Domácí večerní kaše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Domácí večerní kaše
Ahoj všem, potřebuji radu zkušenějších maminek, na níž tu, ať hledám jak hledám (a koukala jsem i na kojeni. net) nemohu najít odpověď. Mám 7,5 měsíční holčičku a chci jí večer začít dávat kaše. Ty ale nechci kupovat, ale vařit si doma (dnes jsem udělala z pohanky lámanky a hruškovo-jablečné přesnídávky). Na co se chci ale zeptat - kojím, a nechci do kaše přidávat UM ani MM, ale prostě třeba za 3/4 hodinky po večeři dokojit. Jde to tak? Odstříkávat mi nejde a už se tím ani nebudu začínat trápit a pokud to půjde, UM bych se ráda úplně vyhnula. Jinak zatím to máme tak, že dopoledne je ovocná svačinka a pak zeleninový či masozeleninový oběd, k pití nabízím vodu. Děkuji za odpovědi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Klidně můžeš kaši udělat z vody a pak dokojit, to ničemu nevadí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gonyosoma já jsem to taky tak dělala pár měsíců, dávala jsem kaše s vodou a zeleninou, mléčné nechtěl a MM jsem do toho nechtěla míchat.. pak jsem dokojovala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gonyosoma pokud ti to malá bude baštit (chutnat jí to), tak proč ne
s UM ale víc nasytí, takže by vydržela déle spát, ale to je zase věc druhá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lussinka1984 Ona spinká dobře (od druhého měsíce vstává jednou), baští pěkně přes den, takže o to mi zas tak nejde. Já jsem to dnes chutnala a z fleku bych to jedla taky
Vlastně všechno, co jí vařim, bych klidně jedla taky, a to jsem si vždycky myslela, jak je to hnusný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já dělala od sedmi měsíců pohankovou, kukuričnou, jáhlovou a rýžovou kaši, měl ji kolem 18h-19h a pak jsem kolem osmi dokojila, kaše byly z vody, protože z Beby se mi obsypal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gonyosoma Taky to tak dělám, uvařím kaši ve vodě (kombinuju jáhly, různé druhy rýže, quinou, amarant atd.), buď vařím přímo se zeleninou nebo přidám napařenou zeleninu, a dokojím pak těsně před spaním. Odstříkávání mi nikdy nešlo a taky mi přijde zbytečné se s tím mordovat. Navíc dávám kaše zeleninové, takže kdybych do nich přidávala MM, snížilo by to vstřebatelnost železa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem nechtěla dávat UM, tak jsem odstříkávala. Vydržela jsem do 10. měsíce ![]()
Dost jsme si oblíbili kaše Nomina, teď je děláme s normálním mlíkem (2,5 roku).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je fajn, holky, že to tak někdo taky praktikuje, já jsem se k té odpovědi nemohla pořád dohrabat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiko24 Mně to taky právě nejde, a řešit to už nebudu. @mmorgana Já právě nechci kupovat žádné hotové, pokud to nebude nutné. Ráda malé uvařím (já řešim kvalitní jídlo i pro nás, a kvalitní pro mě znamená uvařené nejlépe ze základních surovin či max z bio výrobků). Doma už si peču i komplet pečivo (což je teda hlavně závislost), tak mi ty hotové kaše nějak nejdou na mysl… Neříkám, když se nestíhá nebo výjimečně, ale základ bych na tom tvořit nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gonyosoma píše:
@aiko24 Mně to taky právě nejde, a řešit to už nebudu. @mmorgana Já právě nechci kupovat žádné hotové, pokud to nebude nutné. Ráda malé uvařím (já řešim kvalitní jídlo i pro nás, a kvalitní pro mě znamená uvařené nejlépe ze základních surovin či max z bio výrobků). Doma už si peču i komplet pečivo (což je teda hlavně závislost), tak mi ty hotové kaše nějak nejdou na mysl… Neříkám, když se nestíhá nebo výjimečně, ale základ bych na tom tvořit nechtěla.
Tak my už pár let nekoupili chleba = jsme závislí na pekárně
Zato třeba rohlíky jsme pekli asi jen třikrát.
Kaše od Nominy zachutnaly celé naší rodině a já se třeba po špaldové můžu utlouct (http://www.nominal.cz/…-detail.html)
Ale chápu, že ne každému tohle řešení vyhovuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mmorgana Já peču chleba z kvásku, kváskový mazanec, rohlíky, loupáky…
Vše teda v troubě, v pekárně max. zadělávám těsto na rohlíky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gonyosoma píše:
@mmorgana Já peču chleba z kvásku, kváskový mazanec, rohlíky, loupáky…Vše teda v troubě, v pekárně max. zadělávám těsto na rohlíky.
Sice jsem OT, ale prostě domácí chleba je domácí chleba
Myslím, že z žádného vánočního dárku neměl můj muž tak velkou radost jako když jsem mu koupila pekárnu ![]()
A zpátky k tématu, z Nominy dělaly i různé mé kamarádky kaše, ať už různými mléky nebo vodou, ovocným či zeleninovým pyré. Za zkoušku stojí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gonyosoma Taky nekupuju hotové kaše, ono uvařit je normálně z obilí vlastně ani nezabere čas, vaří se to samo
Navíc je to i levnější, a to kupuju vše v bio kvalitě. Jo a dobré je obilí přes noc (nebo přes den
) namočit, je pak líp stravitelné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit