Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@martinka456 Je, diky za koment. Dcera je prijata na Tisnovskou. Vsude se na tuhle skolku plive, tak mam docela strach. V ostatnich je hodne, hodne pod carou. Prosim, napis mne vic. Diky.
@jani28 Dcera se dostala. Pri nastupu do skolky bude mit (podle prihlasky) 3roky a 71dni. ![]()
Já si myslím, že Tišnovská nebude špatná školka, já jsem pro ni byla rozhodnutá, ale nakonec jsem se ještě dostali na Bieblovu a tak syn nastoupí tam. Včera jsem byla syna zapsat a tím konečně uvolnila dvě místa (Tišnovská a Kohoutova). Pro Bieblovou jsem se rozhodla, že je to malá školka, bylo mi to tam sympatická paní učitelka a celkově se mi to tam líbilo a je typem (malé školky) kam syn chodí nyní. Ředitelka na Bieblové mi říkala, že opravdu těch sto míst (nová Bieblová) je hrozně znát, má o polovinu přihlášek než loni a teď v současné době má 30dětí z jiných MČ, které se určitě v tomto zápisu hlásili i do školek v jiných MČ a pokud se dostanou tak odejdou, což ona se dozví třeba až během prádnin, kdy se jí ta místa uvolní. Určitě se proto vyplatí obvolávat školky, konkrétně na Bieblové určitě. Řikala, že můžeme opravdu být za tu školku rádi, i když je to taková „továrna na děti“ - sama kdyby si mohla vybrat, dala by taky dítě do menší školky. I když Nová Bieblová je opravdu nádherné, pěkná zahrada, prostě super:)
Tišnovská určitě není špatná školka. Mně teda byla ředitelka u zápisu sympatická:-) Syn bude nakonec chodit jinam, kde má sourozence. A za mě musím říct, že jsem spokojená hlavně proto, že máme super paní učitelku ve třídě a máme stráášně hodnou paní uklízečku, která toho mého staršího nejedlíka tam trpělivě krmí atd. ![]()
Jinak jsem vzala zpětvzetí na Kohoutovu a Tišnovskou a v systému se stále posunujeme v pořadí
Ta snad jsme nějak vyřazení a neblokujeme to. ![]()
Taky si myslím, že Tišnovská není nijak horší. Matky, které tam dítě mají, si nestěžují… nevím, kde se ta pověst vzala.
@Dufka Ja jsem loni Tisnovskou hodne zvazovala (negativni reference byly vesmes jen v souvislosti se sponzorskymi dary a pani reditelkou - coz je v mych ocich naopak pozitivni) a vybrala jsem nakonec jinou jen proto, ze v te nam umoznili adaptaci obou deti a obecne naprosto neuveritelne vysli vstric.
Ale jinak by chodil nejspis na Tisnovskou, kde mi bylo sympaticke, ze ji porad „zvelebuji“, ze si sami vari a to, ze je to petitridni moloch by me vubec neodradilo - to je ta „nase“ taky a dite to vubec neovlivni. To je preci stejne ve „sve“ tride se „svymi“ ucitelkami, maximalne na zahrade je pak vic deti
Pocet deti ve tride je stejnej v male i velke skolce. Takze mala nebo velka skolka, to uz podle me roli nehraje. Snad v tom, ze velke mivaji vic penez (=vic rodicu).
Holky diky. Jsem se uklidnila. Rano jsem volala zname, co tam ma taky deti. Ta je maximalne spokojena. Tak snad budeme taky.
@katy211 tak jak to u vás vypadá? já hlásím přijetí Vranovská i Hrášek…Hrášek pustím, potřebuji mít holky na jednom místě, uzavírka Milady Horákové je náročnější než jsem si myslela.
Hlasim prijeti i na Vranovskou. Tu budeme poustet. Sice to mame bliz, ale…
@Dufka my to máme naproti, ale ani jme se nehlásili…asi tušíš proč ![]()
znám učitelky i pomocnice, ale… to prostředí a žádná zahrada
všechny chcem pro děcka to nejlepší, budou tam trávit spoustu času. Já mám na Vrandě i synovce, přešel ze zrušené Sýpky, nebýt té druhé třídy Vráňat, asi bych skousla i tu absenci zahrady, ale takhle ne.
@7ikráska Presne. Mela jsem to jako zachranu, kdyby se nikam nedostala. Skoda, ze zrusili tu Sypku. Tu mame hodne blizko. Vim, ze ucitelky jsou tam super. Ale bez hriste a na smetaku…
Holky, byla jsem se dneska podívat na školku na Bzenecké na Vinohradech a měla jsem trošku obavy z pana učitele (co si budem povídat, chlap u dětí zní zvláštně), ale mile mě to překvapilo, přišla jsem tam a on seděl v koutku s pár dětmi a četl jim pohádky a při montessori cvičení se mu zase střídali na klíně, oni ho fakt zbožňují, bylo to moc hezké ![]()
@Daysulinek Závidím, chlapi jsou nej! Však vzpomeňte na Arnolda ![]()
@7ikráska píše:
@Dufka my to máme naproti, ale ani jme se nehlásili…asi tušíš proč
znám učitelky i pomocnice, ale… to prostředí a žádná zahradavšechny chcem pro děcka to nejlepší, budou tam trávit spoustu času. Já mám na Vrandě i synovce, přešel ze zrušené Sýpky, nebýt té druhé třídy Vráňat, asi bych skousla i tu absenci zahrady, ale takhle ne.
oni ale zahradu mají na té boční ulici, chodí tam i děti z Merhautové
A je to hezká zahrada…jsou tam stromy, keře, v zahradním domku mají nějaké hračky..
@Dana Klaudie píše:
oni ale zahradu mají na té boční ulici, chodí tam i děti z MerhautovéA je to hezká zahrada…jsou tam stromy, keře, v zahradním domku mají nějaké hračky..
Tak to vubec nevim kde. Ja jsem videla deti z Vranovske si hrat na malym placku obehnanym betonovym plotem (chapu proc), hned vedle skoly Vranovska.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.