Jedovaté houby zaměnitelné za hřib?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.8.14 18:18
@Andriska píše:
@kočička Evička No jsem právě váhala mezi satanem a kolodějem. Tak to letí do koše to riskovat určitě nebudu jsem těhotná a nechci být v hlavních zprávách :mrgreen:

vypadá to fakt spíš na koloděje, ale podle mě žádná houba při pocitu nejistoty nestojí za to, aby bylo člověku blbě, nebo i něco hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
10.8.14 18:34

Tak fakt si myslíte, že to mužem pozřít :mrgreen: Jsem tenhle hřib totiž v životě nenašla tak si nejsem jistá a chlap právě též ne. A jak ho rozříznu tak hned modrá tak to by mohl být ten koloděj doufám. @martina.se No to jsem kdysi taky četla, že je dost vzácný tak snad je to pravda :lol: A ještě když už jsem tu, můžou mít babky takový hnědožlutý klobouk? Já jsem vždycky našla takové s tmavým kloboukem, ale tyhle vypadají jak babky a mají právě takové žlutohnědé klobouky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.8.14 18:36

@Andriska satan má ten klobouk téměř bílý - šedivý.. Jinak babky můžou mít klobouk téměř jakýkoliv, u nás jsou hodně i do červena atd.. ale je zespoda žlutá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
10.8.14 18:38

Ted jsem ti chtela napsat, ze kolodej modra na rezu ;) satan ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.14 18:39

@Andriska

babka má spíš hnědožlutej klobouk, může mít i hnědej úplně, babky mají taky barvu podle toho, kde vyrostly, ovšem babku si fakt nespleteš, neboj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
10.8.14 18:45

Satan nemodra na rezu? Ja byla vzdycky presvedcena ze jo, i wikipedie to tvrdi:
http://cs.wikipedia.org/…Modr%C3%A1ky
Vlastni zkusenosti ale nemohu poslouzit, satana jsem v zivote nepotkala, kolodeje sbirame celkem bezne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
10.8.14 18:46

Jinak tedy satan neni smrtelne jedovaty a po uvareni by se vam ani nemelo nic stat, otravu zpusobuje syrova houba, je to v podstate jako vaclavky, ty se take musi dukladne povarit a dospela houba udajne neprijemne zapacha :) coz byste nejspis poznali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
10.8.14 18:47

Ale co jsem ted koukala, kolodej modra vyrazne (az docerna), satan jenom trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
10.8.14 18:48

Holky tak všem děkuju, zítra bude na oběd houbová omáčka s knedlíkem ;) Jsme těch hřibů našli asi dvanáct náhodou za barákem tak aspoň si pošmáknem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
10.8.14 18:49

On ostatně satan je jedovatý jen za syrova nebo po nedostatečné tepelné úpravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
10.8.14 18:49

Pak vám napíšu jestli jsme to přežili ve zdraví :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
10.8.14 18:50

@ugluk napsala jsem to spatne, nas soused letity houbar, me jako malou ucil houby a udajne by to zmodrani melo zase zmizet, takze ja mam zafixovano ze nemodra, ale nikdy jsem zadnyho satana nepotkala a ani nerezala. Hlavne ze to nic nemeni na tom, ze po radnem uvareni, by to prezili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
10.8.14 18:50

@Andriska Minimálně 20 minut vařit nebo dusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
10.8.14 18:57

@Janha jo, taktez jsem satana nepotkala, natoz abych ho krajela, ale ten kolodej je fakt cerny. A fakt je, ze pri procitani atlasu jsem se kolikrat bavila, kolik normalne sbiranych kub je jedovatych pri nedostatecne tepelne uprave a kolik hub vtloukanych nam do hlavy jako pomalu smrtelne jedovate staci dukladne povarit. Coz samozrejme neplati pro muchomurku zelenou. Ale bohuzel si nepamatuju jmeno te houby (ani ji nesbiram), ale v mem starem atlase je popis doslova tento:
Jedla a chutna. U citlivejsich jedincu ale muze zpusobit zazivaci obtize, ve vyjimecnych pripadech vedoucich az ke smrti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
10.8.14 19:14

@eumedon Ano děkuji budu důsledná :palec: @ugluk Teď jsem je před chvilkou nakrájela a jsou skoro až do černa tak to bude ten koloděj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí