Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, delam tento dort a z receptu mi neni jasne:
Dava se do slehacky, kterou se promazava, cukr? Nebo neni sladka?
No, a pak v receptu pisi, ze jednotlive placky se promazaji vyslehanou slehackou a cely dort se necha cca 3 hodiny zalezet… to mi ta slehacka ale uplne splaskne a vytece, ne? Ale o ztuzovaci nikde ani slovo.
Moc diky za rady, jsem amater ![]()
Dej do googlu dort pavlova kucharka pro dceru a vyjede ti podrobny popis vsech kroku.
Dávám domácí, ca 40% a drží to jak sviňa i bez ztužovače. Z kupované 31% bych se bála.
@Tarinka o dortu Pavlova moc hezky píše Jana Florentyna Zatloukalova, co píše Kuchařku pro dceru. Tady dávám odkaz https://www.kucharkaprodceru.cz/…lova-recept/
Je to sice delší čtení, ale pokud dodrzis její postup tak se proste nemuze nepovest. Vařím podle ni uz poměrně dlouho a nikdy se mi nestalo ze by neco nevyšlo ![]()
Cukr se nedává. Pavlova je přece z cukru takže se to doplňuje neoslazenou šlehačkou.
Když jí vyšleháš do tuha tak ti nevyteče.
A bacha, šlehačka chytá pachy takže nějak zakrýt nebo podávat čerstvé
Zakladem jsou dve veci, slehacka ma byt tucna a hlavne radne vychlazena, pak absolutne neni duvod aby neztuhla. Slazena ci neslazena…
Holky ten dort mě zaujal, dělá ho i Mamalifestyle
No, jak chutná? přijde mi strašně chudý na ingredience
Co dáváte nahoru? Nějaký krém a na to ovoce?
Tak jo, zeny, dnes na to vlitnu, snad se povede
vse jsem to prostudovala, tak snad! Moc dik
@Terez001 pokud máš ráda extrasladký, tak ti bude chutnat. Je tam fakt tuna cukru. Pak na to plácneš šlehačku a zasypeš jakýmkoliv ovocem. Já jsem ho dělala v zimě manželovi k narozkám, tak jsem tam dala jen konzervovaný jahody. Čerstvý je určitě lepší. Jo a jestli ho budeš dělat, tak ho dělej večer a nech ho v troubě bez otevírání až do rána.
Na Pavlovu patří šlehačka a čerstvé ovoce (dle chuti). Žádný krém se tam nedává. Osobně tedy pro mě šlehačku už nesladit - ten dort je sladký až až. Ale kdo má rád hooodně sladké dezerty, ať si vyšlehá šlehačku s cukrem.
Holky kdo pecete Pavlova. Muzu si upect placky ted a ozdobit a namazat kremem az vecer a pak dat pres noc do lednice?
Jj můžeš
není s tím žádný problém. Ono je to lepší, aspoň natáhne vlhkost a nebude se rozpadat. V lednici možná pak pustí trošku slzy cukru, ale nikdy mi to nevadilo. Pusinkam nevadí, že budou do večera bez náplně.
@Miška68 urcite, tem plackam se samotnym nic nestane. Ja je kolikrat mam radsi samotny bez toho kremu ![]()