Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky, tak už jsem i bez brufenu bez teplot
noc byla tedy na bolest krizová, zaledovala jsem obě uši, někdy ve 2 ráno a musím zatukat, ale ne te doby od bolesti
tak uvidíme
@Mysicka31 Tak se drž a zítra si pro jistotu zajdi k dr. Ať se na tebe podívá. ![]()
Tak mě to včera postihlo - poprvé v mém jednašedesátiletém životě. Nemám z nemocemi uší vůbec žádné zkušenosti (ani moje děti a vnoučata nikdy neměli žádný zánět). Začalo to jakoby bolestí zubů a dásní, přešlo na hlavu a krk a pak najednou v uchu luplo a já přestala slyšet. Následoval už jen šum, pískot, šplouchání, hrozný tlak a bolest. Vše stále trvá, ani po propíchnutí nenastala úleva - jen jsem cítila, jak to vytéká. Protože mám už za sebou tu nejhorší bolest hlavy, co prý existuje (Thunderclap headache), utěšuje mě jen to, že už mi bylo hůř (ale ne zas tak dlouhou dobu jako teď). Snad za pár dnů zaberou antibiotika
Teď se tady řídím heslem: Sdělená bolest = poloviční bolest ![]()
@jajajaloch To jsi božátko, upřímně je mi tě líto. Já měla zánět středního ucha jednou při angíně a překvapilo mě tehdy, jak moc je to nepříjemné.
Držím ti palce, ať to rychle přebolí a už tě to nepostihne ![]()
@jajajaloch nemas kapky do usi - analgetika? Me pomohly. Aspon trochu.
Drz se
Kapky do uší mi doktor nepředepsal - resp. neindikoval - jenom heřmánek - bojím se si sama něco vymýšlet - jaký si měla kapky?
Poprvé ve svém dlouhém životě mám zánět středního ucha:-)
Pročetla jsem si diskuzi, některé píšete, že Vám ucho propíchli, některým ne.
Mně dr nasadila v pátek ATB ( Zinnat na 5 dní), už to nebolí jak to bolelo, ale mám ho pořád zalehlé a hučí v něm. Ne moc, ale hučí.
Je nutné ucho píchnout, nebo kdy to odezní?
Já se té jehly tak bojím:-(
@Renatt Hučelo a zalehlo jsem měla skoro dav týdny. Buď ráda, že už to nebolí.
@Renatt
Pokud už to nebolí, není nutné píchat. Mě píchali obě uši v říjnu a zalehlé jsem je měla cca 3 neděle. Hrůza, brala jsem i prášky na vyrovnání tlaku v uších, pak to samo odeznělo.
@Renatt mě uši píchali když jsem byla dítě, trpěla jsem na to
Dodneška mám panickou hrůzu z uší. Mezi svatkama mě chytly uši - asi po 25letech a vyléčila jsem to sama… Ufffff.
Ucho samo odledne. Pichat se nemusí.
@materinka píše:
@Renatt Hučelo a zalehlo jsem měla skoro dav týdny. Buď ráda, že už to nebolí.
A druhé atb jsi teda už pak nedostala?
Sestřička mi poradila nahřívat si to lampou, mám doma Bioptron, ale někde jsem zase četla, že je lepší ledovat.
Auuu:-(
@nikulka píše:
@Renatt
Pokud už to nebolí, není nutné píchat. Mě píchali obě uši v říjnu a zalehlé jsem je měla cca 3 neděle. Hrůza, brala jsem i prášky na vyrovnání tlaku v uších, pak to samo odeznělo.
Tak na ty prášky se dr zeptám.
Takže Vám to prostě neprasklo, ani nepíchali?
Kam teda pak ten hnis vyteče?:-(
Příspěvek upraven 21.10.14 v 00:51