Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše:
AhojMám takový malý dotaz. Myslíte, že jde zhubnout úpravou jídelníčku+2× denně 15-ti minutovým posilováním? Nebo musím dělat něco v aerobním pásmu?
Děkuji
Ono taky záleží na tom, z jaký váhy hubneš. Ono stokilový mašině se to shazuje 10kg, tam stačí se nenajíst, ale když máš třeba 60 a chceš dát dolů 5 kg, je to jiný. K jídelníčku už tu info máš, ale na spalování tuků ti posilování 15 minut rozhodně nestačí. Musíš si dát nějaký aerobní cvičení (ideálně půl hodiny) a pak posilovat.
@paola white píše:
já zhubla jen změnou jídelníčku. před začátkem jsem měla 67 kilo a nejnižší váhu 58, ale do toho jsem byla těhotná.
to je super
Mě to bez pohybu nešlo a musela jsem najít cestu do fitka a pak to šlo ![]()
Jinak já komplet překopala jídelníček a přidala 3× týdně fitko ![]()
@pipiinka Já jsem právě začala i cvičit a nejdřív jsem teda trpěla, ale ted se i těším.. A co tam cvičíš na rutině? Mě právě vůbec nazeujala ![]()
@pipiinka píše:
Jedu podle tydenniho planu
Ale ten se necvičí každý den, ne? Nebo jsem to špatně pochopila?
@Klára cvici se kazdy den mimo vikendu, tydenni plan je vlevo dole
Zakladatelko, změna jídelníčku udělá hodně, u toho cvičení bych doporučila ještě přidat aerobní pohyb (jak ti radí holky). Jestli máš dítko ještě v kočáře, tak můžeš chodit s kočárem třeba hodinu a pak posilovat těch 15 minut.
@Camael třeba Jillian Michaels má na těch 20min. cvičení postavenou celou kariéru, jde o to, že člověk při té extrémní aktivitě nespálí tuky, ale zvyšuje fyzičku, zpevňuje tělo, rostou svaly, které potom celý den spalují ty tuky, takže ano, i 15-20 min. cvičením jde zhubnout a právě pokud se jedná jen o těch 5 kilo, je to nejúčinnější ![]()
@kajinnecka
No, a myslíš, že si běžný člověk za 15 minut cvičení vymaká takovou muskulaturu, aby mu to spalovalo tak, jak tu ženské chtějí? Za 15 minut se tak leda pořádně zahřeješ. JM jsem taky cvičila, pro mě k prdu, navíc neskutečná nuda. A že na tom má založenou kariéru jedna osoba, mě oproti argumentům o zdravém způsobu života, které mluví o něčem jiném, nepřesvědčí. Jane Fonda svého času taky zblbla svět aerobikem, ale ty klouby pak.. Navíc většina ženských na to nechce jít cestou vymakám si nejdřív svaly, ony pak budou spalovat a za druhé, aerobní cvičení je dobré i pro kardiovaskulární systém.
@Camael Zkus si 15 min. cvičení od zuzky light nebo jillian a pak říkej, že to je nuda a ani ses nezahřála…vybudovala si karieru, kdyby to bylo k ničemu tak asi takový úspěch nemá
Dotaz byl jestli tím jde zhubnout, očividně nemá více času, takže jsem odpověďěla, že se to dá a docela dobře.
@kajinnecka
Čti aspoň pořádně, co píšu. Psala jsem, že za 15 minut se leda tak pořádně zahřeješ, ne, že se nezahřeješ. Další věc, těžko bych říkala, že je to pro mě nuda, kdybych to nevyzkoušela.
Zpocení se je důkazem akorát úbytku vody v těle, nikoli spalování. Zpotit se dokážu i za 5 minut pohybu, to ale nic nevypovídá o správným spalování. A když někdo chce dlouhodobě a zdravě zhubnout, musí celkově změnit životní styl, 15 minut mrskání sebou ho nevydře.
Ahoj holky.
Právě jsem se zvážila a málem omdlela
![]()
Moje váha byla 56 kg. Týden cvičím z toho třikrát v posilovně a omezila sladké i sladké nápoje a moje váha je 59,5!!
Je to normální??Mám pokračovat, nechápu to
@Anonymní píše:
Ahoj holky.
Právě jsem se zvážila a málem omdlela![]()
Moje váha byla 56 kg. Týden cvičím z toho třikrát v posilovně a omezila sladké i sladké nápoje a moje váha je 59,5!!
Je to normální??Mám pokračovat, nechápu to
svaly vazi vic