Dodržování diety při teh. cukrovke v nemocnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Klaraslunicko
6.8.18 13:53

@Jitul.kaaa9 já snad půjdu v pátek už domu :( no jsem tu už 14dni asi . Se z toho picnu ..já doufám,ze je malej v pořádku ,jako žádný sušenky a takový to nejim

• Citovat
  • Upravit
69126
6.8.18 14:03

No a hodnoty z glukometru máš jaké?
Pokud ti tvrdí, že máš dia dietu, a v reálu se jí to ani nepřibližuje, tak bych udělala sakra haló, popř. si to přizpůsobila (i ten guláš se dá, jen nedáš 4 knedlíky) a nechala si něco nosit z domova. Ale klíčové by pro mě byly skutečné hodnoty. Pokud by byly OK i se současnou stravou, neřešila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
6.8.18 14:03
@Klaraslunicko píše:
@natyber to já mám pro diestare,ale ráno mě přijde třeba marmeláda ,Houska a k tomu banán . Taverny sýr,chleba ,to by ještě šlo. Občas tu mají jídla na výběr ,ze si mužu vybrat třeba mezi svíčkovou a gulasem ,no tak co teď . Někdy zas je ryba i když smažená nebo maso s kasi ,to by taky šlo ,ale občas sním něco jako takhle těstoviny tapeceny s tím protlakem no . No proste to nedodrzuju tak příště jako jsem na sebe byla přísná doma . Tak se trochu bojím

Podle všeho to vypadá, že máš těhotenskou cukrovku jen na úrovni, kde stačí dietní omezení a nepotřebuješ inzulin. Dieta neznamená úplné vyřazení sacharidů, ale jejich hlídaný příjem. Když Ti ji diagnostikovali, tak Tě nejspíš i informovali o tom, že nemáš překročit určitý počet tzv. výměnných jednotek (v mém případě to bylo 23) a že je máš mít rovnoměrně rozložené v průběhu celého dne, protože důležité je, aby hladina cukru v krvi příliš nekolísala. Jsou na to i tabulky, které orientačně přepočtou běžné potraviny na výměnné jednotky - např. 1 rohlík je za 2VJ, co si tak pamatuju.
https://www.diastyl.cz/…jednotky.pdf
Nemocnici bych celkem věřila, že ty housky i banány započetla a že pokud si nebudeš „přilepšovat“ něčím dalším, tak ten limit nepřekročíš.
Měla jsem v porodnici tuto dietu taky a přestože to na první pohled někdy nevypadalo, tak moje jídlo se od jídla spolubydlících lišilo - kafe s mlíkem k snídani nebylo oslazené, omáčka nebyla zajíškovaná apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaraslunicko
6.8.18 14:08

@ugluk já se nemerim tady . Vím, chyba , doufám ze do konce tydne porodim a bude klid

• Citovat
  • Upravit
69126
6.8.18 14:17

Tak teď na konci už je to víceméně jedno, ale pro mě bylo vždycky mnohem podstatnější, jaké mám reálné glykémie, než jak k nim dospěju. Třeba menší porce rizota, které na počet sacharidů v pohodě sedlo, mi udělala v těle mnohem větší bordel než dvě obyč bílé housky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
6.8.18 21:20

@ugluk já měla taky vyšší glykemie (ale vždy se teda hodnoty vešly do limitu) po rýži než po pečivu. Dokonce i víc, než po zmrzlině :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
6.8.18 21:21

@Klaraslunicko tak jestli už to máš takhle za pár, tak už si s tím.hlavu nelam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaraslunicko
6.8.18 23:15

@Jitul.kaaa9 jsem 36 tt zjistili mi ji asi mesic zpátky ? Možná trosku dyl a to jsem na sebe byla hodně přísná , teď jsem malem porodila ,ale zastavili mi to ,tak jsem zvědavá až mi odpojej infuzi a pustej domu ,možná by bylo lepší ,kdyby to vše už bylo zamnou ,říkám ,ze přenášet určitě nebudu a rodit budu taky dřív

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky