Dort - vajíčka mají mít pokojovou teplotu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35612
26.9.22 08:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14594
26.9.22 08:52

Teda to slyším prvně, že se dá i vyšlehat sníh jako první a do něj míchat ostatní suroviny, zajímavé… Já mám od mamky zažité, že sníh vždy vyšlehat až nakonec a do těsta už pouze lehce opatrně vmíchat, bez použití šlehače. Pak mám ještě jeden recept, kde se šlehají celá vejce, používám ho, když potřebuju hutnější piškot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
26.9.22 09:02

@Ťarbík01 děkuji, ale bohužel nemám kukuřicni škrob.. 🙈 😄.. No, něco zkusím a ucidime, zda se povede.. Jen uvidím, zda zvlast6snih, nebo zkusím premiéru a nejdřív sníh s cukrem.. A pak ty žloutky atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.9.22 09:34

U vajíček to třeba neřešim a někdy je mám připravené na lince a někdy je vytáhnu z lednice.Jen se nesmí stát opačný problém, z vajíček naměkko jsem ještě nezkoušela péct. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
26.9.22 09:59
@LuciiLucie píše:
@Eemii myslela jsem že bych to vyslehala s cukrem.. Do té správné konzistence a potom přidávala žloutky.. A nakonec mouku..

Nakonec se dava prave ten snih, opacne ho tou moukou zabijes. Hele, evidentne jsi toho v zivote moc nenapekla, ja nejak nechapu, proc je problem udelat ten postup tak, jak ma byt. To ti fakt jde o usporu blbych deseti minut? Ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
26.9.22 10:06

@Eemii nejde, jen mám zkušenost, že jsem nejdřív udělala sníh a potom zbytek a sníh mi do té doby, než jsem ho dala do těsta, zvodnatel.. Proto bych nerada, kdyby to dopadlo stejně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115768
26.9.22 10:10
@LuciiLucie píše:
@Eemii nejde, jen mám zkušenost, že jsem nejdřív udělala sníh a potom zbytek a sníh mi do té doby, než jsem ho dala do těsta, zvodnatel.. Proto bych nerada, kdyby to dopadlo stejně..

Sníh udělej nakonec a vmichej opatrně jen stěrkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14594
26.9.22 10:40
@LuciiLucie píše:

No to by určitě dopadlo stejně :D Bílky nech stranou v jiné misce a vyšlehej si ho až těsně předtím, než ho tam budeš dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
26.9.22 11:18

Děkuji za rady atily.. Už je korpus v troubě.. Dělala jsem opět, zloutky s cukrem a sníh zvlášť.. No.. Uvidíme, zda z toho něco bude.. Ze zloutku a cukru se nechtělo udělat ta správná pěna.. Selhala jsem to snad přes 15minut, mozna déle.. No, tak uvidíme, co z toho bude.. Trošku vyběhl.. I když, představa byla, aby dort byl vysoký.. Tak nevím, no 😄 🤷‍♀️.. Na silvestra budu dělat dort pro dceru, tak zkusím variantu druhou.. Bílky s cukrem a do toho dávat ty žloutky.. Pokud by korpus byl.. :poblion:.. Všem moc děkuji 🍀 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
26.9.22 16:49

Sleham studena
bilky zvlast, pak do korpusu (jen vejce, cukr, mouka) prdopec netreba, pokud je v receptu mliko nebo tuk, tak prasek ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí