Dobrý krém do dortu

536
22.6.13 18:59

Dobry krem do dortu

Holky, v cervenci se chystam pect dcerce dort, nikdy predtim jsem ho nepekla, maximalne neco na zpusob krtkova dortu delavam. Mate nekdo recept na dobry krem?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2816
22.6.13 19:28

Mám skvělý recept na korpus i krém :)

Korpus:
200g hladké mouky
200g cukru moučka
5 vajec
lžička prdopeče
5 lžic teplé vody

žloutky 4 minuty šlehat s polovinou cukru, přidat 5 lžic teplé vody a minutu šlehat. Ušlehat sníh s druhou polovinou cukru (neprve ušůehat sníh a pomalu vsypat cukr) Do žloutků dát polovinu mouky, pak polovinu sněhu, zbytek mouky (prdopeč je vmíchán do ní) a nakonec lehce vmíchat druhou polovinu sněhu. Péct na 200 cca hodinu.

Krém
na hrnek mléka plná polévková lžíce hladké mouky, uvařit kaši. (mouka se vmíhá do vlažného mlíka, nesmí být hrké, udělali by se hrudky) Vyšlehat jedno máslo a do něj zašlehat kaši, osladit dle chuti. Nemáme rádi sladké krémy, tak stačí cca 2 lžíce cukru.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
536
22.6.13 19:32

Dekuju za recept. :) Vyzkousim.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
revereb
22.6.13 20:14

Ja mam radsi marmeladu v dortu… hih

  • Citovat
  • Nahlásit
2816
22.6.13 20:36
@revereb píše:
Ja mam radsi marmeladu v dortu… hih

tak záleží jak kdo rád ;) Korpus se rozkrojí na 3 pláty, pomažeš marmeládou i krémem :) Já raděj bez marmelády. Většinou ještě potahuju, takže sladkého je dost :D

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2816
22.6.13 20:37

@annie1987 postup na korpus je potřeba ale opravdu dodržet. Je to jediný piškot, který se mi kdy povedl na 100%

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1408
22.6.13 20:43

1 šlehačka, 1 tvaroh, cukr dle chuti - každé zvlášť vyšlehat (tvaroh případně trochu zředit) a potom lehce smíchat.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
revereb
22.6.13 20:44
@jalemina píše:
tak záleží jak kdo rád ;) Korpus se rozkrojí na 3 pláty, pomažeš marmeládou i krémem :) Já raděj bez marmelády. Většinou ještě potahuju, takže sladkého je dost :D

ty davas oboje - marmosku i krem?

  • Citovat
  • Nahlásit
536
22.6.13 20:49

Ja chci taky dort potahovat, aby to drzelo, musi byt krem maslovy? Nekde jsem slysela, ze se ten potah jinak roztece, ale budu to zkouset prvne, tak netusim.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
655
22.6.13 21:06

Já jsem dceři k prvním narozeninám pekla Red Velet podle tohoto receptu www.brydova.cz/…elvet,akorát jsem do korpusu nepřidala červené barvivo a je to jednoznačně jeden z nej dortů, co znám. potahovala jsem taky, ale pod potahovku jsem dávala máslový krém (jen máslo s cukrem),protože ten mascarpone krém mi ji rozpouštěl (i když píšou, že ne, tak asi záleží, čím se potahuje).

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
536
22.6.13 21:18

Diky za tipy, holky.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2816
22.6.13 21:55

Já dorty moc nemusím, nechutná mi klasika máslový krém, to je vlastně jen našlehaný samotný máslo. Nastavovanej mi chutná víc, a ta „kaše“ tam není vůbec cítit. Může se nastavit i uvařeným pudinkem (pudink/ 1/4 l mléka)

@annie1987 když už dám marméládu, tak jen na jedno patro… třeba tchýně pomaže všechny tři hustě marmeládou, a ještě to pokape třeba šťávou z kompotu, rumem… a pak napatlá krém. Sladký je to jak prase :roll:.

Potahuju hmotou, ale už jsem se spálila… koupila jsem tu nejlevnější z nabídky a je to fujtajbl bez chuti a zápachu a na dirtu se to tak divně pak matlalo a roztékalo. byla to tahle :twisted: Pak jsem měla tuhle a ta je super jak na potah tak modelování. Co mi bylo doporučeno je dobrá i K2 :). Zkoušela jsem i z marschmalow bonbonů, ale je to děsná patlačka a nedá se z toho modelovat.

jinak u větnamců se dnes dají za pár kaček pořídit skvělá vykrajovátka a udělátka na práci s potah. hmotou ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
536
23.6.13 08:19

Diky i za radu na ty potah. hmoty. Ja slysela tez o te K2. A cim ji barvite, nekdo pise normalne potravin. barvivem v prasku, nekdo zas specialnima gel. barvama. No, bude to muj prvni potahovany dort, snad se povede. Jeden si zkusim cvicne a druhy pak pro malou.

Jinak ja mam prave rada kremove dorty, ale vseho s mirou, zase tucny a preslazeny dort taky nemusim.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2816
23.6.13 09:08

@annie1987 mám práškové barvy, ale pozor!! Některé jsou slané!! Koukneš na složení, a je tam barvivo, sůl. Tu nebrat.!! Pak ochucuje jak krém tak hmotu :poblion: (jsem vhodila krém ze 2 másel :zed: ). Cukrovou barvu má f. Kovandovi, a f. Detecha. Dám si trošičku do frťana, pár kapiček vody, párátkem rozmíchám, a pak to kapu na hmotu. Sypat to do hmoty jsem zkoušela jen s tou slanou, a ona se pořádně nerozpustí, takže tam byli tečky :nevim:. Do krému jsem taky raději nalila rozpuštěnou barvu.

Doporučuju zkouknout videa třeba na you tube, jak se dort potahuje. Na ten piškot co jsem ti psala recept, stačí z té kg placky tak 1/3 na potah. Záleží jak chceš tlustou placku :).Moc složitý to není ;). Taky nejsem cukrářka a dělám si dorty pro radost :).

http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC05979.jpg?…

tenhle je z té levné hmoty… blbě se to i potahovalo. :(
http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC06647.jpg?…

a tohle je z bonbonů:P už nikdy víc :D

http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC05937.jpg?…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
536
23.6.13 10:15

Diky za rady, urcite se mi budou hodit. :) Ale dorty mas teda krasne, klobouk dolu. :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat