Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Dufka píše:
Tak to vubec nevim kde. Ja jsem videla deti z Vranovske si hrat na malym placku obehnanym betonovym plotem (chapu proc), hned vedle skoly Vranovska.
nevím, jak se ta ulice jmenuje - ale jak je Sýpka, tak tou ulicí nahoru a je to asi za třetím domem taková docela velká zahrada. Na tom betonovým plácku bývají i občas děcka z Marhautky - asi když je na „zahrádce“ mokro a blato (tak mně to vysvětlovala vždy Janička)
@Dana Klaudie Bud je to porad Sypka nebo Hoblikova. Mne se tam zdaly ucitelky hrozne sympaticky, ale uznej, ze pristup do MS Vranovska je fakt katastrofalni a i ten betonovej placek nic moc, teda. Sestra na Vranovskou chodila, ale uz je to spoustu let a nasi do ted vzpominaji v dobrym na ucitelky i reditelku.
@Dana Klaudie z Hrášku už máme vyjádření, nepřijat z kapacitních důvodů
a v ostatních školkách jsme taky daleko vzadu ![]()
@katy211 pokud máte vazbu na univerzitu, tak ještě máte šanci, vyčkej do konce prázdnin. Podle toho co mi říkala ředitelka, tam mají o cca 30přihlášek více, než loni, jen lidí co mají vazbu a hodně tříleté děti. Ale loni se to taky pustupně uvolňovalo, hlavně děti, co mají sourozence a dostali se k němu do školky. Ale jak moc se to bude uvolňovat a kolik, to ona neví. Kritéria přijetí podléhají školské radě.
@MinkaD bohužel vazbu nemáme
dávala jsem tam přihlášku, že to mám cestou do práce a kousek máme babičku, která by vyzvedávala…
Tak to je horší. Já jsem loni byla v stejné situaci jako ty, podáno šest přihlášek a syn se nedostal nikam. Je ale pravda, že pak v létě jsem už školky neobvolávala, neb mě sama kontaktovala ředitelka Hrášku. ALe loni bylo mnohem míň dětí přihlášených do UMŠ, ale zase nebyla nová Bieblová. Určitě bych zkusila obvolávat školky, vzhledem k tomu, že na druhé kolo už ředitelky nemají žádná kritéria a uplatnují si „svoje postupy“. Držím palce.
@katy211 píše:
@MinkaD díky za radu i podporu, někam ho nacpat musím
Hrášek budu pouštět, Evi se dostala na Merhautovu, takže budu mít obě na jednom místě
@Dufka píše:
@Dana Klaudie Bud je to porad Sypka nebo Hoblikova. Mne se tam zdaly ucitelky hrozne sympaticky, ale uznej, ze pristup do MS Vranovska je fakt katastrofalni a i ten betonovej placek nic moc, teda. Sestra na Vranovskou chodila, ale uz je to spoustu let a nasi do ted vzpominaji v dobrym na ucitelky i reditelku.
tak je to Tišnovská, po levé straně…
@Dufka z Vranovské a z Merhautky chodí děti na návštěvy na Tišnovskou, protože mají jen tu malou zahradu u školy, kam se všichni nevejdou. Hurá… mě dneska volala učitelka z Jugoslávské, že jsme se tam dostali posunem, už jsem to přestala sledovat a byli jsme rozhodnutí pro jinou ![]()
@Peerla jj vím, má jen malinkou, popravdě si nedovedu představit, jak tam naženou těch 50 dětí. Ale všude je něco, mě se třeba na Tišnovské konkrétně nelíbí ty hrací kóje u každýho pavilonu
a někomu to přijde úžasný. Ale chápu, že kdyby se jim pomíchalo 150 dětí, asi by měli ty učitelky infarkt. Na druhou stranu kluk chodil na kameňáku do velkoškolky a měli zahradu společnou pro 8 tříd.
@7ikráska
Oni tam vůbec nebývají, chodí do parku naproti nebo tak různě po okolí
Asi tam nejspíš uvolníme místo, mě se líbilo to okolí, bydlíme přímo na křižovatce Vranovské a Jugoslávské, tak chci, aby mrňata byla alepoň ve školce v hezkým. Zase na kohoutové prý nechodí skoro nikam. Mě je to celkem jedno, hlavně aby tam byly dobrý učitelky ![]()
@7ikráska Tak to gratuluju. My bydlime na Merhautce a chodivame s malou do parku a potkavame tam pravidelne deti z Jugoslavske. Ja myslim, ze kdyz maji park naproti, tak mala zahradka za domem vubec nevadi. Na Jugoslavskou jsem taky chtela, ale my jsme snad az 50. Sousedi tam maji deti a nerikali nic, takze asi v pohode.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.