda jít tam, či na Bieblovu - kromě toho ležení (což nechápu, nikde nespavci neleží víc než půl hod na pohádku)- ona má od září předškoláka, tam žádné problémy nejsou?

Ja jsem spokojena a mala az na to spani taky. Dokonce i s tou reditelkou se mala pak celkem skamaradila, teda az jako predskolak. Ona je takova zivejsi a je fakt, ze takove deti si reditelka dokaze srovnat. Kdyz jsme tam byly prvni rok, tak dokonce si z nasi tridy k sobe vzala jednoho malo zvladatelneho chlapecka, na malou pak platilo, ze nebude zlobit, jinak ze tam pujde taky :oops: Kazda ucitelka ma neco, vim ze nektere maminky nejsou moc spokojene, ale ono fakt zalezi na tom, jake to ktere dite je a co od skolky ocekavate. Ted maji jednu novou pani ucitelku a mala rika ze je hodna. S ni jsem se zatim moc nebavila, je tam jen mesic a pul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janis jop
14.3.13 22:36

Takže… zrovna jsme s manželem projížděli webovky školek kohoutova a snp, a co se týče spaní a snp, v sekci „jak vypadá den ve školce“ je černé na bílém uvedeno 13:00–14:30 Odpočinek dětí, klidné činnosti a individuální práce
s nespícími dětmi, volná činnost dětí… takže by si asi rodiče měli něco vyjasnit s učitelkami, resp. ředitelkou, což bude asi ten kámen úrazu…
zítra musíme jednu školku potvrdit a stále nejsme rozhodnutí :zed: ze snp jsem čím dál nervóznější, manžel právě mluvil se sousedem, kt. tam má už třetí dítě a prý ví o chlapečkovi, co se začal po půl roce ve školce počůrávat. Sousedi to pojali tak, že život je boj a všichni na světě nejsou fajn a milí a sympatičtí, ale chci já to tak pro své dítě?? syn je sice čertisko, ale taky má teď takové citlivější období, já (píp) nevím :-(((

peerla: vlastně ani nevím, proč jsme letos nedali přihlášku na jugoslávskou, slyšela jsem cosi o autoritativních učitelkách a přeloženém dítěti…

strunus: zážitky s říďou mile ráda popíšu, ale nechce se mi takto veřejně, přecejen je možnost, že jí tam zítra půjdu potvrdit přijetí…

• Citovat
  • Upravit
189
14.3.13 23:22

Janis jop:
díky za odpověd. to je lepší se neptat :) na každé školce je něco. ach jo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
14.3.13 23:49
@Janis jop píše:
Takže… zrovna jsme s manželem projížděli webovky školek kohoutova a snp, a co se týče spaní a snp, v sekci „jak vypadá den ve školce“ je černé na bílém uvedeno 13:00–14:30 Odpočinek dětí, klidné činnosti a individuální práce
s nespícími dětmi, volná činnost dětí… takže by si asi rodiče měli něco vyjasnit s učitelkami, resp. ředitelkou, což bude asi ten kámen úrazu…

Jo, je mozne ze je chyba ve mne, ja jsem to s nima - s ucitelkama i s reditelkou resila pred 2,5 lety, reditelka byla zpruzena ze mala nespi a rusi ostatni deti. Tak jsem se ptala jestli je nutne, aby lezela, ze doma mi nespi po obede od dvou let, a ona pry ze trilete dite proste musi po obede odpocivat :nevim: Tak jsem to dal neresila, vyhrozovala mi, ze pokud se moje dite nezacne chovat lip, ze ji taky muze ze skolky vyloucit… Pak se to nejak samo srovnalo, po trech mesicich prisli na to jak ji ukaznit :mrgreen: a zacala si na to spani stezovat az ted nedavno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zofii
15.3.13 06:45
@hanucha píše:
Jo, je mozne ze je chyba ve mne, ja jsem to s nima - s ucitelkama i s reditelkou resila pred 2,5 lety, reditelka byla zpruzena ze mala nespi a rusi ostatni deti. Tak jsem se ptala jestli je nutne, aby lezela, ze doma mi nespi po obede od dvou let, a ona pry ze trilete dite proste musi po obede odpocivat :nevim: Tak jsem to dal neresila, vyhrozovala mi, ze pokud se moje dite nezacne chovat lip, ze ji taky muze ze skolky vyloucit… Pak se to nejak samo srovnalo, po trech mesicich prisli na to jak ji ukaznit :mrgreen: a zacala si na to spani stezovat az ted nedavno.

To se nedivím, opravdu dnes už předškolák ležet celé spaní nikde nemusí. U tříletého to chápu - tam je odpočinek nutný a děti v mš většinou spí, i když doma ne. Ale od druhého roku už rozhodně nemusí. No u některých dětí je to dost podstatné, aby se jim v mč líbilo. Stačilo by to pořešit i s dalšími rodiči na třídních schůzkách..

• Citovat
  • Upravit
6463
15.3.13 13:11

Ahoj, tak jsme dnes pustili ostatni skolky ( @Ainy posunuli jste se uz? Nevim, zda tam mam i volat, nebo tim, ze jsem podepsala zpetvzeti, syna vyradili automaticky) a zapsali se na Brechtovu. Zapisy jsou sice az od pondelka, ale pani reditelka nas zapsala hned, kdyz uz jsme tam byli.

Aktualne jsme nadseni, vsichni ctyri. Snad skolka splni nase ocekavani! Protoze Brechtova tu nema jedinou referenci, zkusim vecer sepsat, co nas tam oslovilo a co jsme videli, jasne ze realita takovy byt nemusi, ale nejakej vyraznej obrat nepredpokladam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
15.3.13 13:14
@majdula1 píše:
Ahoj, tak jsme dnes pustili ostatni skolky ( @Ainy posunuli jste se uz? Nevim, zda tam mam i volat, nebo tim, ze jsem podepsala zpetvzeti, syna vyradili automaticky) a zapsali se na Brechtovu. Zapisy jsou sice az od pondelka, ale pani reditelka nas zapsala hned, kdyz uz jsme tam byli.Aktualne jsme nadseni, vsichni ctyri. Snad skolka splni nase ocekavani! Protoze Brechtova tu nema jedinou referenci, zkusim vecer sepsat, co nas tam oslovilo a co jsme videli, jasne ze realita takovy byt nemusi, ale nejakej vyraznej obrat nepredpokladam.

Ahoj, myslím, že nikam volat nemusíš, tím že si podepsala zpět vzetí. My se posunuly na MAjerce o další místo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
15.3.13 13:20

@majdula1 Jojo, diky za optani :-). Na Kohoutove uz skoro jsme a rekla bych, ze tak jeste ve trech nejsme zcela bez sance. Jsme01/2010 bez sourozence (teda s nim ale moc „starym“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
15.3.13 13:21
@mauglie píše:
Ahoj, myslím, že nikam volat nemusíš, tím že si podepsala zpět vzetí. My se posunuly na MAjerce o další místo :)

Tak to bude to nase zrejme :D (nakonec tam R. skoncil jako patnactej, zrejme by se dostal, kdybysme jeste pockali…) Drzim palce, at vam to klapne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
15.3.13 13:30

@Ainy Tak to se dobre cte! Ze i triletak bez sourozence se dostane :D (z cehoz dedukuju, ze pristi rok muj triletak se sourozencem ma sanci dost velkou, juch! :dance: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
15.3.13 13:47

@majdula1 Jen abych to nezakrikla :-). Jinak sice je triletak ale z tech starsich. Mame 607 bodu a nejake drobne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
15.3.13 17:37

Můžu se zeptat jak je to s body za sourozence, když v době zápisu sourozenec chodí do školky, ale od září jde do školy? Čeká nás to za rok, ale vzhledem k tomu, že je malej 11/2011 tak moc nedoufám :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
15.3.13 18:13

Černopolní

Ahoj holky, stále otravuji s Černopolní… Kdo prosím má zkušenost? V po se musím rozhodnout mezi Tišnovskou a Černopolní. Fakt nevím, chtěla jsem dnes stát před školkou a ptát se maminek, ale přišlo mi to blbé… Ještě je možnost zavolat ředitelce a ne všechno se jí poptat… kroužky, škola v přírodě, jídlo, platba za měsíc… Díky za info :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin