Domácí sušenky bez cukru

1140
15.7.12 20:14

Domácí sušenky bez cukru

Maminky, nemáte některá recept na slušné sušenky bez cukru?
Teď jsem dětem kupovala nějaké celkem dobré jablečné v DM, ale ta cena :roll:
Tedy, né, že bych byla nějaký škrt, co dítěti nedopřeje ani sladkou sušenku, ale je to rize ze zdravotních důvodů… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1409
15.7.12 21:29

@Jitulinek26 Kdysi jsem si někde stáhla recept na podobné sušenky. Kdysi jsem je zkoušela péct a nebyly špatné, dítěti jsem je zatím nedávala. Nevím, jestli můžeš sladit obilnými sirupy (jsou ke koupi ve zdravé výživě), pokud ne, zkusila bych přidat víc jablek (a v tom případě možná i přidat tuk, pokud by se to nechtělo spojit).

200g špaldové mouky, 80g tuku, 2,5 pol. lžíce rýžového/kukuřičného sirupu, 1/2 lžičky prdopeče, 25g najemno rozemletých nebo pomixovaných sušených jablek
Smíchat sypké suroviny, do důlku nalít sirup a rozměklý tuk a propracovat v těsto. Vyvalovat a vykrajovat tvary a péct na 160 °C dorůžova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
15.7.12 21:31

A cukrem myslis jakkoliv oslazene susenky nebo sirupy (agave, javorovy) a sladenky nevadi? Daji se take udelat susenky oslazene jen susenym ovocem ci mrkvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
15.7.12 23:44

@Herminka moc díky :kytka:

@Evelín mně se hlavně jedná o cukr jako takový. Třeba prý už ani med by tolika nevadil, i když teď 2 měsíce bychom i ten měli celkem omezit. Prostě když to shrnu, tak přírodní sladidla nevadí, ale i ty momentálně v omezené míře. Ale díky za tipy, mrknu někde na sušenky s mrkví. Sušené ovoce právě zatím dávám jako mňamku, ale chtělo by to přeci jen trochu obměnu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nocinoci
4.9.12 16:30

Dobrý den,
vím o čem mluvíte - mé dceři zjistili zaplísnění organismu, alergii na mléko a ze sladidla může pouze javor. sirup. Já to samé. Už týden marně hledám sladké recepty aby tam nebyla sv. mouka, obyč cukr a mléko nahrazujeme kozím to není problém. Ale pořád se mi nic nedaří jsem v zoufalém stavu :nevim: když tam je tmavá mouka, je tam cukr v tuhé formě který my nemůžeme či naopak :( také bych prosila o radu o nějaké sladké recepty.. :(
přeji pěkný den Nocarová

• Citovat
  • Upravit
7374
13.11.12 13:42

Curk se da urcite nahradit sirupy, v tom neni problem. Treba Hanka Zemanova ve svych kucharkach pece prave se sirupy, celozrnnou moukou a rostlinnymi mleky. :) Uvarila jsme podle ni uz hodne receptu a vetsinou mi chutnaji :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nocinoci
13.11.12 13:54

děkuji :)

Dobrý den,
velice děkuji za tip ihned se na to jdu mrknout a vyzkouším.
pěkný den :) :palec:

• Citovat
  • Upravit
7374
13.11.12 14:00

Neni zac, snad jsem aspon trochu pomohla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí