Dobrý krém do dortu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14110
27.6.15 12:17

Holky, prosím, mám už upečený a rozříznutý korpus, mám maliny, malinovou maremálu..a le přemýšlím, jak vymyslet ten krém, mám šlehačky, tvarohy, kys. smetany, cukr… máte někdo něco odzkoušeného, co by se hodilo k těm malinám?
díky moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
27.6.15 12:22

@Krrysa dělám jovokrém http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?… místo cukru bych dala marmeládu a na závěr maliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
27.6.15 12:32

@Krrysa Ušlehala bych šlehačku s tvarohem, bez cukru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
27.6.15 12:33

@jowana nemám rostlinou šlehačku, a le klasickou smetanu ke šlehání, rostlinnou nesnáším :D a ani ten jogurt… marmeládu jsem chtěla namazat na spodní díl korpusu, na to krém amaliny, přiklopit, celý pomazat krémem a maliny nahoru..a le nevím ten krém :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
27.6.15 12:38

@Krrysa Nejlépe drží samotná ušlehaná šlahačka s trochou cukru moučky dle chuti. Tvaroh a zakysanka pustí vodu a korpus bude rozmáčený. Samotnou šlehačku si můžeš dát i do pytlíku na zdobení, ale jak se k tomu přidávají další ingredience, tak je to mokrý :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
27.6.15 12:40

@Krrysa tak bych vyšlehala šlehačku, do toho pak tvaroh s trochou cukru, případně do části která bude uvnitř, tak přihodit i maliny. Rostlinou taky nemusím, ale do potahovaných dortů to je šikovnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
27.6.15 12:42

Ušlehám smetanu s vanilkovým cukrem a přimíchám zakysanou smetanu. Navrch maliny. Já tenhle krém dávám na korpus, na krém ovoce a po vychladnutí zaleji želatinou. Mezi dva korpusy to půjde určitě taky. Jen tu marmeládu bych asi nedávala. Tvarohový krém dělám tak, že utřu změklé máslo s cukrem a pak přidám tvaroh, to je taky dobrota :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
27.6.15 13:13

Ta zakysaná smetana by byla k malinám úúžasná, většinou mi ale krém s ní hodně zřídne a teče tak zahušťuju instantní kojeneckou kukuřičnou kaší (nemléčná Hipp), pak to krásně drží :pankac: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
27.6.15 14:30

Mascarpone, šlehačka a trocha moučkového cukru :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.6.15 14:37

@Krrysa - kdybys měla želatinový ztužovač za studena, nebo aspoň plátkovou želatinu, tak já mám ráda tvaroh s marmeládou, kterou protřu přes sítko, opatrně vmíchat ušlehanou šlehačku, a ztužit. Maliny rovnou do toho, anebo až nahoru a zalít želatinou - to bys dostala zákusek, kterému se říká smetanové želé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
27.6.15 15:41

@januschka píšu, že mám smetanu ke šlehání, zakys. smetanu a tvaroh!!!
@Len-til-kah díky, už jsme to nějak naplácala, vzala jsme nakonec fakt jen šlehačku se ztužovačem, a rozmixla jsem do toho maliny, rím jsem to natřela, maliny dovnitř, maliny nahoru a prdím na to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
27.6.15 15:54
@Krrysa píše:
@januschka píšu, že mám smetanu ke šlehání, zakys. smetanu a tvaroh!!!
@Len-til-kah díky, už jsme to nějak naplácala, vzala jsme nakonec fakt jen šlehačku se ztužovačem, a rozmixla jsem do toho maliny, rím jsem to natřela, maliny dovnitř, maliny nahoru a prdím na to :mrgreen:

tak promiň no…jsem jen reagovala na nadpis… se stane :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
27.6.15 15:56

@januschka já to neymslela blbě, je hne dprvní rada jogurt s rostlinnou šlehačkou, pak zas mascarpone :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
27.6.15 15:59
@Krrysa píše:
@januschka já to neymslela blbě, je hne dprvní rada jogurt s rostlinnou šlehačkou, pak zas mascarpone :mrgreen: :mrgreen:

jsem četla…mám dort…blabla bla…maliny…blabla bla :mrgreen: :mrgreen: tak jsem napsala mascarpone…mea culpa :kytka: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
27.6.15 19:30

@Krrysa když jsem posílala odkaz, tak jsem tedy netušila, že budeš řešit šlehačku rostlinou nebo živočišnou - to je snad jedno, kterou vezmeš (záleží hlavně jaká komu chutná). A jogurt jde dobře nahradit smetanou :nevim: Takže mi to tak mimo nepřijde. Uváděla jsem to hlavně proto, že prostě ta odlehčená verze je fakt dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí