Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte. Jsem tu nová, a čtu si různé články tady, ale ani jeden není podobný tomu mýmu. Chtěla bych se vás zeptat, nebo poradit. Je mi skoro 21 let a jsem učitelka v MŠ … Plat mám cca 14 000 čistého. Můj přítel je skladník a ma plat cca 13 000 čistého. chtěli bychom bydlet spolu … známí nám chtějí pronajmout za 8000 kč měsíčně garsonku s patrem atd.. Do toho budeme platit oba opencard, telefony, pujčku za notebook 1500, mám malýho pejska westíka - to jsou i výdaje na něj. dále budeme platit televizi + internet.. a vubec nevim jestli to všechno sami zvládneme - čekat pomoc od jeho rodičů to nemůžem - jsou zvláštní a prostě to se nedá ani rozepisovat, a od mych nevim nevim taky mají co dělat. Když jsem to tak spočítala zbyde nam 27 000- 8000 - 1500 - 1000 - 1200 - 1000 = nejakých 12-13 tisic na jídlo, drogerii , a různý věci které se potřebují k životu ..dá se to vubec zvladnout?:(
![]()
Jistě, a ještě by ti mělo spoustu zůstat. Pokud to vezmu dle toho co utratíme my za jídlo, drogerii, a věci k životu.
Záleží jak moc jste náročný, a utrácivý.
No jo , jídlo , to možná nebude až tak - takovej žrout já zas nejsem a on jí jenom večer když přijde z práce. ale drogerka, neco pro psa, když se neco pokazí atd , bojím se abych nešla od koruny ke koruně každej měsíc. nechci tak dopadnout ![]()
Já si to právě neumím spočítat, bydlím ještě s rodičema, mám roční segru (máma si našla přítele a tak to dopadlo) azatím jsem tady. v srpnu by jsme se měli eventuálně stěhovat, ale bojím se toho protože si to neumím všechno ještě tak sesumírovat v hlavě, co všechno tam budeme potřebovat atd.. :/
z toho obvykle žije celá rodina
představ si budoucnost ,všechny výdaje zůstanou,jenom ty půjdeš na malý rodičák a budete mít mimčo (jednou …) ![]()
pro dva lidi by mělo krásně stačit 3-5 tisíc na výdaje
Tk za 12-13tis na takový ten běžný denní život si budete žít luxusně
Jsou tu holky, co musí vyjít s rodičákem 7600 na jídlo, drogérku, prcka a zvládají a nejsou o chlebu a vodě ![]()
Jestli můžu doporučit, tak se uč šetřit, nekupovat blbosti, později na mateřské jako když najdeš, já jsem se nikdy neomezovala, peníze letěli jak splašený a teď se horko těžko učím za pochodu ![]()
Za 12 tisíc musí často vyžít víc než dva lidi a pes. Z toho byste měli ještě pár tisíc každý měsíc ušetřit právě na nečekané výdaje ![]()
A tak mě napadá, není při vašich platech vysoký nájem? Nemám tolik ponětí, bydlíme už pár let ve svém, ale vím, že v Ově nebyl problém sehnat garsonku za pět tisíc se vším všudy. Tak je otázka, jestli bydlíte v „drahém“ městě a máte „nízký“ plat nebo je jen vysoký nájem ![]()
Příspěvek upraven 28.04.12 v 16:13
toho se bojím nejvíc. dítě bych asi těžko uživila, nebo možná i jo, ale bylo by to těžký a hlavně bych mu nemohla nic dopřát…
takže na tohle zatím ani nemyslím i když by jsme třeba za dva roky chtěli..
tuhle částku mám pro 4 lidi na jídlo,drogerii, oblečení a lékaře .Takže zvládnete ![]()
Proč by se s těmi penězi nedalo žít, pro dva jsou to krásné peníze. Mohla by ti zbýt spousta peněz a na tvém místě bych je šetřila, později s dětmi se ti určitě každá koruna bude hodit ![]()
No to je pravda, budu se snažit šetřit atd. Akorát je to pro mě něco novýho , nevím co všechno tam bude potřeba, a pořád něco ze začátku dokupovat, zatím si to neumím představit no jaký to bude i když o tom už přemýšlím. co je na tom nejhorší že si nejsem jistá jestli mám jít pryč od rodičů a nebo ne:( takhle bych ušetřila daleko víc:/
Zakladatelko,v klidu to zvládnete
Taky jsem názoru,ještě ušetříš pro mimi ![]()
@Sirrenia píše:
Já si to právě neumím spočítat, bydlím ještě s rodičema, mám roční segru (máma si našla přítele a tak to dopadlo) azatím jsem tady. v srpnu by jsme se měli eventuálně stěhovat, ale bojím se toho protože si to neumím všechno ještě tak sesumírovat v hlavě, co všechno tam budeme potřebovat atd.. :/
Na tvém uvažování je vidět, že jsi zodpovědná. Já mám vždycky také pesimistické představy. Je potřeba rozumně utrácet, šetřit, nezadlužovat se a uvidíš sama, že život zase takový pes není ![]()
@Sirrenia píše:
toho se bojím nejvíc. dítě bych asi těžko uživila, nebo možná i jo, ale bylo by to těžký a hlavně bych mu nemohla nic dopřát…takže na tohle zatím ani nemyslím i když by jsme třeba za dva roky chtěli..
dopřát dítěti se má především láska a na tu jak známo peníze nepotřebuješ ![]()