Preeklampsie, nebo nemocné ledviny ?

158
5.8.18 22:49

Preeklampsie, nebo nemocné ledviny ?

Zdravím, dneska si lámu celý den hlavu, co se semnou děje a nevim, jestli mi to nechá spát… Od pátku je mi na zvracení, jsem bez šťávy, občas pocit, jako by to snad semnou mělo praštit, mám 28tt do teď nebýt břicha, tak nevím, že jsem těhule, břicho se podle rodiny během týdne nějak jako zvětšilo, dnes otoky nohou, tak jsem si řekla, že si od tchyně půjčím tlakoměr, abych vyloučila preeklampsii a mohla to svést na horko, ale tlak byl vyšší, než u mě bývá normálně a tak jsem požádala ještě švagrovou o ten papírek na moč a tam mám jen lehce zvýšenou bílkovinu, zato prý vysoký cukr, bilirubin, prý snad i krev v moči a vysoké leukocyty. Teplotu jsem u sebe nezpozorovala, podle papírku spíš to odpovídá na nemoc ledvin, ale vrtá mi hlavou, jestli už náhodou neodcházejí ledviny vinou preeklampsie? Nesetkal jste se někdo už s podobnou záležitostí? Lékař je tam až v úterý a nechci strašit na ambulanci s nějakou „blbostí“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13812
5.8.18 22:51

Preeklampsie rozhodně není blbost, jestli ti není dobře, tak jeď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
5.8.18 22:54

Nebála bych se ukázat hnedle doktorovi. Určitě nikdo nebude naštvanej, že tam strašíš s nějakou „blbostí“, a to, i kdyby to nakonec blbost byla. Jaký máš tlak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
5.8.18 22:55

Jed na pohotovost.Jaky mas tlak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.8.18 22:57

Radši strašit u doktora, než v márnici. Jeď na pohotovost!

• Citovat
  • Upravit
158
5.8.18 23:00

@Žena Vlk od začátku těhu mi měří 100-110na 50-60 a dnes při pocitu mírné nevolnosti to bylo 125na75 nic strašného, ale víc, než bývá běžné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
5.8.18 23:07

@pajinka256 Ten tlak není tak hrozný, do úterka to vydržíš, k doktorovi v úterý zajdi, na pohotovost to určitě není.
Já jsem preeklampsii měla u svých dvou ze tří těhotenství a ten tlak byl horní cca 145- 148, ale to už jsem byla nějaký 37-38 týden. A stejně mi plánovali porod až skoro za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
5.8.18 23:09

@pajinka256 To je úplně normální tlak, spodní dokonce nižší, horní úplně v normě. To, že byl doteď hodně nízký a teď se upravil, mi nepřijde jako projev preeklampsie, to mi přijde normální vzhledem k pokročilosti těhotenství. Spíš by mi vrtaly hlavou ty bílkoviny … hele a co to má ta švagrová za papírek, že z toho vylezl i cukr, bilirubin a to ostatní? :) Každopádně pokud se necítíš, jeď k lékaři, kór v těhotenství bych se nerozpakovala se ukázat klidně na pohotovosti, kdybych měla pocit, že to není OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
5.8.18 23:13

@bigl Děkuji, tak snad dokážu usnout a v úterý se budu hlásit hned ráno u lékaře… Já jsem pak akorát rozhozená s nervama, když mi někdo dá jasně najevo, že ho otravuju, takže se tomu chci radši vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
5.8.18 23:21

@Žena Vlk
Podobný papírek, jako používá můj lékař… Její dcerka bohužel na močové cesty trpí často, takže vím na koho se obrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
5.8.18 23:49
@pajinka256 píše:
@Žena Vlk od začátku těhu mi měří 100-110na 50-60 a dnes při pocitu mírné nevolnosti to bylo 125na75 nic strašného, ale víc, než bývá běžné

no, rozhodně to jeď vyšetřit. Já měla polovinu těhotenství 100/60, při poslední kontrole, kdy bylo ještě vše v pořádku jsem měla 120/85, což je pořád ještě v normě, ale už se to zvyšovalo. A za měsíc později hospitalizace s rozjetou preeklampsií, tlaky velmi vysoké atd. Pokud se i jinak necítíš, začaly ti otoky, chce to řešit. Je dost možné, že to nic nebude, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
6.8.18 00:21

Otoky v tomto stadiu podle me normalni nejsou, jestli ti ten papirek ukazuje I dalsi veci, mazala bych na pohotovost. Ja tam byla cca pred tydnem s bolesti hlavy, nakonec to byla jen hnusna migrena, ale prave preeklampsii chteli vyloucit a rikali, at radeji prijdu. Lepsi zbytecne, nez riskovat :nevim: (Ziju v zahranici, takze jsem volala sve porodni asistence pro radu a ta byla, at radeji prijdu, za to riziko to fakt nestoji).
Znama mela preeklapmsii bez vyraznych priznaku, prislo se na to pri pravidelne komtrole, ji I dite zachranivali pry za 5 minut 12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
6.8.18 09:53

@beruska9 To bych neřekla, že otoky nejsou normální, já je měla v obou případech celkem brzo, a to nejen nohy, ale i ruce, preeklampsie naštěstí žádná. Jinak souhlasím, pokud se cokoliv člověku nezdá, měl by konzultovat s doktorem. Určitě bych se nebála, že se někdo bude zlobit, že tam jsem zbytečně. @pajinka256 Tyyyyjo, tak to chci taky, takovej nabušenej papírek!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
6.8.18 10:13

@Žena Vlk : aha, tak ja je neznam ani z jednoho tehotestvi a slysela jsem spis tak o poslednim mesici…ale kazdy je jiny.
Nicmene jsem tim nechtela rict, ze to automaticky znamena preeklampsii, ale cim vic potencialnich priznaku (a otoky tam patri), tim vetsi duvod se nechat zkontrolovat.
A jak pisu, z vlastniho okoli znam i opacny pripad, kdy preeklampsie byla a nemela zadne „viditelne“ priznaky.
Ja bych rozhodne se stavem popisovanym zakladatelkou necekala do uterka, ale jela na pohotovost :nevim: At uz to je preeklampsie, ledviny nebo plany poplach…jak rikam, ja tam byla s planym poplachem nedavno a jsem rada a vsichni mi rekli, ze jsem udelala dobre (vcetne osazenstva pohotovosti, ale mam tu vyhodu, ze nejsem v CR a nemusim na pohotovost se ztazenou zadnici, ze tam budu nekoho obtezovat).
V zasade muze byt zakladatelka pouze dehydrovana, ale ai s tim bych si v tehotenstvi nezahravala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
6.8.18 15:53

@beruska9 Jo jo, já souhlasím, také bych se ukázala u Dr, do úterka bych to nevydržela, pokud se trápí od pátku. Snad tedy vše dobře dopadne :) Jinak těhotenství bez otoků, to závidíííím :-D Já jsem se nakonec nevešla do žádných bot a podobně. Ale to je jiný příběh ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí