Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Je to bohužel Tvůj problém, že tam bydlíš.
Já s manželem (před 24lety) jsme měli holou prdel, ale šli do pronájmu. V Praze.
Já studovala medicínu (druhák) on začínající doktor. Po zaplacení nájmu jsme přehrabovali paštiky v macro, ale ODSTĚHOVALI jsme se!!!
To vám gratuluju jak jste situaci skvele zvladli! ![]()
@unuděná píše:
Jen se ptám. Protože pokud nemáš žádné ponětí o majetko-právních vztazích dvou nesezdaných lidí (což asi nemáš, jinak by tě ani nenapadlo mluvit o bytě tvého přítele a jeho matky jako o vašem), tak na to můžeš dojet. Stavět barák bez svatby je věc hodně náročná na právní ošetření
Souhlas, já v té situaci jsem, postavili jsme před svatbou, takže vím, že můžu s tou igelitkou odejít. Ale díky bohu, mám kam jít, mamka má barák, takže to nejhorší by se u ní dalo přečkat. Ale zas.. manžel je charakter trošku, takže se až tak nebojím. Každopádně člověk nemůže vědět, taky se třeba jednou budu divit..
Zakladatelko, nikdy, nikdy a opravdu nikdy z pozice pouhe pritelkyne nemluv o pritelove majetku, vyplate, baraku a jeho investovanych penezich jako o spolecnych. A uz vubec nekomentuj majetekove pomery mezi nim a jeho rodici. Tobe z toho nepatri nic. Pokud jsi pred tchyni pronesla nektera moudra, ktera jsi tady napsala v uvodnich prispevcich, tak se nedivim, ze je tchyne odmerena. Bydlis u matky pritele, prinasi ti to vyhody, budes muset v teto pozici drzet… a krok, jak se rika.
@JensonB píše:
Zakladatelko, nikdy, nikdy a opravdu nikdy z pozice pouhe pritelkyne nemluv o pritelove majetku, vyplate, baraku a jeho investovanych penezich jako o spolecnych. A uz vubec nekomentuj majetekove pomery mezi nim a jeho rodici. Tobe z toho nepatri nic. Pokud jsi pred tchyni pronesla nektera moudra, ktera jsi tady napsala v uvodnich prispevcich, tak se nedivim, ze je tchyne odmerena. Bydlis u matky pritele, prinasi ti to vyhody, budes muset v teto pozici drzet… a krok, jak se rika.
Každý pár to ma jinak. My s pritelem neřesime jestli jsou penize jeho nebo moje. Proste to bereme jako naše společné. A to že jsem jen přítelkyně neznamena, že jsem kus hadru na zemi co nemuze mit vlastni názor. Nejsem na paní matku drza ani nijak sprostá ![]()
@Jana0022 píše:
Každý pár to ma jinak. My s pritelem neřesime jestli jsou penize jeho nebo moje. Proste to bereme jako naše společné. A to že jsem jen přítelkyně neznamena, že jsem kus hadru na zemi co nemuze mit vlastni názor. Nejsem na paní matku drza ani nijak sprostá
Samozřejmě, že tohle ti tvrdí. Ale myslíš, že by ti v případě rozchodu vesele nechal půlku baráku psaného na sebe?
Fakt pro tvé dobro doufám, že máš tohle nějak ošetřené, protože za naivitu se obvykle platí velmi vysoká cena.
@Jana0022 píše:
Každý pár to ma jinak. My s pritelem neřesime jestli jsou penize jeho nebo moje. Proste to bereme jako naše společné. A to že jsem jen přítelkyně neznamena, že jsem kus hadru na zemi co nemuze mit vlastni názor. Nejsem na paní matku drza ani nijak sprostá
Divej, vsadim se, ze tchyne penize investovane svym synem do jejich spolecneho bytu opravdu nebere jako penize i tvoje. Ty jsi se svym chapanim „spolecneho“ na nejlepsi ceste byt opravdu kandidatka na igelitku. Ja bych se te taky nesla ptat, zda si do sveho bytu muzu tehdy a tehdy nekoho pozvat. Pokud bys mi zacala argumentovat tak jako tady, tak bych ti rychle a strucne vysvetlila, kdo je v byte pan. Nemusis byt na ni sprosta a drza, ale na zaklade toho, jakou mas tady vyridilku, jak velice dobre ovladas moje, nase spolecne s pritelem atd., se vsadim, ze toto z tebe jde citit i v chovani smerem k tchyni a ona moc dobre vi, co je z tve strany ve veci… proto ta odmerenost.
@Jana0022 píše:
No jo, berete to tak, dokud je vše zalité sluncem a láska kvete, ale ono by se vidělo, kdyby došlo na lámání chleba, jak ochotně by se dělil, když by nemusel. Názor samozřejmě mít můžeš, ale je otázka, kdo na něj bude brát zřetel v bytě, kde ti nepatří ani klika u dveří (mimochodem už za tvým označením „paní matka“ může pozorný čtenář cosi vytušit
)
@unuděná píše:
Samozřejmě, že tohle ti tvrdí. Ale myslíš, že by ti v případě rozchodu vesele nechal půlku baráku psaného na sebe?![]()
Fakt pro tvé dobro doufám, že máš tohle nějak ošetřené, protože za naivitu se obvykle platí velmi vysoká cena.
Pro mé dobro přitel chce, aby byl vsechen majetek psaný hned na me. Takze nemusite mit obavu, ze pujdu s igelitkou
a jestli vas to vsechny uklidní jsme zasnoubeni, takze stav přitel/přitelkyně nebude naveky
![]()
@Jana0022 píše:
Pro mé dobro přitel chce, aby byl vsechen majetek psaný hned na me. Takze nemusite mit obavu, ze pujdu s igelitkoua jestli vas to vsechny uklidní jsme zasnoubeni, takze stav přitel/přitelkyně nebude naveky
![]()
na koho je psana hypoteka? Kdo je uveden jako majitel na katastru?
@Jana0022 píše:
Pro mé dobro přitel chce, aby byl vsechen majetek psaný hned na me. Takze nemusite mit obavu, ze pujdu s igelitkoua jestli vas to vsechny uklidní jsme zasnoubeni, takze stav přitel/přitelkyně nebude naveky
![]()
Zacina se vsechno postupem emiminovske diskuze zalivat sluncem… z pritele zacina byt vdavkuchtivy snoubenec a vsechny svoje majetky a i nepostavene domy chce CELE rovnou prepisovat na skoromanzelku. Ale tu nejvice stve, i v zaplave techto dobrych vyhlidek, ze si tchyne zve k sobe domu koho chce a kdy chce… Nechces ji navrhnout nejaky splatkovy kalendar na tu cast penez, ktere skoromanzel dal do matcina bytu, ale defacto to jsou penize tve?
@Michelle_M píše:
No jo, berete to tak, dokud je vše zalité sluncem a láska kvete, ale ono by se vidělo, kdyby došlo na lámání chleba, jak ochotně by se dělil, když by nemusel. Názor samozřejmě mít můžeš, ale je otázka, kdo na něj bude brát zřetel v bytě, kde ti nepatří ani klika u dveří (mimochodem už za tvým označením „paní matka“ může pozorný čtenář cosi vytušit)
Ale pane bože, nechytejte se kazdeho slovicka. Tohle označení jsem pouzivala pouze pro ty, které by me chtely poupravit, ze to neni ani moje tchyně, kdyz nejsme manzelé
a jak v muzete vedet co me v byte patrí
jste nejaka moudrá né? Navic já si z bytu nic nenárokuju. Chci z tama rychle pryč do našeho noveho. Co je na tom špatneho
a nejsme spolu prvni mesic, abych pritele dobře neznala ![]()
Takže hypošku jste si na stavbu brali společně a i na katarstru jsi zapsaná jako majitelka? ![]()
@JensonB píše:
Zacina se vsechno postupem emiminovske diskuze zalivat sluncem… z pritele zacina byt vdavkuchtivy snoubenec a vsechny svoje majetky a i nepostavene domy chce CELE rovnou prepisovat na skoromanzelku. Ale tu nejvice stve, i v zaplave techto dobrych vyhlidek, ze si tchyne zve k sobe domu koho chce a kdy chce… Nechces ji navrhnout nejaky splatkovy kalendar na tu cast penez, ktere skoromanzel dal do matcina bytu, ale defacto to jsou penize tve?
Co to melete?
nic takoveho jsem nerekla!!! Jaký splatkovy kalendar co to sem tahate za nesmysl
zadne penize po ni nechci. A nevidim nic spatneho na tom, ze s pritelem nerozdelujeme prachy na moje tvoje. Kdyby jsme byli manzele bylo by to naprosto normalni, ale jelikoz nejsme tak jsme divni kriste pane. Ženské proberte se! Jste opravdu zapškle neprejici nany
Ne, tohle není naivita jak jsem si původně myslela, ale úplně obyčejná hloupost ![]()
Je to bohužel Tvůj problém, že tam bydlíš.
Já s manželem (před 24lety) jsme měli holou prdel, ale šli do pronájmu. V Praze.
Já studovala medicínu (druhák) on začínající doktor. Po zaplacení nájmu jsme přehrabovali paštiky v macro, ale ODSTĚHOVALI jsme se!!!