Domácí porod, normální věc?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2522
30.4.17 10:57

Domaci porod, normalni vec?

Holky, co vas vedlo k rozhodnutí rodit doma? Mi osobne to prijde sobeckost a jen takovy trend. Nikdy prece rodicka nemuze vedet, kdy bude vcasnou lekarskou pomoc potřebovat…trochu nezodpovědné upřednostňovat pohodli matky a pred zivotem ditete…jen mne zajimaji vase nazory. Neberte to jako utok proti tomuto trendu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
914
30.4.17 11:01
@Anonymní píše:
Holky, co vas vedlo k rozhodnutí rodit doma? Mi osobne to prijde sobeckost a jen takovy trend. Nikdy prece rodicka nemuze vedet, kdy bude vcasnou lekarskou pomoc potřebovat…trochu nezodpovědné upřednostňovat pohodli matky a pred zivotem ditete…jen mne zajimaji vase nazory. Neberte to jako utok proti tomuto trendu

A ty se za svuj nazor stydis? Zase dalsi diskuze na vyvolavani hadek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
30.4.17 11:01

Pokud bys nechtěla útočit a jen se dozvědět názory, tak si stačí pročíst starší diskuse, kterých je plný internet. A rozhovory. A podívat se na nejrůznější videa zastánců a odpůrců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
30.4.17 11:02

Ps: jedna aktualni uz tu je, zkus hledat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
30.4.17 11:03

Nezodpovědnost to sice je… ale takové témata už tu jsou založena, kde se maminky hádají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
30.4.17 11:05

Problem je, ze kdyz si ty zeny, co rodily doma, prectou takovyto uvodni prispevek, tak ti neodpovi. My, co si myslime, ze neni moc velka vyhra dostat se do sparu ceskych porodniku, nemame potrebu diskutovat s nekym, kdo je apriori zaujaty, nema to totiz cenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40388
30.4.17 11:06
@Anonymní píše:
Holky, co vas vedlo k rozhodnutí rodit doma? Mi osobne to prijde sobeckost a jen takovy trend. Nikdy prece rodicka nemuze vedet, kdy bude vcasnou lekarskou pomoc potřebovat…trochu nezodpovědné upřednostňovat pohodli matky a pred zivotem ditete…jen mne zajimaji vase nazory. Neberte to jako utok proti tomuto trendu

Proč se bojíš podepsat? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148299
30.4.17 11:08
@Airika píše:
Problem je, ze kdyz si ty zeny, co rodily doma, prectou takovyto uvodni prispevek, tak ti neodpovi. My, co si myslime, ze neni moc velka vyhra dostat se do sparu ceskych porodniku, nemame potrebu diskutovat s nekym, kdo je apriori zaujaty, nema to totiz cenu…

Já se do spárů našich porodníků dostala ráda, jinak bych to nepřežila ani já, ani dítě. Ale máš pravdu, kdo je apriori zaujatý např. proti našim porodnicím…s tím nemá cenu diskutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
30.4.17 11:09

Jednou se mi vymstilo. No omlouvam se, ze se ptam, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
30.4.17 11:18

@admin smažte to, akorát se tady všechny dohádají ;)

• Citovat
  • Upravit
21311
30.4.17 11:19

Dalsi hrdý anonym a konfliktní tema? Projed diskuze - je jich tu dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
30.4.17 11:22

Chodim tu sporadicky, verejne se omluvuju, ze jsem se dovolila zeptat. Pardon. Nemusite se obtezovat mi odpovidat. Nic nebylo mysleno ve zlem. Hezkou nedeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.17 11:24

A k anonymite mam sve duvody, nez mne zacnete lyncovat.

• Citovat
  • Upravit
27258
30.4.17 11:27
@Anonymní píše:

Už léta zastávám názor, že je to na rozhodnutí každé z nás a každá, která se tak rozhodne musí nést následky(za mě je největší trest to, že s tím musí žít)
Každopádně chápu všechny, které se tak rozhodnou. Přístup ve většině porodnic je pořád hrozný, hlavně aby to šlo podle nich, co vzkazuje tělo rodičky, rodička i dítě je vedlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
30.4.17 11:33

Co mě vede k tomu rodit doma? Tak jo já se rozepíšu. Původním povoláním jsem záchranářka.. takže když jsem byla ve svém extra profesionálním období měla jsem za to, že jediné co chci je plně medikovaný lékařem vedený porod. Nacpěte do mě vše chci nadstandardní péči a všechny dostupné léky. Díte po narození očkovat nejlépe ještě ten den, aby mi dlouho vydrželo a klidně bych vyměnila po 6 nedělí kojení za nutrilon jen abych měla doma víc serepetiček. To jsme my zdravotníci. Nic není lepšího než hromada léků v lékarničce a doma máme i infuze. Nicméně zpět. Jakmile bylo na TV Nova něco o domácí porodech a o ZZS jak chudáci museli vézt rodičku do porodnice, protože ta nezodpovědná husa chtěla něco jinak nadávala jsem jak tur. Byla jsem sprostá a netolerantní. Všichni pacienti musí poslouchat a především matky. Jaképak copak. Ony jsou přece ty zodpovědné za svoje dítě, tak jak můžou dělat tak nezodpovědnou věc jako rodit doma?! Taková nehoráznost. No jo.. Jenže časem jsem začala přemýšlet o vlastních dětech o vlastním průběhu těhotenství a porodu. A začala jsem číst i něco jiného než skripta a články lékařů s delšími tituly než je jejich jméno. A pomaloučku polehoučku jsem začala procházet procesem a ani jsem si toho nevšimla. Líbilo sem i nošení dětí v šátku. Opět dva tábory- dětí v tom trpí x děti v tom prospívají. Skrz šátky jsem se dostala k látkovým plenám. Ty teda podporuju ne kvůli trendu nebo ekologii, ale kvůli zdravotním hlediskům. No a pak jsem se zaměřila na sebe objevila jsem menstruační kalíšek, látkové vložky (ty teda nepoužívám), zjistila jsem, že mít doma nejlepší lahvičku od Aventu zas taková výhra není. Došlo mi miliarda věcí. Přišla jsem na to, že tady ta „medikovaná péče od dítě“ x péče s láskou a bez zbytečných pomůcek, mi uplně nevyhovuje. No a jak jsem si četla o těch věcech kolem děti a o výchově Naomi Aldort a jiných věcech narazila jsem an skupinu domácích porodů a tak jsem se přidala a četla a četla ty příběhy a důvody proč ano… a prostě jsem se v tom našla. Neříkám, že brojím proti zdravotnictví. Ale jsem taková „nepřizpůsobivá“ co je dobré pro většinu většinou není dobré pro mě. Neříkám, že jdu za každou cenu proti proudu, ale je to můj život. A právě proto, že jsem zodpovědná a vím jak rodí ženy v našich porodnicích a vím jak se chováme k pacientů, tak zároveň vím, že já to tak nechci. A potvrdila jsem si to v den kdy jsem o dítě přišla. Že do porodnice půjdu v případě, že to bude nezbytně nutné a pujdu tam s vlastní porodní asistentkou, která bude informovaná o tom co já chci a co ne. Šrámy na těle se zahojí, ale ty na duši bych neměla sílu znovu hojit ve chvíli, kdy bych měla být naprosto šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí