Domácí porod, normální věc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25186
30.4.17 14:40

Já si myslím, že by se dalo hodně čerpat v zemích, kde je to běžné a podchycené. Tuším třeba Anglie - viz 4 v tom a Pavla. Ta tam celkem dobře popsala, jak to tam funguje, že v tak málokdy rodí prvorodičky a mají dobré podmínky. Pak se mi zdají dobré porodní domy, ale to tady asi jen tak fungovat nebude.
Já to neodsuzuju. Vždy do takové diskuze píšu, že by mě zajímaly statistiky porodů doma vs. v porodnici. Ale taková statistika nikdy nebude možná, protože porodnice nepřiznají zmršený porod. Ale jak se nepovede jen ze sta doma, hned jsou toho plná media :think:
Já sama jsem tomu byla u třetího těhotenství blízko, ale vzdala jsem to. Pak mě lákal ambulantní porod. Nakonec jsem rodila klasicky a byť dobrá porodnice, dobrý personál, tak to není ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148966
30.4.17 14:41
@Werushka77 píše:
@ospalámyš Mě se tyto radosti ještě vyhýbají. :lol:

V tom případě nechápu tvou drzost vychovávat druhé. A tu diskuzi jsi mohla založit neanonymně rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
30.4.17 14:44

@Anna766 Já žádnou diskuzi nezakládala ale, jestli myslíš, že ten anonym jsem já. A drzost to není, jen nechápu ty dnešní lidi, proč řeší takovéhle blbosti a nedělají něco užitečného, někdy fakt žasnu nad hloupostí dnešních lidí, obzvlášť tu na tomto serveru. :roll: Ale pro pobavení dobré. :lol: :mavam: A něco takového mě dokáže opravdu naštvat, když někdo ryje do někoho kvůli něčemu jako je to, že založí anonym, bože fakt už. Tak a teď do mě všichni. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
30.4.17 14:48
@Werushka77 píše:
@Anna766 Já žádnou diskuzi nezakládala ale, jestli myslíš, že ten anonym jsem já. A drzost to není, jen nechápu ty dnešní lidi, proč řeší takovéhle blbosti a nedělají něco užitečného, někdy fakt žasnu nad hloupostí dnešních lidí, obzvlášť tu na tomto serveru. :roll: Ale pro pobavení dobré. :lol: :mavam: A něco takového mě dokáže opravdu naštvat, když někdo ryje do někoho kvůli něčemu jako je to, že založí anonym, bože fakt už. Tak a teď do mě všichni. :pankac:

a proč ty dneska neděláš něco užitečného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148966
30.4.17 14:49
@Werushka77 píše:
@Anna766 Já žádnou diskuzi nezakládala ale, jestli myslíš, že ten anonym jsem já. A drzost to není, jen nechápu ty dnešní lidi, proč řeší takovéhle blbosti a nedělají něco užitečného, někdy fakt žasnu nad hloupostí dnešních lidí, obzvlášť tu na tomto serveru. :roll: Ale pro pobavení dobré. :lol: :mavam: A něco takového mě dokáže opravdu naštvat, když někdo ryje do někoho kvůli něčemu jako je to, že založí anonym, bože fakt už. Tak a teď do mě všichni. :pankac:

A ty tu děláš co tedy? Ty tu teď nejsi nebo jak? To zase nechápu já tyhle výkřiky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.17 14:49

To tady bylo asi pred tydnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148966
30.4.17 14:50
@lleennttiillkkaa píše:
a proč ty dneska neděláš něco užitečného?

Ona tady užitecně diriguje co smí kdo psát a jak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148966
30.4.17 14:52
@Aries6 píše:
Já si myslím, že by se dalo hodně čerpat v zemích, kde je to běžné a podchycené. Tuším třeba Anglie - viz 4 v tom a Pavla. Ta tam celkem dobře popsala, jak to tam funguje, že v tak málokdy rodí prvorodičky a mají dobré podmínky. Pak se mi zdají dobré porodní domy, ale to tady asi jen tak fungovat nebude.
Já to neodsuzuju. Vždy do takové diskuze píšu, že by mě zajímaly statistiky porodů doma vs. v porodnici. Ale taková statistika nikdy nebude možná, protože porodnice nepřiznají zmršený porod. Ale jak se nepovede jen ze sta doma, hned jsou toho plná media :think:
Já sama jsem tomu byla u třetího těhotenství blízko, ale vzdala jsem to. Pak mě lákal ambulantní porod. Nakonec jsem rodila klasicky a byť dobrá porodnice, dobrý personál, tak to není ono.

Jaký je rozdíl mezi porodnicí a porodním domem? Prosím nebrat jako rýpání :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
30.4.17 14:57
@Anna766 píše:
Jaký je rozdíl mezi porodnicí a porodním domem? Prosím nebrat jako rýpání :kytka:

No já přesně taky nevím, ale co jsem pochopila, tak je to domáčtější prostředí. Nejsi na bílém nemocničím pokoji, ale v příjemné domácky zařízené místnosti. A porod je asi veden přirozeněji a lékař je tam po ruce jen pro jistotu.
Nic takového jsem nikdy neviděla, ale vím, že se o tom mluví jako o něčem mezi domácím porodem a klasickou porodnicí. Třeba někdo napíše víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
30.4.17 14:58

1. Já nic nezakládala žádnou diskuzi.
2. Nechápu proč se naváží některé do těch, které chtějí z nějakého důvodu napsat něco anonymně.
3. Ty, které mají děti, by se měly starat o ně a ne vysedávat na Emiminu.
4. Já tu jsem, děti nemám.
5. To, proč tu jsem z jakého důvodu vysvětlovat nemusím, to je každého věc.
6. Jestli s tímto máte problém, tak si piště na můj účet co jen budete chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148966
30.4.17 14:59
@Aries6 píše:
No já přesně taky nevím, ale co jsem pochopila, tak je to domáčtější prostředí. Nejsi na bílém nemocničím pokoji, ale v příjemné domácky zařízené místnosti. A porod je asi veden přirozeněji a lékař je tam po ruce jen pro jistotu.
Nic takového jsem nikdy neviděla, ale vím, že se o tom mluví jako o něčem mezi domácím porodem a klasickou porodnicí. Třeba někdo napíše víc.

Taky jsem právě o tom jen zaslechla, nějak nevím co si pod tím přesně představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
30.4.17 15:00

@Aries6 já myslím, že porodní domy byly zakázaný, ale nevím to jistě.
Kdysi jsem chtěla rodit v porodním domě u čápa, ale nebylo mi přáno, ale jinak je to jak píšeš. Domácí prostředí, snaha vést co nejpřirozenější porod atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
30.4.17 15:03
@Werushka77 píše:
@ospalámyš Mě se tyto radosti ještě vyhýbají. :lol:

tak se můžeš jít věnovat třeba partnerovi, pejskovi nebo sama sobě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
30.4.17 15:04

@Werushka77 moje děti se o sebe třeba starají samy, některé(většina) po obědě spí.
Anonymita a její používání je zakotveno v pravidlech serveru, která by si měla pisatelka přečíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148966
30.4.17 15:07
@Werushka77 píše:
1. Já nic nezakládala žádnou diskuzi.
2. Nechápu proč se naváží některé do těch, které chtějí z nějakého důvodu napsat něco anonymně.
3. Ty, které mají děti, by se měly starat o ně a ne vysedávat na Emiminu.
4. Já tu jsem, děti nemám.
5. To, proč tu jsem z jakého důvodu vysvětlovat nemusím, to je každého věc.
6. Jestli s tímto máte problém, tak si piště na můj účet co jen budete chtít.

Souhlas s č.5 je to každého věc kde a proč je…tak to laskavě respektuj a nech si poučování na doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí