Dominantní folikul a možné otěhotnění

Anonymní
11.8.16 16:42

Dominantní folikul a možné otěhotnění

Ahoj holky,

1.8.(14DC) jsem byla na gynekologii na preventivní prohlídce, kde na utz byl videt dominantní folikul, za 5 dní (19DC) byl sex, myslíte, popř. máte zkušenost, že lze i takto otěhotnět? (Vím, lze to i před MS, ale teď mám na mysli reálnou, normální zkušenost :) ) resp. by mě zajímalo, za jak dlouho ten folikul prasknul a jak dlouho může „čekat“? :D :lol:

První dítě se podařilo buď na 13,14DC nebo 16,17DC, druhé dítě na 12 nebo 14DC…

anonymně, nemusíte to švagrová vědět (chodí sem) :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
687
11.8.16 17:03

Záleží, jakou měl ten folikul 14 DC velikost. To, že byl dominantní nijak nenaznačuje, kdy asi tak mohl prasknout. Jinak po prasknutí čeká max 24 hodin myslím, ideální je, když už spermie čekají na něj.

Příspěvek upraven 11.08.16 v 17:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
11.8.16 17:03

Jde o to, jak byl ten dominantní folikul veliký. Mohl prasknout už v den prohlídky tebo ten následující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
11.8.16 17:05

Jen pro představu, u mě byl vidět dominantní folikul už 11 DC, ale ovulace proběhla až 18 DC… Záleží opravdu na té velikosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
11.8.16 17:06

Dominantni je nejvetsi. Otazka je, jak moc nejvetsi. Mohl mit 12 mm a pak byste to asi stihali (sance nejakych 20 %), nebo mohl mit 22 mm a pak by byla sance temer nulova. Mas-li pravidelne cykly, vzhledem k poceti prvnich deti bych se spis klonila ke druhe moznosti, ale vsecko je to jedno velke vesteni z kristalove koule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.16 17:07

Dekuji za nazory, jak byl veliky nevim… :nevim: no a jestli ceka tak chvilku, tak to je asi bez sance… leda, ze by mohly do te doby dozrat jine, tehdy male folikuly? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.16 17:09

Jojo, vim… jen, jestli tomu nektera vic rozumite… :) jsem to zalozila spise pro zajimavost (jestli je nejaka vetsi sance) :)

• Citovat
  • Upravit
687
11.8.16 17:11

Brala jsi nějaké léky na podporu ovulace? Pokud ne, tak běžně v jednom cyklu dozrává jedno vajíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.16 17:17

Nic jsem nebrala…

• Citovat
  • Upravit
11.8.16 17:27

Holky, poradte mi. Asi se zeptam jak tupec, ale…Kdyz pocituju v dobe kolem ovulace cca tri dny bolesti v podbrisku je to ovulace nebo teprve rust dominantniho foliklu? A je vhodne snazit se o mimi i v dobe po skonceni bolesti? Nebo uz pak prichazi to neplodne obdobi? A dale…kdyz mam tyto pravidelne kazdomesicni bolesti, po kazde na jine strane dle aktivity vajecniku, ale ovu test je pokazde negativni. Muzu mit i anovulacni cyklus presto, ze citim ovulaci…resp jeji priznaky? Diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.16 10:04

Dominantni folikul 17dc

Ahojky holky prosim vas vcera jsem byla na prohlidce dr mi delal ultrazvuk viz foto. Kdy myslite ze bx jsme se meli s pritelem snazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
1.12.16 10:15

A neměl ti tohle náhodou říct doktor, co to viděl? Tady je na utz černej flek, může mít 10 mm stejně jako 40.
Pokud teda to vpravo jsou rozměry folikulu, má-li 20, snažte se dnes, má-li 30, je z něj přerostlá cysta a nejspíš je sex zcela zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.16 12:09

Ahojky no jedine co mi rekl bylo ze to mohlo prasknot vcera nebo dnes… jsem prave z toho cela vedle nejak mi k tomu moc nerekl byla jsem sklamana protoze jsem tam sla stim ze se uz prez rok snazime a porat nic :( cekala jsem ze mi k tomu rekne vice. Dal mi jen letak na folinosil nebo jak se to jmenuje ted to nenam u sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
1.12.16 12:25

Jestli ti řekl včera nebo dnes, snažte se včera nebo dnes. Pro získání více informací od doktora je řešením ptát se přímo jeho, dokud se nedozvím, co potřebuju. Je-li na informace skoupý nebo jsi s ním nespokojená, vždy je možná jeho výměna. Ale bohužel internetová diagnóza z jednoho obrázku černého fleku je věštění z křišťálové koule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.16 13:01

Dekuji no uvidim skusime to a kdyz se nepodari tak zkusim dr vymenit… ja myslela jestli nahodou nikdo nemel podobnou situaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí