Dobrý Anděl - pomáháte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24379
15.5.13 09:11
@Ballnejka píše:
@wildcherry taky to šířím kde můžu :palec:

To je super :palec: :potlesk:.Moc me potesilo, ze se do toho pustila Nova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
15.5.13 09:23

Pomahame tady:

http://www.slunickoprodeti.eu/…nicko_A5.pdf

Příspěvek upraven 10.06.13 v 13:57

• Citovat
  • Upravit
7182
15.5.13 12:29

Nekoukala jsem, jestli to jde, ale mám v plánu posílat DMS, až mi doběhnou DMS pro UNICEF (nastavila jsem si je na rok).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
15.5.13 12:34

Na Dobrého anděla přispívám už nějakou dobu, ještě než ho začla propagovat TV Nova… Taky se mi líbí ta myšlenka a to, jak to funguje :potlesk:
Já posílám, podle toho, jak nám vyjde rodinný rozpočet, tedy nepravidelně a různými částkami, ale i tak z toho mám dobrý pocit, prostě dávám to, co můžu :hug:
Spíš mě mrzí, že když se o tom zmíním před někým, kdo má evidentně mnohem víc, než my, dokonce i kamarádky, které si žijí na vysoké noze, tak jen mávnou rukou, že charita je pro opravdové boháče a celebrity :pocitac:
Dost lidí je hlavně líných se o něco takového vůbec zajímat a třeba poslat byť jen minimální částku :roll:
Mně prostě stačilo jen to, představit si, že by se něco takového stalo nám :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
15.5.13 12:51

@Colorka Moc hezky napsáno a naprosto souhlasím.. :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cocyna
9.6.13 20:19

Také jdeme s manželem do toho. Každý měsíc z účtu pošleme 100-,kč. Není to mnoho, ale více takových lidí…

• Citovat
  • Upravit
558
9.6.13 20:29

Přesně tak.. Jak se říká „korunka ke korunce se dá“ a ve finále je z toho třeba milion..Není důležitá výše příspěvku, ale ochota a dobrosrdečnost toho člověka, který přispěje..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.13 12:47

Prosím o radu!

Dobrý den,
obracím se na vás s dotazem v nelehké životní situaci :( dnes nám kamarád oznámil, že se mu vrátila rakovina. Bohužel odmítá jít znova na léčbu z důvodu nedostatku financí. V únoru mu končí pracovní smlouva a v práci mu řekli, že by mu nemocenskou vypláceli jen do té doby pak by s ním ukončili pracovní poměr. Není toto něják právě ošetřené? Nebo ho můžou opravdu vyhodit? Dále se dozvěděl, že by mu počáteční vyšetření na které jsou dost vysoké finanční náklady nehradila pojišťovna ( a nemá nikoho kdo by mu krom pár stovek mohl něják víc finančně vypomoct ) tak se chci zeptat jestli je možné aby se zapojil do nějáké nadace která pomáhá lidem v těžkých zdravotních situacích? Děkuji za všechny rady a zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
2674
9.11.13 17:31

Dnes jsem se také zaregistrovala k Dobrému andělovi, projekt se mi moc líbí, není určená částka pro příspěvek - žádné minimum kolik by musel člověk měsíčně posílat, můžu se podívat komu příspěvek pomohl… My jsme doma s dětmi přemýšleli právě nad částkou a vypadá to, že budeme každý měsíc posílat jinou částku, vzala jsem to jako 5% z příjmu co budu mít, to koncem měsíce pošleme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.14 23:01

Re: Prosím o radu

Váš kamarád se bohužel tohoto projektu zúčastnit nemůže, pokud nemá v péči malé dítě. Nadace Dobrý anděl pomáhá především rodinám, kdy rodič nebo dítě je vážně nemocné. A je vše na doporučení lékařů. Ale i já sama přispívám pravidelně této nadaci, neboť rodiny takto stižené osudem to opravdu lehké nemají. Krásné vánoce vám všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
9.10.15 10:34

Ahoj, obnovuji diskuzi :mavam:
Už několik let také přispívám na Dobrého anděla a napadlo mě, pojďme se podělit o to, CO VÁS PŘIVEDLO k této pomoci?
Já mám kamarádku a když onemocněla rakovinou, tak vím, jak se vše v rodině obrátilo vzhůru nohama. Jeden rodič musel opustit práci a starat se o ni, věčné náklady na léky, dojíždění do nemocnic, koupě desinfekčních přípravků, jen vybraný jídelníček, věčná nevolnost a jiné problémy způsobené chemoterapií… Byla jsem u kamarádky téměř denně (když zrovna byla doma) a tak jsem viděla, jak byla rodina i finančně zruinovaná. A taky vím, že jim pomáhal Dobrý anděl, aby vše lépe zvládali. A po tom jsem se rozhodla stát se taky Dobrým andělem. Sice nemám peněz na rozdávání, ale ta stovka měsíčně mě nezabije a někomu jinému neskutečně pomůže. Navíc každý měsíc vím přesně, komu peníze poslali. Čtu si příběhy nemocných rodin a nejednou jsem se rozbrečela nad malým děťátkem, co onemocnělo. Jsou tam i miminka :,(
Pojďte se podělit i vy o svůj záměr ;) A kdyby se nějaká dobrá duše náhodou rozhodla pomáhat také, určitě to bude pro dobrou věc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
16.7.16 08:52

@CokeLady Když se přihlásím na svůj profil, v tmavším vertikálním řádku (nahoře, jak skončí žlutý pás) mám „můj profil“ a hned vedle „přijaté platby“, „odeslané platby“,… Pod těmi přijatými je datum platby, částka, vs. U odeslaných máš napsané, ke komu jaká částka šla.
Jestli to dobře chápu, máš zadaný na svém účtě trvalý příkaz? Částku nenavýšíš na profilu anděla, ale tím, že jednoduše pošleš víc peněz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
16.7.16 09:05

Přiznám se, že na Dobrého Anděla nepřispívám, ale mám 4 organizace, kde ano. Jde o zvířata a o děti. Něco jsou konkrétní věci(čili né peníze),jinde zas peníze ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
16.7.16 17:04

@CokeLady Zkus to zjistit v tom internetovém bankovnictví. Jinak nevím ani já :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
5.8.16 09:16

Uvažuju o finanční podpoře v Dobrém Andělovi. Jsou tam zařazeni jen nevyléčitelně nemocní? Ráda bych spíš podporovala někoho, kdo má šanci se uzdravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí