Dormikum (midazolam) u malých dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42458
24.6.20 20:37

Dcera byla jak opilá. Když jí dovezli na sál, poslední, co jsem slyšela bylo, jak moje čtyřletá beruška říká opileckým hláskem anesteziologovi: „To už jsem jako na tom sále, jó? A kde máš ten nafukovací balónek?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
24.6.20 20:49

@Havlova výborný :lol: díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.20 20:59

Naše dcera ho měla již několikrát na odběr kostní dřeně, na ni to působí tak, že je hrozně vzteklá, brečí až zuří. Zákrok si nikdy nepamatovala. Jiné děti prochrupou i tři hodiny a vyloženě se na to těší.

• Citovat
  • Upravit
9749
24.6.20 22:08

Potenciální útlum dechového centra je při běžném dávkování zanedbatelný. Bohužel u někoho má midazolam (stejně jako ostatní benzodiazepiny) paradoxní reakci, jak je psáno výše (místo útlumu naopak nabuzení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
27.6.20 10:30

Výsledek

Tak abych přidala i vlastní zkušenost, až to tu najde někdo další - Midazolam nám zabral, zub je venku celkem bez problémů. Jedno to synovi teda nebylo, vadilo mu hlavně, když mu tam pak cpali tamponky na zastavení krvácení, ale jinak to bylo rychlý a celkem spolupracoval. Paradoxní reakce se dostavila až po zákroku, kdy jsem se s ním musela vyloženě porvat, abych ho dostala do sedačky v autě. Po cestě domů pak usnul, spal asi dvě hodiny a vzbudil se relativně do růžova. Zbytek dne byl jak z divokých vajec, smál se, řádil.

Zkoušela jsem s ním i projít vzpomínky a poslední vypráví o tom pití, co dostal (Midazolam a pak džus), takže si to podle všeho fakt nepamatuje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3741
18.2.23 12:29

Ahojky, nemáte teď někdo čerstvou zkušenost? Syn 4 roky ma hluboky kaz, i když už jednou ošetřeny, tak si furt stěžuje na bolest zubu a pravděpodobně půjdeme do Midazolamu, zubařka mu to musí znovu otevřít a jít hlouběji. Když mu minule píchla včelicku, tak pichla, ale pak už pusu neotevrel a hodně plakal, utikal z ordinace. Děkuji. A ještě mě zajímá - dava vam Midazol vase zubařka, nebo jste to podstupovali na nejakem specializovaném pracovišti, nebo kde? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.23 22:05

@suzka1
Ahoj :) Dcera, 5 let, ho dostala dnes. Má kazy, ale u zubaře si nenechala ani píchnout injekci. Šly jsme proto na doporučení na jinou kliniku, kde se paní zubařka specializuje i na děti. Po Midazolamu byla trošku unavená a motala se, ale jinak úplně pohoda. Ošetření pak proběhlo úplně v klidu. Doma se ještě trošku pořád motala, ale docela brzo to odeznělo. Každopádně, na všechny to působí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3741
24.2.23 06:53

@Žabiška25 dekuju. Na jaké klinice vam to dali? My mame hodinu od sebe kliniku, ktera to dam jen registrovanym, nebo neregistrovanym celkovou anestezii a to se dostaneme na 15tis. Syn 4 roky ma jeden hluboky kaz a věřím, že ten midazolan by stačil, jen si chci udelat průzkum, kde by nam to dali i neregistrovanym. Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.23 23:13

@suzka1 Je pravda, že to bylo vlastně v rámci jedné kliniky, Luka dental v Ostravě. Jen to jsou dvě různé pobočky, ale registrované jsme přímo tam nebyly. Platily jsme za Midazolam 1000,–. Pak paní doktorka dceři normálně píchla i injekci na umrtvení a ještě jsme dávaly 400,– za jednu plombu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.