Dobrý krém do dortu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14015
27.6.15 20:32
@jowana píše:
@Krrysa když jsem posílala odkaz, tak jsem tedy netušila, že budeš řešit šlehačku rostlinou nebo živočišnou - to je snad jedno, kterou vezmeš (záleží hlavně jaká komu chutná).

Nejsem Krrysa, ale coby člověk se silnou averzí na rostlinku musím napsat, že to zatraceně není jedno. Kromě toho, že rostlinka chutná jako vyšlehaná umělá hmota, tak se taky úplně jinak chová. Jde vyšlehat v podstatě do betonové konzistence a drrrržííííí. Dokonce ani marcipán nerozpouští. Poctivá živočišná šlehačka takové věci neumí (a dobrá cukrárna se pozná právě hlavně podle toho, že používá živočišnou, bohužel dnes už je to opravdu málokterá, většina dává před chutí přednost tomu, aby zákusek byl na řezu rovný jak cihla).

@Krrysa píše:
@januschka píšu, že mám smetanu ke šlehání, zakys. smetanu a tvaroh!!!
@Len-til-kah díky, už jsme to nějak naplácala, vzala jsme nakonec fakt jen šlehačku se ztužovačem, a rozmixla jsem do toho maliny, rím jsem to natřela, maliny dovnitř, maliny nahoru a prdím na to :mrgreen:

Klidně může být jenom šlehačka, akorát mně to s tvarohem připadá takové lehčí a stravitelnější. Ale jinak tam jde naplácat skoro cokoli bílého, já to taky peču stylem „co najdu v lednici“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
27.6.15 21:41

@jowana promiň, pro laika, jako jsem já, je hodně velký rozdíl rodtlinná a živočišná.. nebo spíš ta rostlinná pro mě není šlehačka..a věc druhá, že opět laik těžko ví, že jogurt snadno nahradíš smetanou atd… proto jsem taky vyjmernovala věci, c o na to mám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
28.6.15 06:45

@Len-til-kah asi jsem to blbě formulovala, ano vlastnosti má jiné, ale prostě když vidím recept, mám doma živočišnou, v receptu rostlinou a vím, že nebudu potahovat, tak fakt neřeším, že se nedržím přesně podle receptu.
@Krrysa já se považuju taky za laika, vařím jen pro rodinu, ale když vidím recept, tak si ho prostě někdy upravím trochu podle sebe. Nebo ty se držíš u vaření přesně návodu, gramáží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
28.6.15 08:29

@jowana no, třeba u krému na dort jo, protože s tím mám tak pramálo zkušeností, že proostě netuším, jaký je rozdíl v konzistenci mezi rostlinnou a živočišnou ( kromě toho, že bych to nepozřela) a taky nevím, jaký je rozdíl v krému mezi jogurtem a smetanou, prostě to nevím, tak to nebudu měnit, ba y mi to pak teklo, nebo nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
28.6.15 13:38
@jowana píše:
@Len-til-kah asi jsem to blbě formulovala, ano vlastnosti má jiné, ale prostě když vidím recept, mám doma živočišnou, v receptu rostlinou a vím, že nebudu potahovat, tak fakt neřeším, že se nedržím přesně podle receptu.

Tak to ale nefunguje. I holky v tom vlákně na dortošce píšou, že v krému má být ztužovač, pokud se použije živočišná. Bez něj si neumím představit, jak by to mohlo držet, nedejbože v nějaké vyšší vrstvě v zákusku, který má nějak vypadat. Prostě je nejde jen tak zaměňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
16.8.16 20:50

Tak dnes jsem potrebovala inspiraci na krem na dortik a dostala jsem se k teto diskuzi…tedy udelat krem tak, ze povarim mleko s moukou a pak do toho vysleham maslo a osladim dle chuti…to by u nas ani pes ne.zral :poblion: A dat to detem si ani neumim predstavit. Tak jsem nakonec upekla kakaovo oriskovy korpus a na to krem ze zakysane smetany, tvarohu a mascarpone, do toho rozpustena belgicka cokolada a je to super a jednoduche

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15210
16.8.16 22:48

@Althya Já třeba krémy se zakysané smetany, mascarpone, nebo tvarohu nesnášim, nechutnají mi vůbec. Děláme ze šlečky, uvařit s čokoládou, na noc do lednice, druhý den vyšlehat :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
17.8.16 12:52

@Alušáček To delam taky, nebo trochu odlehcenejsi varianta vyslehat slehacku a pak do toho jen vmichat rozpustenou cokoladu, ale ted jsem chtela zmenu a to s tou zakysanou smetanou byl vylozene pokus, ale dopadlo to vyborne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí