Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, mám celý život dost jemné neobjemné vlasy a za pár měsíců budu rodit. Trošku mám strach, že to bude po porodu ještě horší, tak zvažuju brát nějaké doplňky stravy. Nemáte prosím s něčím dobrou zkušenost? Nevím vůbec, co vybrat.
Na emimino jsem našla:„Obecně je velmi oblíbený doplněk stravy Biosil nebo Biotin plus, dále pak je vhodný DonnaHAIR forte a kolagen bezpečný při kojení Colafit.“.
Jinak aktuálně beru jód, vit. D, kys. listovou, vit. C, omega 3. Později přiberu i železo. Občas i magnesium, různé formy.
Používala jsem Bloom Robbins pro maminky. Jsou to želé bonbóny. Za mě jsou super.
Mně padaly šíleně, ale až s druhým porodem a třeba až po půl roce, dokonce jsem se musela nechat i ostříhat (měla jsem vlasy po zadek). Já tedy nekojila, ale měla jsem snad 5 tabletek, různý séra přímo na pokožku hlavy a nic z toho nezabralo nějak efektivně.
Pak jsem šla na preventivku na gyndu, pan doktor se ptal proč jsem ostříhaná, tak jsem mu to říkala a on mi tehdy řekl, že na vypadávání vlasů po porodu jako takhle je vše jen placebo. Že jsem měla řešit hormonální nerovnováhu…
Ale sama nevím, už bylo dávno po období padání vlasů, takže nemůžu říct, co je na tom pravdy a jak to vlastně je ![]()
@kavenka Tak jsem se na to dívala a moc se mi to nelíbí
Jednak je u toho napsané, že je to nevhodné pro těhotné a kojící ženy a druhak, je to šíleně drahé, 50 medvídků za 700 Kč. A to složení je nicmoc. Není tam kolagen, málo selenu a chybí biotin.
EDIT: koukala jsem na jiný přípravek Bloom Robbins, ten pro maminky je lepší ![]()
Příspěvek upraven 03.02.26 v 13:36
@Markéta188 Tak to je teda drsné
To by mě teda zajímalo, co ten doktor myslel tím „řešením hormonální nerovnováhy“. Za to se může schovat snad všecko ![]()
Mně nepomohlo nic, jen čas
Jakmile se mi srovnaly hormony, vlasy přestaly padat. Bylo to nějakých 7-8 měsíců po porodu a teď po roce je už krásně na celé hlavě vidět, jak to dorůstá (čti: všude mi trčí chlupy
)
@R137 píše: Více
To nevim, dál už jsem to nezkoumala. Ale kdyby náhodou nepomohly ty doplňky, tak alespoň víš, že máš řešit hormony
![]()
@Chiruna25 Tak některým se to nevyhne :/ Hlavně, že to dorůstá, to je pozitivní!
@R137 no, bohužel to pravděpodobně zase za chvíli vypadne, ale jednou to třeba vyjde ![]()
Ja brala ten donna hair forte a super. Ten se muze i v tehotenstvi. Jako padání vlasů to nezabrání, to mas hormonálně, ale mě to hodně podpořilo růst nových vlasů, takže sem neskončila plesata jako u prvního syna, tam sem nebrala nic a mela sem doslova lysiny.
Hormonalni to je, protoze obvykle behem tehotenstvi padaji mene a po porodu to „dozenou.“ Taky zase zacinaji rust, proto ma spousta relativne cerstvych matek na hlave takove to chmiri - spoustu kratickych vlasu. Je to prirozeny proces a doplnky jsou spis placebo. Ja nebrala nic, chvili vypadala jak rozcuchany strasak
a po dalsi chvili jsem se vratila k svym prirozene splihlym a neobjemnym vlasum
Lepsi tl neni, ale horsi nastesti taky ne
Radeji si za ty penize dojdi treba na masaz, az budes moct ![]()
@Beruska999999 Jako zrovna doplnky stravy a vitaminy, to je moje
Ja zas neutracim skoro nic za obleceni, kosmetiku, kavarnicky. Ale doplnky stravy, to joo. Radeji placebo na ty vlasy nez nic 😅 Masaz, to si taky nekdy dopreju ![]()
Děsím se toho, kdy to začne. Jsem dva měsíce po porodu. Mám nejdelší vlasy, jaké jsem kdy měla. Objednala jsem si biotin a objednám si dýňový olej, pro pocit, že něco proti tomu dělám, ale nevěřím, že to pomůže.