Doktor a lístek na peníze.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
248
18.5.20 13:25

@Lovík21

Máte OPRAVDU tu papírovou část? Ta vyjede až když to doktor naťuká do toho systému. Někdy se stane, že doktor špatně odešle nebo i sociálka dlouho zpracuje, ale pokud na sociálce nemají ani začátek?

Takže rada, naskenujte papírovou neschopenku a pošlete na OSSZ, at si to vyřídí s doktorem. 3.4.-16.4. nedostanete nic, od 17.4. - 30.4. dostanete od OSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
18.5.20 13:36
@Lovík21 píše:
Krásný den ženy.
Můj problém : od 3.4. Jem na rizikovém, 1.4 jsem dostala ve zkušební době výpověď… Důvod ( jste těhotná a těžkou práci dělat nemůžete- a dělala jsem prodavačku. Přebalem je ten že jsem čekala že dostanu nějaké peníze třeba 60% z platu za 14 dní. A nic. Volala jsem na ossz a tam mi řekli že ani neví že že jsem na rizikovém. A můj ginekolog mi řekl že to řešit nebude že to je moje chyba že nemám peníze. Když jsem mu ráno volala tak mi řekl že 60 procent co to je. A že ten lístek neposlal a zavěsil. Prosila bych o názor na mou situaci a popřípadě řešení na daný problém.

Já to možná špatně chápu - ale když jsi dostala 1.4. výpověď ve zkušební době a na neschopence jsi od 3.4., tak bys přece žádné peníze od zaměstnavatele (za první dva týdny) dostat neměla… (?) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
18.5.20 13:37
@BohunkaP píše:
Já to možná špatně chápu - ale když jsi dostala 1.4. výpověď ve zkušební době a na neschopence jsi od 3.4., tak bys přece žádné peníze od zaměstnavatele (za první dva týdny) dostat neměla… (?) :think:

Nedostane peníze od zaměstnavatele, ale od 15. dne od sociálky ANO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.5.20 13:40

Děkuji
Moc za odpovědi. Ale doktor opravdu na ossz nic neposlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
18.5.20 13:43
@Cidre píše:
Nedostane peníze od zaměstnavatele, ale od 15. dne od sociálky ANO.

Už chápu, děkuji, špatně jsem pochopila, o které dny jí jde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
18.5.20 13:58
@Lovík21 píše:
Děkuji
Moc za odpovědi. Ale doktor opravdu na ossz nic neposlal.

Takže platí rada výše…naskenujte papírovou neschopenku a pošlete na OSSZ, at si to vyřídí s doktorem. Oni si i vyžádají přílohu od zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.5.20 14:04
@Cidre píše:
Takže platí rada výše…naskenujte papírovou neschopenku a pošlete na OSSZ, at si to vyřídí s doktorem. Oni si i vyžádají přílohu od zaměstnavatele.

Ano to udělám děkuji moc za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
18.5.20 15:38

Měla jsem skoro stejný problém.
Skrz koronovir neschopenkana na telefon u praktického lékaře, prohlídka u gynekologa objednaná za dva týdne co by přebral neschopenke.
Týden později dostávám výpověď s prací že prý jakákoli moji e-neschoepnke nemají v systému že na ossz taký nic nema, Takove cislo neschoepnky neexistuje, pry praktycki špatně poslal.
Praktický lékař zajišťuje že určitě poslal dál. Nemám dokladu když začátek víru všechno uzavřené, jenom akutně.
U gynekologa přebrat PN nemůže když neexistuje neschopenka ani nějaké moji údaje zaměstnavatel atd.
Agentura ihned všechno zrušila, nový mesic nemám pojištění a tak. Ja ve stresu místo klidu v těhotenství neustále volání a otravovani lékaři praktický, gynekolog, účetní, píši emeile na ossz. Kde chyba. Po týdnu našli řešení, že nějaká chyba v rodném cisle(jako cizinka mam rozdílne jak pojištění). OSSZ mě volá že všechno jest správně, neschopenka platí od prvního dne pokud zaměstnavatel ma nějaký s tím problem má volat jím.
Výpověď s prací a zrušení pojištění vzali zpět (na pojistovni jsem čekala další týden až budu v systému jako pojišťona).
Teď je všechno v pořádku. Jen prvni listek na penize mam vystavený az na dobu za měsíc+první problematické dva tydny
Takže hodně štěstí ať u tebe taký konečné to dobře dopadne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.5.20 15:56

@Ineste Snad to dobře dopadne já mám také z toho velké nervy. Hlavě s namyšleným ginekologem co to prostě řešit nebude. A nakonec řeším jeho chybu já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
18.5.20 16:07

Edit: teď čtu, že jsi cizinka, aha…

Příspěvek upraven 18.05.20 v 16:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
18.5.20 16:08

@Lovík21
Prosím Tě není to ginekolog, ale gynekolog…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
18.5.20 17:27

@Pajik 76 pokud váš příspěvek se týkal moji špatného pravopisu klidně mě opravte a i kdy jsem cizinka. Nestihla jsem přečíst původní text před editováním. Třeba kdy je to až až hrozne smažu to úplně. chtěla jsem jenom dobře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.5.20 17:41

Ou to to moje chyba já píšu narychlo a skáče mi tam automaticky i/y a nevšimla jsem si toho. A cizinka nejsem a upozorňovat na to jako ve škole je dost blbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
18.5.20 18:56

@Lovík21
Dost blbý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.20 20:31

Mě se něco stalo podobného ted a prosím o radu..
Od září jsem šla marodit zánět prudušek, neschpenka doma, léky,. potom kontrolam, špatný stav, poslali mě na plicní, kde mi řekli co a jak a kontola až v říjnu,,,
Takže doktor i řekl, že mám přijít až v tom říjnu po plicním… Ještě se mě sestřička zeptala, máte neschopenku, říkám ano mám,.,..
Jenomže konec měsíce a peníze nepřišli,, Přemýšlím, měla jsem zavolat na konci měsíce a připomenout??Prvních 14 dní mi zaměstnavatel proplatil, ale nedošla dál peníze s uřadu..
Jenom napíšu, že po plicním v říjnu mi dal na měsíc lékym, stav nic moc hned toho 14. října volám lékařim, s tím, jestli mám přijítm, řekl, že ne, když se lečim na plicinim mám přijít v listopadu, po zalečení,,, Ted je další pořelom měsíce- zítra budu volat, ale nevítem, kde se stala chyba, nebo asi.. Vím, že nemáte věšteckou kouli..
U lékaře praktika jsem byla jednou, pak dvakrát plicní s tím, že hned zprávu jsem volala lékaři, ale chodit ted nemám v této situaci.. jdu až 24.listopadu na plicní…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat