Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak jsem vcera dojela na ORL. Ucho me bolelo tak, ze jsem brecela bolesti. Od toho zuby, hlava. Po pichnuti lepsi, ale tedy dnes me to zas dost boli. Mam troje prasky, dvoje kapky a ucho ted prestalo tect, tak asi proto to boli? No snad se zas roztece. Ale funguju diky brufenu teda:( Atb mam uz 24h a zatim asi nezabrala. Nikdy mi ucho nepochali, to az ted, na start kolena ![]()
Ahoj holky, prosím o radu, ptám se jako blbec, ale nikdy jsem se s tímto problémem nesetkala. Dnes jsem byla na pohotovosti ORL kde mi řekli, že mám začínající zánět středního ucha (bolí to teda jak čert, ucho zalehlé, do toho ta bodavá bolest, hrůza) Dostala jsem kapky otobacid 3× denně 2kapky…a ted dotaz…když jsem si do uší nakapala tak jsem delší dobu ležela aby mi to tam pořádně nateklo…ale žádná úleva(četla jsem že se po otobacidu uleví že je od bolesti) bolest pořád stejná jestli ne horší!! nedělám něco blbě? nemám si pak lehnout po chvíli na druhou stranu ať to vyteče i s tím co je v uchu jestli tam něco je?
asi se ptám blbě, to se omlouvám
ale už jsem zoufalá..za chvíli budu asi od bolestí mlátit hlavou do zdi ![]()
Vzala bych si ibalgin, klidně 2 a pokud ani potom úleva, tak znovu na ORL popř. pohotovost v nemocnici a asi to bude třeba píchnout.
Beru paralen, protože k tomu ještě plně kojím, popravdě jsem doufala, že mi to píchnou na pohotovosti, že tu chvilku bolesti vydržím (i když to bolí asi fest) ale hlavně to musí být úleva..no zkusím zítra znovu tentokrát do ordinace.
Taky jsem měla v dospělosti a byl to pro mě porod. hrůza! týden mě to bolelo i po píchnutí, byla jsem hotová, unavená, vyřízená. nejhorší nemoc, co jsem měla!
Ahoj, já to měla před 2 lety, dojela jsem na ORL a rovnou mi obě uši píchla, těžko říct jestli zaberou jen kapky, ale být jen na paralenu bude hrozný. Hlavně v noci když si lehneš je strašný. Asi bych se sebrala navečer a dojela znova
Dej si Ibalgin, ať se ti uleví a mám výbornou zkušenost - jak sama se sebou, tak u dětí - se spařenou cibulí. Spaříš cibuli asi 5 minut a co nejteplejší dáš do ubrousku/kapesníku/gázy na 2 hodiny na ucho. Opakovat by se to mělo 5 dní.
Ten Otobacid u dětí pomohl, ale asi na počínající zánět. Ale zánět ucha se strašně rychle rozjede a co se jim zdálo na pohotovosti jako počátek, tak může být už pěkně rozjeté.
Jo a nelekni se, zalehnutí povolí třeba až týden, dva.
@Lenka828282 večer už se mi na pohotovost právě moc nechce z důvodu, že byli příjemní jak s..č. a
ale je fakt, že v noci se mi to právě rozjelo a ve 3 ráno jsem jela…tak to mi, když nevydržím, nic jiného nezbyde ![]()
@Aries6 o cibuli už jsem taky četla tak ji teda asi vyzkouším…a týden, dva zalehlé..uff je to dva dny a já šílím ale hlavně ať zmizí ta bolest zalehnutí týden pak nějak přežiju
ale dík za upozornění..to bych asi plašila co zas je ![]()
Na té pohotovosti bude zase někdo jiný. My jezdíme s ušima velice pravidelně a ještě jsme tam nenatrefili 2× stejného doktora a bohužel něktří jsou děsní a někteří úplně super - prostě lidi. Pokud bolí jeď, třeba hned zvečera to je neprobudíš
!
@Raduskaa Prodělala jsem před rokem, stejný vývoj, dr. dopoledne kapky, nepomohly, taky jsem chtěla mlátit hlavou do zdi, dokonce jsem si tam šťourala uchošťourem, jestli nepomůžu prasknutí
Odpoledne mě otec vezl na pohotovost a kolabovala jsem mu v autě. Píchli mi to (to až tak nebolí, dnes už to umrtvují), ale úleva se teda nekonala. Celková ATB, nakonec dvoje, než zabrala. Z ucha mi pak asi dva týdny vytékal hnis, jezdila jsem co dva dny na čištění. Taky jsem v té době kojila (už větší dítě tedy), ale bolest byla tak hrozná, že jsem si kapala normálně Algifen (a to jsem ještě nebyla schopná dodržet povolené dávkování) ![]()
Asi před měsícem mě to chytlo znovu, po zkušenostech jsem raději jela na pohotovost, kde byl ten samý doktor, který si mě po roce pamatoval, po zkušenostech nic nepíchal a dal mi rovnou ATB, která zabrala během druhého dne.
@Raduskaa píše:
@Lenka828282 večer už se mi na pohotovost právě moc nechce z důvodu, že byli příjemní jak s..č. aale je fakt, že v noci se mi to právě rozjelo a ve 3 ráno jsem jela…tak to mi, když nevydržím, nic jiného nezbyde
@Aries6 o cibuli už jsem taky četla tak ji teda asi vyzkouším…a týden, dva zalehlé..uff je to dva dny a já šílím ale hlavně ať zmizí ta bolest zalehnutí týden pak nějak přežijuale dík za upozornění..to bych asi plašila co zas je
Ono je to palici, člověk má chvílema pocit, že se zblázní, jak tam praská. To s tebou soucítím.
Loni po píchání jsem ho měla zalehlé 3 týdny, letos (asi přede dvěma měsíci) po cibuli jen týden.
My to chytli s dcerou zároveň. Já rašple stará poprvé v životě zánět stř. ucha ve 33 letech. Dceři to prasklo v noci a měla klid. Já dostala ihned antibiotika na 14 dní, chodila každý den si vysedět frontu na ORL i s dcerou, neměl kdo hlídat. Bolest tedy fakt hnusná. Po týdnu mi to píchli a nic z ucha neteklo, žádný hnis tam nebyl. Zánět se šířil do vnitřního ucha a já se začala motat. Na ucho jsem přestala slyšet a skončila na ORL na kapačkách. Brala jsem léky ještě další 3 měsíce a tak za 2 měsíce se sluch zase upravil. Jako porod proti téhle bolesti hračka.
@AliTad sakrys to nezni moc dobre…doufam zes byla vyjimka..to muselo byt peklo..prave jeste s detmi..to je o to vetsi…nechci pred starsi vypadat nejak utrapene..uz ted se porad pta maminko copak je boli moc…tak se mi chce az brecet, ale drzim to..po algifenu uz jsem taky natahovala ruku, ale male je 6m tak si rikam to radeji ne, vydrz…snad vydrzim do zitrka do ordinace
@Aries6 jdu krajet cibuli..uz mi to psala i znama ze ji i detem to pomohlo..a jak casto asi za den a na jak dlouho?
@Lerista
na porod jsem si taky vzpomela ze ten uz jsem mela davno za sebou!!!