Dokrmování v porodnici

Anonymní
17.8.20 18:53

Dokrmovani v porodnici

Ahoj holky, dnes me gyn chtel poustet po porodu, ale pediatr bohuzel, protoze maly zhubl vice nez 10% porodni vahy. Takze chodime na skrikacku umeleho mleka co 3 hodiny. Myslite ze zitra to bude uz na propusteni? Maly se narodil v patek po poledni. Ja rikam ze na rozkojeni se potřebuji klid a domaci prostedi, mam strach ze me tu budou drzet dalsi dny.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
17.8.20 19:01

Podepis reverz a běžte domu. 10% ztráta hmotnosti je naprosto normalni. První 3 dny dítě může být o hladu, a neumre. Zadny dokrm není nutný, ty potřebuješ aby se ti utvorilo mlíko, musíš mít dítě stále na prsu. Dokrmem se ti mlíko dělat nebude…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.20 19:03

Dekuji za podporu, tento nazor jiz slysim po druhe. Tak ja uvidim rano.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
17.8.20 19:09
@Anonymní píše:
Dekuji za podporu, tento nazor jiz slysim po druhe. Tak ja uvidim rano.

Určitě bez domu. Váš pediatr na vás dohledne. Miminko je najezene ještě z břicha.. Tudiz 3 dny po porodu než se udělá mléko, vůbec není nutné dokrmovat. Stačí mu mlezivo co mas. Některé děti zhubnou daleko víc, a je to v pořádku. Nekaz si kojení zbytečným dokrmem, hodně se mazlete tělo na tělo, a koj co bude chtít.

• Citovat
  • Upravit
307
17.8.20 19:25

Naše mala byla v porodnici taky na dokrmu, a už kojim dneska přesně 11 měsíců, potrebovala jsem jen domu a mít klid a udělat si vše podle sebe 🤭 a ještě jsem po CS..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
17.8.20 19:29

Normálně běžte domů. Nenech se vytočit „chytrým personálem“ a trvej na svém. Chce to klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
17.8.20 19:35

Já nechápu, proč se pořád v těch porodnicích diví, že novorozeně ztratí část váhy, vždyť je to fyziologické. 8o Normálně běžte domů, tam vám bude líp. :hug: Dítě do ruky, chlapa k sobě a prostě oznamte, že odcházíte. Nemohou vás držet násilím, jen poučí, dají nejspíš podepsat reverz (ten je pro ně, ne pro vás) a můžete jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14000
17.8.20 19:39

A to stále ztrácí na váze nebo už ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
17.8.20 19:44

Obe deti mi v porodnici prikrmovali, starsi zhubla hodne, tak jsme pak po propusteni byli obden u pediatra na zvazeni. Asi trikrat nebo ctyrikrat, pak doktor rekl, ze pribira v pohode a neni treba to hlidat. Uvidis, co ti reknou zitra, kdyztak se domluv se svym doktorem, on si vas ohlida.
Jo a jeste - prvni dite jsem kojila s dokrmem, po sestinedeli se tu ustalilo na flasce pred spanim, zpetne si myslim, ze jsem spis nevedela co a jak, ze by se to zvladlo i bez UM. Ale zas jsem mohla v klidu nechat dite na par hodin na hlidani, to u mladsi neslo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
17.8.20 19:46

Na dokrm se vykašli, není potřeba a v rozkojení ti jen uškodí.
Doma to půjde líp!

Nechápu toho pediatři v nemocnici, pokud teď do mimi narve UM, budeš mít daleko víc problémů doma. Neřeší „příčinu“, ale jede jen dle tabulek, to jsem myslela, že už se snad nedělá!
Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
17.8.20 20:41

Oni tě nejspíš chtějí pustit, ale nejdřív potřebují, aby dítě přestalo hubnout a začalo pribirat, aby se jim to „vešlo do tabulek“. Tak se snaží dítě nafutrovat umělým mlikem, aby ráno tu váhu mělo a mohli vás pustit a přitom neporusili svoje kriteria.

Asi bych na to nebyla zvědavá, nejspíš se nic nestane, ale může ti to pokazit kojení. Dokrm bych odmítla a ráno šla na revers.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9492
17.8.20 20:54

Ty, jo to koukam, vy jste hrdinky. Šly byste domů s novorozencem, který ubyl víc než 10%,což je fyziologický, který nepřibírá ani na UM.
Jo, je pravda, že kdyždý novorozenec zhubne, do 10 %je to normální, ale ona píše, že už zhubl víc. Taky je pravda, že je dítě najedené z dělohy-ono je tedy spíš zavodněné a tu vodu postupně vstřebává. Takže dva-tři dny fakt nic nepotřebuje, stačí pár kapek mleziva. Ale pak už jo. Ono pak u novorozence bez příjmu tekutin dochází k hypoglykemii a dehydrataci. Dělám na porodnici a dost takových matek jsem už viděla, které i třetí den odmítaly příkrm a pak nám v panice nosily děti, že se třesou. No, aby ne, když měly glymču pod 2. A bohužel jsem v těchle vedrech viděla i novorozence s křečemi při metabolickém rozvratu z dehydratace. Proto se u dětí, které klesnou pod těch 10 % má nabírat krev-Astrup, ionty, jestli tam není nějaký jiný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
17.8.20 21:47

Nevidím nic špatného na příkrmu, pokud není přímo z lahvičky, ale přes prst ze stříkačky… Proč by se tím mělo pokazit případné kojení… Pokud ti nepřibere, tak určitě nepodepisuj revers… Byla jsem přítomna u toho, kdy matka chtěla mermomocí strašně kojit, ale dělala to prostě špatně, miminko bylo spavé a pak se to zhoršovalo, že řvalo hlady, navíc se mu zhoršovala žloutenka. Dítě nepřestalo hubnout a pediatr v porodnici doporučil příkrm, dítě se konečně najedlo a druhý den konečně začalo přibírat, tak šly obě domu. Já vím, někdo ty pobyty v nemocnici nesnáší, ale Pane Bože mysli na to dítě (už nejde jen o tebe) - jste tam pod dohledem odborného personálu. S největší pravděpodobností ti přebere a budeš moci jít domů… Doma už se můžeš rozkojit v klídku a pokud by to nešlo, tak to jistí UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
17.8.20 22:23
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dnes me gyn chtel poustet po porodu, ale pediatr bohuzel, protoze maly zhubl vice nez 10% porodni vahy. Takze chodime na skrikacku umeleho mleka co 3 hodiny. Myslite ze zitra to bude uz na propusteni? Maly se narodil v patek po poledni. Ja rikam ze na rozkojeni se potřebuji klid a domaci prostedi, mam strach ze me tu budou drzet dalsi dny.

Ahoj, měla jsem ten samí problém… Náš malý se narodil s váhou 3,6kg a odcházeli jsme s 2,9kg po čtyřech dnech od porodu. Kojení mi nešlo, malý nechtěl a i ten stres v té nemocnici z těch laktacnich poradkyn, že pořád nekojim… Hrůza.. 3 den nám dali um a další den ráno jsme supajdili domu 🙂 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
17.8.20 23:32
@Pocahonta píše:
Nevidím nic špatného na příkrmu, pokud není přímo z lahvičky, ale přes prst ze stříkačky… Proč by se tím mělo pokazit případné kojení… Pokud ti nepřibere, tak určitě nepodepisuj revers… Byla jsem přítomna u toho, kdy matka chtěla mermomocí strašně kojit, ale dělala to prostě špatně, miminko bylo spavé a pak se to zhoršovalo, že řvalo hlady, navíc se mu zhoršovala žloutenka. Dítě nepřestalo hubnout a pediatr v porodnici doporučil příkrm, dítě se konečně najedlo a druhý den konečně začalo přibírat, tak šly obě domu. Já vím, někdo ty pobyty v nemocnici nesnáší, ale Pane Bože mysli na to dítě (už nejde jen o tebe) - jste tam pod dohledem odborného personálu. S největší pravděpodobností ti přebere a budeš moci jít domů… Doma už se můžeš rozkojit v klídku a pokud by to nešlo, tak to jistí UM.

To by byla hrůza, kdyby v té porodnici byl nějaký školený personál, třeba kvalitní laktační poradkyně, která by té matce špatně kojící své dítě poradila, jak to dělat dobře, co? Lepší je místo rady a pomoci s kojením rovnou strčit flašku s nutrilonkem či jiným mlíčkem, které má čirou náhodou smlouvu s porodnicí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí