Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A kolik loni se hlásilo v Brno severu dětí a kolik měli volných míst? Oproti letošku?
Nemám důvod se p. ředitelky zastávat, ale tomu bych nevěřila. Vypadá to, že je na ni někdo dost naštvaný a vybral se poněkud ubohý způsob.
Čísla si fakt přesně nepamatuju, každopádně letos je to ještě horší než loni… jak jsem viděla letošní čísla na zapisdoms.brno.cz, tak jsem si říkala, že se letos asi to naše dítě (nar. 03/2009) nedostane a že budem rádi, že jsme tam, kde jsme… A mám info ze Šrámkovy, tam je to prý úplné peklo, kámošce se zatím nedostal mladší syn za bráchou (nar.03/2010)…
To se mi teda celkem ulevilo, fakt mi to nesedělo, alkoholika prostě poznám… díky ![]()
To se mi teda celkem ulevilo, fakt mi to nesedělo, alkoholika prostě poznám… díky ![]()
@Ainy Ano, pustime Kohoutovu i Tisnovskou
Kam byste radeji?
@beatka79 Tak se zrejme budeme potkavat
(v patek tam jdeme jeste na okuk, ale myslim, ze je rozhodnuto)
Janis, reditelka na Kohoutove na me pusobila v klidu, na prispevky anonyma bych nebrala zretel. Kdo vi, co za tim je.
Janis, hmmm… mam druheho syna 4/2011, takze budeme pristi rok ve stejne situaci jako kamoska a ja moc doufam, ze mu ty body za sourozence budou co platne!
Na Brechtove vychazeji vstric v tom, ze sourozenci mohou byt spolu ve tride, bylo by to prakticke nejen pro me, ale fajn i pro kluky ![]()
Hehe, já půdu s malým taky příští rok k zápisu, a to jsem teda asi frajerka, protože náš malý je 10/2011. a taky spoléhám na body za bráchu. každopádně teď jsem tak pohlcena výběrem nejlepší varianty pro staršího, že malého zatím neřeším. špička to má být letos… tak doufejme…
@majdula1 No asi tak-rodicak uz mne skoncil a prisla jsem o praci takze kamkoliv
. Ale - na Kohoutove mame dobre poradi, nicmene je pro nas docela daleko a Tisnovskou mam prakticky u domu ale tam jsme kolem 20. pod carou i kdyz jak tady ted nekdo psal tak tech 50.mist posun by byl fajn.No a uplne nejradej bych tam co ted chodi starsi, protoze jsme tam spokojeni a bude vedle chodit do skoly tak by to bylo i tak pro me snadnejsi. Ale jak rikam jsem v situaci „beru vsechno“
.
Janis Jop - mě by opravdu zajímalo, jakého ponaučení se Ti dostalo od paní ředitelky na SNP ![]()
Já jsem z ní byla tehdy dost šokovaná. Ani ne tolik proto, že mě zpražila tím, že nedostatek míst ve školkách je problém matek, které „budují kariéru“ a nezůstávají doma do čtyř let dítěte na čtyřletém rodičáku (podle mého názoru neměla páru ani o tom, kolik takový rodičák dělá, natož o tom, že zaměstnavatel drží matce místo pouze tři roky). Ale spíš tím, že se na dceru usmívala jak měsíček, ale jakmile dcera promluvila (tehdy dost hroznou svahilštinou, uznávám), tak jí jedovatě řekla, že by ji ve školce nechtěla, protože mluví jako miminko.
Holky pokud na SNP nebudete ve tride kde zrovna pani reditelka uci, tak to je skvela skolka.. Ale to vam samozrejme nikdo nezaruci. Kazdopadne od ni ze tridy jde do skoly nejmin deti, nejvic jde od nas (tusim snad 16 deti) a ja jsem tam moc spokojena, akorat mi vadi ze mala je nucena po obede 1,5 hodiny lezet a toho naseho raracha to samozrejme prudi, nehlede na to ze tam nikdy snad nespala, s par vyjimkama, a to chodi od tri let. Jeste ze uz jde do skoly, jinak se z ni zblaznim.
@hanucha píše:
Holky pokud na SNP nebudete ve tride kde zrovna pani reditelka uci, tak to je skvela skolka.. Ale to vam samozrejme nikdo nezaruci. Kazdopadne od ni ze tridy jde do skoly nejmin deti, nejvic jde od nas (tusim snad 16 deti) a ja jsem tam moc spokojena, akorat mi vadi ze mala je nucena po obede 1,5 hodiny lezet a toho naseho raracha to samozrejme prudi, nehlede na to ze tam nikdy snad nespala, s par vyjimkama, a to chodi od tri let. Jeste ze uz jde do skoly, jinak se z ni zblaznim.
proč musí předškolák 1,5h ležet? to se už dnes snad nemusí v žádné školce?
To nejde s uč. nějak domluvit?
Pracuje tam uč. Lenka, co byla dřív na Lesné na Loosové - kolem 50, vyšší, tmavovlasá - aspom kdysi? měla syna mé sestry a ten ač měl odklad a měl už 7 let muse ležet a nehnout se 2 hodiny. Nesměl si ani knihu prohlížet, jinak na něj pouštěla hruzu, že nakonec chodil po obědě a sestra si platila paní na hlídání… nedalo se s ní domluvit, prej by to pak chtěla polovina dětí… ale je to už 7 let. Není to ona, co nutí děti ležet? Vím, že na SNP před asi 2 roky přešla.
@Janis jop píše: … špička to má být letos… tak doufejme…
to se už myslím říká tak 3 roky, že špička to má být letos… a letos je přihlášeno ještě o 90 dětí více, než loni…
a já jak tak pozoruji maminy na Lesné, mimin je stále více… i Majdalenky jich jsou plné a má se tam ještě stavět…
@zofii píše:
proč musí předškolák 1,5h ležet? to se už dnes snad nemusí v žádné školce?
To nejde s uč. nějak domluvit?
Pracuje tam uč. Lenka, co byla dřív na Lesné na Loosové - kolem 50, vyšší, tmavovlasá - aspom kdysi? měla syna mé sestry a ten ač měl odklad a měl už 7 let muse ležet a nehnout se 2 hodiny. Nesměl si ani knihu prohlížet, jinak na něj pouštěla hruzu, že nakonec chodil po obědě a sestra si platila paní na hlídání… nedalo se s ní domluvit, prej by to pak chtěla polovina dětí… ale je to už 7 let. Není to ona, co nutí děti ležet? Vím, že na SNP před asi 2 roky přešla.
Lenky jsou tam tri a ani na jednu mi to nejak nesedi
A myslim, ze to narizeni o spani spis vychazi z nejakych jejich dohod, nez ze by to byla akce jedne ucitelky, nevim. Ja jsem se s nima o tom ani nijak nedohadovala, ted tu mame babicku tak kdyz to jde, bere malou po obede. Ale taky nechapu, proc musi po obede tak dlouho lezet ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Jo a ještě jsem chtěla dodat pro matky čekatelky pod čarou: vydržte, přijatí mají potvrdit do pátku (na snp jen čt a pá), takže výrazněji se to pohne nejdřív v pondělí… Každopádně loni jsme šli nahoru o max. 15-20 míst, s výjimkou Tišnovské, tam asi o 50 a stejně to bylo málo…