Doporučte mi, co dělat, aby můj život nebyl na...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16639
22.7.23 15:28
@smile_xxx píše:
A partner chce taky dítě, hned jak dokončíš školu? A můžete si to vůbec finančně dovolit? Aby jsi tu pak nezakládala diskuze typu:
  • nevycházíme s penězi, jsem na rodičáku, chlap vydělává málo. Na jaké dávky mám nárok?
  • jsem na rodičáku, chlap mi nedáva peníze, nemůžu odejít, nemám ani na kauci a sama dítě neuživím. mám nárok na být? Jaké dávky můžu čerpat?
  • bude mi končit rodičák, nemůžu sehnat práci, po škole jsem rovnou otěhotněla a nemám žádnou praxi.

Přesně tak bych to napsala i já :palec: Je třeba si to promyslet že všech stran a hlavně to i probrat předem s partnerem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
22.7.23 15:47

Šla bych aspoň na 2-3 roky do práce a něco si našetřila. Nikdy nevíš, co se může stát.
Po mateřské budeš mít v životopise aspoň nějakou praxi, to se bude také hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
22.7.23 15:50

Já si myslím že mít mimčo hned po vysoké škole není dobrý nápad. :think: Však nemusíš budovat Bůh ví jakou kariéru ale alespoň třeba rok, rok a půl bys měla odpracovat aby si získala nějaké zkušenosti, zjistila co ti jde, co tě baví a co pro tebe naopak vůbec není :nevim: A pak když se s přítelem shodnete můžete zkusit mimi ale věř mi že ti nic neuteče :pankac:

Jinak radím ti jako ženská, která si vždycky přála být mladou maminkou ale partner se na dítě úplně tak brzo necítil takže jsem syna měla nakonec ve 27, nyní mu jsou čtyři roky a já si říkám že jsme klidně ještě mohli pár let počkat a víc si užít to bezdětné a bezstarostné období :oops:

Věř mi že zase není úplně tak kam spěchat a že si třeba to mateřství taky tak trošku lakuješ narůžovo jako tehdy já :oops:

PS snad mě tu některé dokonalé matky neukopou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
22.7.23 15:53

A jinak pokud máš pocit že tvůj život stojí za 💩 tak v tom ti dítě úplně nepomůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
22.7.23 17:49
@Anonymní píše:
Myslíte, že když chci hned po škole miminko tak mám jít třeba na phd nebo do nějaké práce a nebo si ho mám udělattěsně po škole a lepší je jít do práce až uplně po mateřské?

Tak jestli tohle umis, mas vystarano. :mrgreen:
Ale vazne. Zalezi na tom, jak se dohodnete s partnerem, zalezi na oboru, ktery studujes. Taky na tom, jak mas zajistene bydleni. Vestit z kristalove koule Ti nemuzeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
22.7.23 18:25

Divím se, že jsi nešla s tímhle přístupem po sš do práce a studovat dálkově, jen v případě bc. bys měla 3 roky praxe, alespoň nějaký titul a možná jít na mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5684
22.7.23 19:57

Každopádně doporučuji praxi, než budeš mít děti, protože s VŠ bez praxe se zrovna neshání dobře práce, zvlášť ženě s dětmi. Ovšem záleží na oboru a třeba ti bude stačit pracovní praxe na katedře. Mateřskou dostaneš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze