Dobrá školka Brno - sever

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47
5.3.14 12:16

@Kluma Chm, myslela jsem si to, to je asi všude stejný.. jde mi především o to, jestli ty děti, co neusnou, můžou jít třeba ke stolečku kreslit nebo je nutí ležet celou dobu.

A co ty avizované každotýdenní „výlety“, jak mají na stránkách? U nás současně nechodí skoro nikam, jen na zahradu, a to mi přijde trochu škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
5.3.14 13:12

@apollo11 http://www.novinky.cz/…udsmana.html Na tomhle základě se můžeš s učitelkami domluvit, aby dítě nenutily spát. Samozřejmě je to o domluvě a vzájemné vstřícnosti. Já to budu takto chtít od příštího roku u staršího. Dám mu s sebou omalovánky a nějaký časopis na čtení. Pokud by otravoval a ostatní děti rušil, bude si muset jít lehnout s ostatními.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
5.3.14 20:10
@apollo11 píše:
@Kluma Chm, myslela jsem si to, to je asi všude stejný.. jde mi především o to, jestli ty děti, co neusnou, můžou jít třeba ke stolečku kreslit nebo je nutí ležet celou dobu.A co ty avizované každotýdenní „výlety“, jak mají na stránkách? U nás současně nechodí skoro nikam, jen na zahradu, a to mi přijde trochu škoda.

Tak to netuším. Dítě tam má kamarádka, ne já. Chodívám tam ale někdy pro ni. Na to se určitě můžeš zeptat přímo ve školce, jestli děti musí ležet nebo ne. Každopádně nemají zahradu, takže ven chodit rozhodně musí. Z mého pohledu bych školku vlastnímu dítěti bezdůvodně neměnila, jde spíš o ty kamarády… státní školky se zase tak moc neliší… chodit každý den na procházku ve dvojici taky není žádná výhra, to je lepší běhat po zahradě - - -

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
5.3.14 21:24

zahrada x chození

Jen přidávám svůj poznatek ohledně chození na vycházky a zahradám. Preferuji zahradu :potlesk: - ikdyž je třeba špatně vybavená a malá, tak děti si vždy najdou svůj koutek a hrají si tam s čímkoli. Chození s vestami a po dvojicích po ulicích je opruz pro všechny… školky se zahradami i tak chodí do divadla, jezdí na hvězdánu, do muzea apod… takže si to chození s „mezerami“ :P užijí dost:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
6.3.14 11:41

@Kluma Tak samozřejmě, vždycky je to něco za něco. Zahradu teda mají, sice pidi, ale v pohodě. Zase je plus ten podkrovní prostor, aspoň něco navíc. Na Slavíčkově (zmiňuji tu školku teda, abych nemlžila) mají zahradu sice velikou (ale u silnice), jenže 125 nebo kolik dětí. Pro mě prostě těch negativ, která vyplývají z té velké kapacity, je hodně, i když jinak nemám vážných námitek. Třídy se různě spojují, často je dcera úplně jinde s jinou učitelkou a jinými dětmi, a nenese to moc dobře, je to takové nestabilní prostředí. S kamarády to taky není nijak žhavé, určitě bych ji netrhala, pokud by si tam vytvořila opravdu velké kamarádství. Jak říkám - každý má ty priority jinde a nelze mít všechno najednou. Nejdůležitější je stejně to, jaké jsou učitelky, a to bohužel nezjistíme nikdy předem.

Jinak pokud jde o zahradu, škoda že zrušili školku v Arnoldově vile, ta zahrada byla nádherná, tam by to bylo určitě kritérium výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
6.3.14 11:53

@jani28 Jenže na Slavíčkově nechodí pro jistotu vůbec nikam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
6.3.14 13:23

@apollo11
No právě, dokud tam to dítě nechodí, je těžké soudit… jen mě ještě napadlo, že kamarádka si trošku naříká, že na Jugoslávské nemají žádné kroužky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
7.3.14 10:50

@Kluma Tak to je blbé. Našla jsem, že mají keramiku, ale radši bych upřednostnila nějaký hudební kroužek. No ještě uvidíme. Dala jsem ještě na Zemědělskou, ale o té nevím už vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
7.3.14 11:52
@apollo11 píše:
@Kluma Tak to je blbé. Našla jsem, že mají keramiku, ale radši bych upřednostnila nějaký hudební kroužek. No ještě uvidíme. Dala jsem ještě na Zemědělskou, ale o té nevím už vůbec nic.

Mně se ta Zemědělská líbila nejvíc, syn se tam ale vloni nedostal. Je to malinká školka, paní ředitelka při zápisu byla moc milá. A jejich velká výhoda je, že patří pod základní školu, jsou i ve stejné budově. Pokud chceš potom dát dítě do této ZŠ, myslím, že tu změnu nebude vnímat nijak násilně… a na jejich stránkách jsem v osnovách pro školku četla prvky Daltonského plánu. Když někdo uvažuje v mezích alternativního školství (hlavně ve školce), myslím, že je to vždy dobré znamení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
7.3.14 12:47

@Peerla Díky, ano, vlastně ten dalstonský plán je jediné, co vím, a určitě by mi byl sympatický; z různých referencí ohledně jeho aplikace ve školkách však vím, že to jsou opravdu jen „prvky“ a třeba jen 2 hodiny týdně, což v důsledku mnoho neznamená. Ve státní školce nelze čekat v tomto nějaký nadstandard ;)

Tady v diskuzi o ní někdo psal ne moc pozitivně, tak by mě zajímalo víc. Zahradu mají někde o pár metrů dál, ale to by nevadilo. Spíš jestli tam není ryk z toho školního hřiště :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
7.3.14 12:49

Pardon daltonský, překlep

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
7.3.14 13:13

@Peerla A výběr ZŠ mě děsí už teď :D Radši jsem o tom ještě nezačala ani přemýšlet. Takže která škola to bude, to opravdu netuším. Předpokládám, že to bude stejné martyrium jako teď u školek (všechny ty dětičky, co se teď do školek nevejdou), ne-li větší, protože škola už je hodně důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daysulinek
7.3.14 16:18

@šnatka Taky mi příjde, že je to trošku zkreslený názor, já kdybych něco takového slyšela, tak by mě to taky odradilo, ale asi by mi to nedalo a když montessori tu možnost nabízí, tak bych se tam šla párkrát podívat, abych se přesvědčila jeslti je to pravda..Dnes jsem tam byla a mě se velmi líbio, jak vedou děti k samostatnosti, líbilo se mi, že je učí věci, které bohužel rodiče díky spěchu doma zanedbávají, jako mazat si sami chleba, uklízet si po sobě, pokud rozlejí pití, tak si zajít pro hadr a utřít…tento přístup se mi líbi mnohem více než vynadání a poslání na hambu do kouta, což si pamatuju živě ve své paměti já :D

• Citovat
  • Upravit
35
7.3.14 18:16

dobrá ZŠ

:D což mi připomíná… založila jsem diskuzi k ZŠ v Brně sever, jestli máte prosím nějaké zkušenosti, budu ráda, když písnete… Dík moc.
Budu řešit za rok, ale i tak je nutné přemýšlet zavčas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sturnus_vulgaris
7.3.14 18:27

@jani28 Dobré téma, taky by mě zajímaly reference na školy tady.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin