Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@sturnus_vulgaris píše:
Proč mluvíš o sobě? Potrefená husa? Vůbec to na tebe nemířilo, byl to naprosto obecný komentář.Za sebe mohu říct jen to, že být člověkem, který si umí vydělat slušné peníze (jímž ve svých očích nejsem), nebudu se prostituovat před nějakou ředitelkou a zaplatím pro své dítě soukromou školku. Podpořím tím další lidi, co si umí vydělat slušné peníze, hodím do oběhu nějaký ten cash, který tam zoufale chybí, a tím naši skomírající ekonomiku…
SOUHLASÍM!
KDO NA TO MÁ, AT JDE DO SOUKROMÉ ŠKOLKY A STÁTNÍ NECHÁ TĚM, CO NA SOUKROMOU NEMAJÍ…sponzorovat státní školku může, není li to jen z vypočítavosti, až se tam dostane dle pravidel, jako všichni ostatní…
Nevím, co je špatného na tom psát obecně a už vůbec nevidím důvod, proč tomu nevěřit
, proč bych to taky psala, kdybych tomu nevěřila
.
Konkrétně bych mohla psát, kdyby tu nějaké podklady pro konkrétní případy byly, ale nejsou. Mluví se tu teoreticky o tom, že nějaké ředitelky tuhle nebo támhle přijaly sponzorský dar za umístění dítěte, a zda je to OK. Pokud by tu existovaly konkrétní indicie (tj. jména, částky, svědci…), tak neztrácím čas a podávám trestní oznámení. ![]()
Nevšimla jsem si, že bys tu psala něco konkrétního ty. Zatím jsem si všimla jen několika příspěvků na téma tržní hospodářství, sociální spravedlnost, nekvalitní legislativa. Že ty máš taky jeden semestr na právech? Nebo spíš na podnikatelce?
Věta: „Ta část populace, která je sice podle svých slov „schopna si vydělat peníze“, a přesto se snižuje k dávání úplatku za přístup k veřejné službě, není o moc menší „socka“ než ten, kdo si ty peníze vydělat neumí.“ je mým názorem, nemíří apriori na Tebe, pokud ses v cílové skupině našla, budeš se s tím muset nějak vyrovnat, stejně jako ses úspěšně vyrovnala s ledasčím jiným, protože jsi prostě borka.
![]()
Já třeba i když můžu zaplatit i soukromou školku, tak chci dát dítě do státní MŠ
moje volba…
@sturnus_vulgaris souhlas
@emers píše:
Já třeba i když můžu zaplatit i soukromou školku, tak chci dát dítě do státní MŠ
moje volba…
Což je IMHO naprosto v pořádku, pokud nenosíte T. G. Masaryka ve větším počtu paní ředitelce
.
Tak se opět potvrdilo, že školka (resp. paní ředitelka) na Tišnovské vyvolává maximálně odlišné reakce ![]()
@sturnus_vulgaris
kecy, kecy, kecy, nic jiného mě v souvislosti s tvým vypsáním nenapadá…prý kdybych věděla konkrétnější věci, podávám trestné oznámení…madam já fakt padám, nemám slov
@martinka456 Já jsem na tebe reagovala slušně, tudíž očekávám totéž. Názor nechť si každý čtenář učiní sám.
@sturnus_vulgaris já neslušně nereaguji, jen vyjadřuji názor s tvým sáhodlouhým zamyšlením…stále zastávám názor - i když jsem sponzorský dar nedala, že se tomuto nebráním…naopak. I do školy dáváme občas sponzorské dary a nepřipadne mě na tom nic divného, je to prostě pro blaho našich dětí a ne pro kapsy ředitelek či ředitelů, schopnému vedení když dáš sponzorský dar, tak se děti pak mají dobře všechny
@martinka456 píše:
@sturnus_vulgaris já neslušně nereaguji, jen vyjadřuji názor s tvým sáhodlouhým zamyšlením…stále zastávám názor - i když jsem sponzorský dar nedala, že se tomuto nebráním…naopak. I do školy dáváme občas sponzorské dary a nepřipadne mě na tom nic divného, je to prostě pro blaho našich dětí a ne pro kapsy ředitelek či ředitelů, schopnému vedení když dáš sponzorský dar, tak se děti pak mají dobře všechny
ale sturnus vulg nepíše, že sponzorský dar nemáš dávat… dej ho, ale až po řádném přijetí do státní školky… ale to už ho asi dá málokdo ![]()
@zofii píše:
ale sturnus vulg nepíše, že sponzorský dar nemáš dávat… dej ho, ale až po řádném přijetí do státní školky… ale to už ho asi dá málokdo
A zrovna my bychom radi skolku zasponzorovali. (Konkretne tu Tisnovskou, ale i jakoukoliv jinou - btw. prave ty jine by to potrebovaly jako sul, opravdu tam ty penize chybi…) A v zadnem pripade kvuli prijeti. Ale po dobu dochazky nasich deti. At uz by to byl financni dar nebo nejake naturalie - treba novy web nebo vybaveni zahrady… A verim, ze nejsme jedini.
@jajinka80 píše: Super, že ředitelka je příjemná! Z toho co si sem dala za informace mi ale ta školka nepřijde tak výjimečná. Ono to asi vesměs funguje tak všude, ale v té realitě to není až tak zářivé. Mně by hrozně zajímalo, jak je v praxi to volné vstupování rodičů do třídy a ta adaptace, tak to prosím pak určitě poreferuj. V naší školce taky vykládali, jak tam člověk může přijít kdykoliv po domluvě, ale v praxi cítím, že jim to tam narušuju. Přeci jen ten každodenní režim je hrozný frmol.
Urcite napisu. Reditelka rikala, ze muzeme kdykoliv prijit a zapojit se do hry (taky si nedovedu predstavit, ze by takhle prisli behem dne vsichni rodice, to by byl poradnej chaos - ale pochopila jsem, ze to moc lidi nevyuziva, bodejt kdyz jsou zamestnani, takze jeden clovek za cas to snad moc nenarusi) a ze ja s mladsim ditetem tam muzu byt treba cely den. Chodi jim tam takhle dokonce jedna pani se tremi detmi ![]()
Ono takhle napsane to vypada opravdu obycejne, vsak kazda druha skolka ma plus minus tohle vsechno v programu, ale oproti ostatnim peti skolkam, kde jsem byla, na me takhle zapusobila proste neobycejne
Ten pristup byl proste strasne jinej.
A jasne, na webu muzou mit napsano cokoliv a pak to nedodrzovat… na druhou stranu, nebylo by jednodussi to tam tedy vubec nepsat (treba konkretne ta adaptace a rabr pristup) a nesit si tak na sebe bic? Rikam si, kdyz uz tam neco s takovym durazem a nekolikrat pisou (a reditelka osobne potvrzuje), tak to asi neni jen pro efekt
Uvidime! Napisu.
Můj příspěvek ze včerejška 7:02: Nemám nic proti žádostem o poskytnutí sponzorských darů vůči rodičům přijatých dětí – kdo má/chce dát, tak dá tolik, kolik chce/může. Něco jiného ale je, pokud poskytnutím sponzorského daru podmiňuji přijetí dítěte.
@zofii V naší školce jsou sponzorské dary (myslím dary PO přijetí dítěte) poměrně četné. Jednak přispíváme ročně do fondu SRPŠ
(přesný název si nepamatuju) a nadto nás paní ředitelka žádá, abychom případně, pokud můžeme, dali ještě něco nad rámec toho. Na posledních třídních schůzkách nám předložila vyúčtování, jak se s vybranou částkou hospodaří.
Po návratu do práce mám v plánu školce nějaký dar poskytnout. Přiznávám, že momentálně to je pro mě trochu problém (po čtyřech letech na rodičáku).
Pro případné zájemce o poskytnutí výše uvedeného typu sponzorského daru může být zajímavé ustanovení § 15 odst. 1 zákona o dani z příjmu, jde-li o dárce-fyzickou osobu (případně § 20 odst. 8, jde-li o dárce - podnikající právnickou osobu). Tato ustanovení umožňují dárci odečíst hodnotu daru od základu daně. U fyzických osob se ten dar musí pohybovat v rozmezí od 1000 Kč (resp. 2% základu daně) do 10% základu daně a u dárce-právnické osoby min. 2000 Kč a max. 5 % základu daně.
@majdula1 Díky a držím palce, ať se Vám tam a hlavně malému líbí:-)
Jen tak mimochodem pro informaci paní ředitelka z MŠ Tišnovská obhájila v konkurzu svoje zasloužené místo, takže minimálně dalších šest let bude školka jenom vzkvétat pod jejím vedením
V novém Severníku byly ted dva články o rekonstruované školce na Bieblové… ví o tom někdo něco více? Už to opravují? Bude to tedy v září, nebo kdy otevřené?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.