Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když zapomeneš užít antikoncepci, tak pro jistotu používáš kondom, potom se nemusíš bát těhotenství.
Rozhazela sis cyklus, tehotenstvi je malo pravdepodobne, nicmene ne nemozne.
proč test když jsi to dostala o 10 dní dřív? 2 prášky najednou proč? To sis rozházela cyklus ![]()
A použití kondomů jak je uvedeno v příbalovem letaku tě nenapadlo? Jinak může to být rozhazeny cyklus i těhotenství, i když to spíš asi ne
2 prášky najednou? Jako proc? Tak to nefunguje. Sakra ženský čtete přívalové letáky nebo pokud jste blbé poproste lékaře o osvětu ![]()
No, tak ty dva prášky naráz, a ještě opakovaně, ti pěkně rozházely cyklus. A pokud zapomeneš prášek, máš pak dále použivat kondom, HA už nemusí být do konce cyklu spolehlivá. Stejně tak se máš zachovat i při průjmu, zvracení nebo brání ATB. Ale to je napsané v příbalovém letáku
Před prvním těhotenstvím jsem brala HA 10 let a na tohle jsem si vždy dávala sakra pozor, pak jsem si mohla odpustit takové stresy a … dotazy
![]()
Holky ja teda uz par let HA neberu ale v dobe kdyz jsem brala bylo v letaku psano, pokud zapomenete, vemte hned kdyz si vzpomenete, max dve tablety najednou.
a pokud vezmes do 12ti hodin tak jsi dal chranena pokud za dyl volit dalsi formu antikoncepce. Ale vazne se braly dve tablety!
@hapolda ja už ji tedy pár let neberu, ale bylo uvedeno, když se tableta vezme do 12 hodin od vynechání, vše ok, když dýl, bylo to rozdílné podle týdnu, ve kterém jsem ji zapomněla. Ale o dvou tabletách nic nevím, vím, že bylo uvedeno chránit se navíc…ale druhů antikoncepce je hodně a u každé to může být trošku jinak.
Příspěvek upraven 06.08.18 v 10:56
@hapolda píše:
Holky ja teda uz par let HA neberu ale v dobe kdyz jsem brala bylo v letaku psano, pokud zapomenete, vemte hned kdyz si vzpomenete, max dve tablety najednou.a pokud vezmes do 12ti hodin tak jsi dal chranena pokud za dyl volit dalsi formu antikoncepce. Ale vazne se braly dve tablety!
Možná kdyby to tak vzala jednou, ale několikrát za cyklus? Jako jistá antikoncepce to nefunguje a ještě to toálně rozháže cyklus. Že je nutné se pak dál chránit i jinak, tam ale bylo psané vždy. Jak však tady často čtu, ten příbalový leták je v krabičce pro mnoho žen asi jen jako vycpávka, aby nevypadlo platíčko
![]()
Dobrý den, poradí mi tu nějaká dobrá duše ? Vidíte tam také něco nebo se mi to jen zdá . Mám 6dni do ms . Děkuji ![]()
@monovera no neco malo tam videt jde ale zatim bych se k tomu az tak neupinala…
Dobrý den omlouvám se že zas obtěžují ale potřebuji názor od někoho kdo se víc vyzná nebo má větší zkušenosti.Testovala jsem zas a vůbec tomu nerozumím , test z dnešního dne čárka nesili . Mám ještě 4 dny před ms testují brzo zas mi to nedalo . Nechám testování a uvidím jestli dojde ms nebo ne. Děkuji za jaký koliv názor ![]()
Ahoj..beru HA..Ale tenhle měsíc jsem asi 3× zapomněla doma platicko a z práce se pro něj nemohla stavit…takže jsem další den vzala prášky 2 najednou…
dnes se mi dostavila menstruace o 10 dní dřív..
nikdy se mi to nestalo..půjdu pro test jestli to tedy má smysl poradte…trochu mě bolí v podbrisku..
Může to být těhotenství nebo jen rozhazeny cyklus.