Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
I když tedy při podezření na satana bych ani neolizovala
. U nás rostou jen kozáci, satana jsem nikdy nenašla.
@Lucie46 píše:
@yum-yum26 jist je nebudu to uz vim tedspis mi jde o to, ze nasi uz z nich k obedu bastili omacku
Mamka dneska hlidala malyho a dala mu tu omacku taky
![]()
houby tam teda nemel, zcedila mu to pres sitko, ale ja bych mu to nedala ani tak… Ja mam houby rada, ale moc nikomu v tomhle neverim…
teda diteti rok a pul bych nedala ani zcezenou omacku z vlastnorucne nasbiranych hub… ![]()
zcedit to je sice zajimavy napad, ale kdyz se v tom ty hriby vari, tak to je asi fuk.
No holky ja tomu taky neverila, ale u nas na Sumave prave rostou takovy velky hriby uz ted… Sousedky tata je houbar a minuly tyden prisel s plnym kosikem hribu…
@Lucie46 i přes omáčku by se otrávil, to si piš… děti houby nesmí aspoň do tří let… tedy né že bych se tím řídila ![]()
@Lucie46 Podle mě by ti bylo zle i z té omáčky - ty látky z hub se tam vylouhujou…ale ruku do ohně za to nedám, jen mi to připadá logický. My jsme houbaři celá rodina, ale malýmu jsem teda houby dávala až cca od 3 let, do té doby max. žampiony nebo hlívu. Jsou prý pro děti špatně stravitelné…a jistota je jistota!
@Ali-Ali píše:
teda diteti rok a pul bych nedala ani zcezenou omacku z vlastnorucne nasbiranych hub…zcedit to je sice zajimavy napad, ale kdyz se v tom ty hriby vari, tak to je asi fuk.
No ja bych mu to taky nedala… jenze ja doma nebyla ![]()
@Lucie46
To je strašně těžký takhle říct, jsou houby, které dostatečnou tepelnou úpravou přestávají být nebezpečné, jiné ne. ![]()
Ale, prosim Tě, buď v klidu, nic se nestalo, kdyby tam byla nějaká super jedovatá houba, tak už jste to poznali.
@badela jo v tomto případě se skoro nedá věřit ani atlasu hub, bo záleží kde ta houba roste a dle toho je taky zbarvená
Já když poprvé viděla křemeňáka, tak jsem na mámu volala jestli může být nějaká jedlá houba červená ![]()
Naši teď nosí domů samého kováře
. Akurát ten není tak aromatický a chutný ![]()
A jak jsem psala, podle atlasu jsou většinou ty jedovaté houby vzácné. Hořčáky sbírám taky, mám radost kolik mám už hub, a táta mi je pak vyhází
. Jinak mě překvapilo, co jsem si teď přečetla, že hořčák se usuší a namele, a pak pomáhá na rozbouřený žaludek ![]()
@alien21 Ja nevim, tak asi horcak no, ja jen vim, ze me to vzdycky nase*e kdyz si myslim, ze mam pravaky a prijdu bliz a pravaci to nejsou
![]()
@alien21 píše:
@jalemina Přesně tak, pak by se dal splést jen ten satan s kovářem - ale kováře jsou fakt vzácný a dokonce chráněný, takže by se sbírat neměly…
kovář není vzácný a už vůbec ne chráněný
http://www.naturfoto.cz/…e-14889.html
vzácný je satan právě ![]()
@Lucie46
uz to neres, jedovate to nebylo, horke asi taky, kdyz to snedli ![]()
zbytek bych vyhodila a vysvetlila bych rodicum, ze tak malym prckum ani omacku. krome toho, ze u hub si clovek nemuze byt nikdy 100% jisty, tak jsou to hrozne lapace skodlivych latek. a kdybych nevedela, kde konkretne je nekdo posbiral, tak je nejim ani ja. ![]()
@yum-yum26 diky za uklidneni
ja jsem plasan a nebudu v noci klidne spat
Taky si rikam, ze uz je to dost hodin na to, aby se projevila nejaky priznaky… i kdyz treba vim, ze u mochomurky zeleny to muze trvat az dva dny nez se neco projevi, to si pamatuju jeste ze skoly… ale tak hrib s mochomurkou snad nemuze nikdo zamenit…
Mamka me s timhle fakt stve… ona je jinak hrozne fajn, ale proste ze stary skoly a kdyz my jsme vyrostli a nc nam neni tak proc by se melo neco menit, ze?
@Hanka79 píše:
@alien21 Ja nevim, tak asi horcak no, ja jen vim, ze me to vzdycky nase*e kdyz si myslim, ze mam pravaky a prijdu bliz a pravaci to nejsou![]()
jo jo, ja jsem dokonce jednou cela nadsena dotahla kosik krasnych „pravaku“ a mama mi je povyhazovala ![]()
no jeste, ze ji mam. od te doby do vseho kousu uz v lese ![]()
@Lucie46 píše:
@yum-yum26 jist je nebudu to uz vim tedspis mi jde o to, ze nasi uz z nich k obedu bastili omacku
Mamka dneska hlidala malyho a dala mu tu omacku taky
![]()
houby tam teda nemel, zcedila mu to pres sitko, ale ja bych mu to nedala ani tak… Ja mam houby rada, ale moc nikomu v tomhle neverim…
no tak pokud už vaši z toho baštili omáčku, a nic jim není, tak je snad jasný, že jsou jedný ne?
jinak pokud má vespod rourky(takový to žlutý dírkovaný), to poznáš i z nakrájených, tak to nic jedovatýho být nemůže, leda ten satan, ale ten má hoodně světlý klobouk. a ty rourky nemá žlutý, ale červený. a hořčák je má růžovo-šedý, ale to asi hořčáky nejsou, když z nich jedli rodiče jídlo
Příspěvek upraven 07.06.13 v 21:40
@jalemina píše:
kovář není vzácný a už vůbec ne chráněnýhttp://www.naturfoto.cz/…e-14889.html
vzácný je satan právě
já četla že kovář je celkem vzácnej, ale že je hrozně podobnej koloději, prý se i na trhu smí prodávat pod jedním názvem, koloděj a kovář. a satan je ještě vzácnější