Dobrá školka Brno - sever

Napsat příspěvek
Velikost písma:
janijaninka
1.3.13 20:20

S místy je to horor…Já byla ve třech školkách na dni otevřených dveří a musím potvrdit, že situace je taková už pár let… většina dětí ve školkách má 5, 6 a dokonce 7 let… Tříleťáci tam témeř nejsou, nebo protekčně:-((((…to je holt taková doba… a co teprv, až naše děti budou bojovat na přijímačkách na SŠ a VŠ? To je jak bylo za nás, 30 a více dětí ve třídě, bude to tvrdá konkurence… :think:

• Citovat
  • Upravit
189
6.3.13 22:44

Minulý rok jsem četla dost negativní názory na paní ředitelku na SNP, letos jsem tam byla s přihláškou a musím jen potvrdit. Zdaleka nejhorší chování ze všech ředitelek, které jsem během zápisu potkala. Máte s ní někdo bližší zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zofii
6.3.13 22:47

Také jsem to slyšela..

• Citovat
  • Upravit
35
6.3.13 22:57

zápisy skončily... cod ál?

Tak holky, obešla a podala 4 přihlášky, s tím, že všude jsem potkávala ty samé maminky, takže kolečko asi absolvoval každý… :P Jsem fakt zvědavá, jak to dopadne. Držím pěsti, ať vám do dopadne dle představ :potlesk: a třeba se naše děti potkají v září :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
6.3.13 23:16

Jen by me zajímalo, jestli lidi nadávají jen na chování paní ředitelky na SNP nebo na celou školku… Nevíte někdo, jestli jsou s ní rodiče spokojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.13 23:21

Zdravim,
omlouvam se ze anonymne, ale snad pochopite.
Mam dceru na SNP, pani reditelka je opravdu dost sverazna zena, ze zacatku jsem s ni mela same problemy (patri k lidem kteri problemy vytvari misto aby je resili), ale nastesti je dcera v jine tride. Nakonec si na ni zvykla, ale prvnim rokem se ji bala a rodice a dokonce nektere ucitelky taky. Ted mi prislo ze se to trochu zlepsilo, ale nevim co by rikaly rodice kteri maji deti u ni ve tride :nevim:
Jinak na skolku nemuzu rict nic jineho spatneho, ucitelky jsou skvele, ted maji v jedne tride od unora novou, takze o te zatim nemuzu rict nic. Maji dost akci i krouzku. Vlastne mi jeste vadi, ze nuti deti hodinu a pul lezet, i kdyz nekteri nikdy nespi, urcite je to pro ne otrava.
Dcera jde ted do skoly, tvrdi ze se ve skolce nudi, ale podle me to neni pravda.
Jinak, u nas je napsano, ze mame 21 mist, podle me je tam urcite mnohem vic predskolaku, mozna ze maji jen rezervu kdyby chtel nekdo dat odklad nebo tak. Takze myslim ze mist bude nakonec vic.

• Citovat
  • Upravit
189
6.3.13 23:26

Díky za názor. Takže školka dobrá, ale radši ne třída s paní ředitelkou :) Taky jsem slyšela, že dle nějakého nepsaného pravidla berou do školky na SNP děti, které chodí vedle do jeslí. Letos mi to známá potvrdila, dcera narozena jaro 2010 má slíbené místo. Takže proto asi nezveřejnili všechna volná místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.13 23:43
@Peerla píše:
Díky za názor. Takže školka dobrá, ale radši ne třída s paní ředitelkou :) Taky jsem slyšela, že dle nějakého nepsaného pravidla berou do školky na SNP děti, které chodí vedle do jeslí. Letos mi to známá potvrdila, dcera narozena jaro 2010 má slíbené místo. Takže proto asi nezveřejnili všechna volná místa.

To si teda nemyslim. Jsou tam deti co vedle do jesli chodily, ale ze by to melo vliv na prijeti, o tom vazne pochybuju.

• Citovat
  • Upravit
189
6.3.13 23:46

Nechci to tady rozmazávat, říkala mi to jen ta jedna známá a vlastně se teprve uvidí, jestli to tak je nebo ne. I tak mně přijde 21 míst hodně, oproti jiným školkám v Č. Polích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sturnus_vulgaris
7.3.13 08:41

Vzhledem k tomu, s jakou nevybiravost se min. rok vyjadrila pani reditelka SNP k jeslim vedle, dost pochybuju, ze deti odtud bere prednostne nebo tak neco.
Zrejme jsem to byla ja, kdo loni popisoval vystup s pani reditelkou.

• Citovat
  • Upravit
35
10.3.13 18:42

Tišnovská nebo Černopolní

Ahoj holky, tak nás vezmou na všechny školky, co jsem si dala - už dnes je to vidět na serveru, teda naše pořadí. Zítra to teprv bude definitivní, ale všude jsme nad čarou, takže jsem moc ráda :D (máme na to věk - loni nás nevzali nikde, takže to beru jako satisfakci :P Jsem šťastná, ale teď mám teda dilema, kterou z nich… nemůžu se rozhodnout, protože o Černopolní nikdo nikde nepsal, takže nevím. Merhautovu nedám, takže se někomu uvolní naše místečko:-)a Jugoslávká je taky moc fajn, jen trošku z ruky a v kopci… Poradíte prosím? Máte zkušenost? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
10.3.13 19:59

Jdu se stejnym dotazem :)

Jakozro ctyrletak je syn s bodama nad carou vsude (Cacovicka, Tisnovska, Kohoutova, Brechtova) krome M. Majerove, ale tam je 18. a berou 14., mozna se posune i tam.

Kazdopadne si muzu vybirat :roll: a to je skoro horsi, nez kdybych byla happy za jedinou skolku. Kdyz jsem byla odevzdavat prihlasky, tak me kupodivu nejvic oslovily megaskolky Brechtova a Tisnovska (hezke, v ramci moznosti zrekonstruovane, baby prijemne), takze chci moc poprosit o reference na tyhle dve.

Myslite, ze behem tohohle „rozhodovaciho“ tydne by nam umoznili si skolku prohlidnout? Chvilku pobejt ve tride, abychom videli, jak to tam chodi, jak se ucitelky chovaji… Bohuzel jsme prokaucovali Dny otevrenych dveri :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sturnus_vulgaris
10.3.13 20:05

To se obavam, ze vam asi neumozni :-(. Ale muzete zkusit napsat.
Ja teda nemam primou zkusenost ani z jedne, ale znam par lidi, co maji deti jak na Brechtove, tak na Tisnovske, a v obou pripadech spokojenost (to jsem ti asi moc nepomohla :) ). Samozrejme kazde slunce ma skvrny, ale taky asi zalezi, co od skolky clovek ceka.
Po tom roce na Slavickove bych dnes jako rozhodne kriterium volila dostupnost, tj. vzdalenost od bydliste, pripadne od nejakeho jineho duleziteho stycneho bodu. V lete nebo kdyz je pekne, tak je to cloveku celkem jedno, ale jakmile prsi nebo je zima a deti se vlecou, tak clovek citi pomalu kazdy metr :-).

• Citovat
  • Upravit
6463
10.3.13 20:29

Zkusim, uvidim. Na Brechtove vypadali dost vstricne. (Kdyz nic jineho, tak nabizeji, ba primo vybizeji, aby rodice vstupovali do trid, sledovali cvrkot… tak treba by to umoznili aj nam :) )

Tak ale rikas spokojenost, jo? A ty skvrny bys mohla konkretizovat? :)

Hm, dostupnost…

Tisnovskou mame vsichni (muz, ja, babicka) po ceste do prace - jedna zastavka trajflem pripadne prochazka z kopce.

Ale Brechtova nif moc. Desne blbe se tam od nas jede, autem sice za moment, ale sockou tam a zpet procestujem hodinu. Letos mam jeste casu dost, ale po RD by to bylo horsi. Praci mam prakticky vedle skolky, takze pro me dobry, ale pro pripadne dalsi vyzvedavace dost zajizdka :? Vim, ze lidi cestuji za (dobrou) skolkou dal, ale mne jde prave tedka o to, jestli je natolik dobra, aby to jezdeni za to stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
10.3.13 21:06

Černopolní

Ahoj holky, co prosím ta Černopolní? Já bych kvůli dostupnosti volila ji, tkaže vám uvolním místečko na Tišnovské:-) Tak chvalte :lol:
Nevíte, jaké tam jsou učitelky? Nemají žádné stránky. Jezdí na školy v přírodě?
Díky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin