Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@jalemina nam se na slovensku podarilo nasbirat satanu dve tasky (jsme se s tim sli pochlubit keznamejm a ti nam vyhazeli vse az na tri houby)- ona je to vazne moc pekna houba ![]()
@Pudloslava nic se neděje. Já se jen „lekla“, že mi unikl nějaký nový druh. ![]()
@Fíková jestli to je v ornitologii stejne jako v botanice, tak priti rok to klidne muze sykora bejt ![]()
@Pudloslava no, to je fakt. Zajíc byl původně taky hlodavec a těch příkladů bude určitě více. ![]()
@Fíková pampeliška už je zase oficialne pampeliška (lékařská)
@Pudloslava jj zmatky s pampeliškou znám. Btw. taková houba čechratka podvinutá byla dřív jedlá a teď je smrtelně jedovatá. Dneska se nedá věřit ničemu. ![]()
Ahoj
Chtěla bych se zeptat jestli někdo náhodou nevíte co je tohle za hřib.
@Andriska píše:¨
AhojChtěla bych se zeptat jestli někdo náhodou nevíte co je tohle za hřib.
@kočička Evička No jsem právě váhala mezi satanem a kolodějem. Tak to letí do koše to riskovat určitě nebudu jsem těhotná a nechci být v hlavních zprávách ![]()
Mohl by to byt kolodej. Satan by mel mit svetlejsi hlavicku a kovar tmavou. Tezko takhle z fotky rict, kdyz to neni na stole. Pokud si nejsi jista tak vyhodit.
@Andriska píše:
AhojChtěla bych se zeptat jestli někdo náhodou nevíte co je tohle za hřib.
To je hřib koloděj, satan to rozhodně není. Po tepelné úpravě jedlý (min. 20 minut varu) a velmi chutný hřib. Za syrova jedovatý (dráždí trávicí ústrojí).
Taky to sbíráme.