Dotazník o zavádění příkrmů do stravy kojence

14.2.24 12:04

Dotazník o zavádění příkrmů do stravy kojence

Krásný dobrý den,
dovoluji si Vás oslovit s prosbou o vyplnění dotazníku. Jsem studentkou Vyšší odborné školy v Brně v oboru diplomovaný nutriční terapeut a právě píši Absolventskou práci na téma „Zavádění nemléčných příkrmů do stravy kojence“. V rámci této práce musím zpracovat dotazníkové šetření, které jsem zaměřila na informovanost maminek a jejich preferencí ohledně zavádění příkrmů. Byla bych moc ráda za vyplnění. Odpovědi jsou zcela anonymní a jen na Vašem uvážení 😊
Předem děkuji za spolupráci a přeji hezký zbytek dne!
 https://www.survio.com/…0V3W4V3Q3N1T

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11891
14.2.24 12:14

V otázce na příjem je myšleno příjem celé rodiny nebo jen příjem můj?
A dál pak k tomu ovlivnění příjmem…je tam pouze že jsem varila doma protože na hotové z obchodu nemám…a ostatní odpovědi se tedy týkají hotových kupovaných? To je dost zavádějící…protože je spousta těch které vaří příkrmy doma ale rozhodně ne proto že e by na ty kupované neměly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.24 13:02

@Vladusxx Děkuji za dotaz. Dotazník je směřován na maminky, jak bylo v úvodu zmíněno, tudíž měsíční příjem matky. Otázka s ovlivněním je myšlena celkově na zavádění, tudíž pokud vaříte, nakupujete suroviny - bio, od farmářů, v supermarketu, v akci…? Např. pokud máte vlastní vypěstovanou zeleninu, neovlivní to vůbec atd. Otázka se zaměřovala pouze na finance, a je bráno v potaz, že to není jediný důvod proč matky vaří doma. Ale chápu, že to pro někoho může být zavádějící. Za každou zpětnou vazbu jsem ráda. Hezký den! :)
Oprava: Omlouvám se, znovu jsem si otázku přečetla a ano, je to myšleno na kupované příkrmy, ale je to zaměřeno na finance, tudíž jak jsem zmínila, je bráno v potaz, že to není jediný důvod proč maminky vaří doma. Prostě pokud jde maminka koupit příkrm, jak se podle své finanční situace rozhoduje, i kdyby ho kupovala jednou za měsíc :)

Příspěvek upraven 14.02.24 v 13:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
14.2.24 13:06

Jak často člověk kupuje kupované příkrmy nevypovídá nic o tom, jak často jimi krmí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.24 13:09

@Temnástranasíly To určitě netvrdím :) práce zkoumá finanční vliv, ne jak často vaří doma nebo kupuje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
14.2.24 13:13
@adela.sedlackova píše:
@Temnástranasíly To určitě netvrdím :) práce zkoumá finanční vliv, ne jak často vaří doma nebo kupuje. :)

Jasný, já jen, když kupuji jednou měsíčně.. nevíš zda toho koupím za x tisíc a jaký na to mají vliv finance.. tzn. tato otázka ti nedá moc relevantní výstup. Asi bych se ještě trošku nad dotazy zamyslela, ale hlavně, aby ti to prošlo u vedoucího práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
14.2.24 13:14
@adela.sedlackova píše:
@Vladusxx Děkuji za dotaz. Dotazník je směřován na maminky, jak bylo v úvodu zmíněno, tudíž měsíční příjem matky.Příspěvek upraven 14.02.24 v 13:08

Ale to je přeci nesmysl ne? Taková průměrná matka n aRD, které se dotazník týká, má rodičovskou 10-15 tisíc/mes. Ale samozřejmě, že jiné nákupní zvyklosti bude mít samoživitelka a jiné matka, jejíž manžel domů donese měsíčně 80 tisíc navíc 🤷🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
14.2.24 13:14

Moc to cele nedava smysl, casto jsou otazky a odpovedi vagni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.24 13:16

@Temnástranasíly Jasně! To je určitě pravda! No snažila jsem se uchopit otázky a odpovědi, tak, aby byly co nejvíce srozumitelné, ale to bohužel u nějakých otázek tak úplně nejde a je mi jasné, že je to v nějakých směrech zavádějící. Každopádně si vážím každé zpětné vazby a moc děkuji za názor! :)
Ještě dodatek: Pokud nakupujete příkrm, i kdyby jednou za měsíc za x peněz v rodinném nákupu, tak víte jaký berete (bio, v akci, dražší, levnější). Takhle je to myšleno :) pokud se rozhodujete pro příkrm za účelem ušetření peněz, volíte odpověď že ovlivňuje, pokud ne tak neovlivňuje :)

Příspěvek upraven 14.02.24 v 13:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
14.2.24 13:22
@Luminance píše:
Moc to cele nedava smysl, casto jsou otazky a odpovedi vagni..

Tady jsem také nevěděla, co se po mně chce. Tradiční jakože “doma vyráběné” a moderní jakože koupim skleničku a instantní kaši anebo je to myšleno tradiční jakože “rohlik s marmeládou a k obědu svíčková” a moderní jakože dítěti udělám k snídani avokádo bread a k obědu sushi nebo bum bo nam bo? :)

Příspěvek upraven 14.02.24 v 13:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
14.2.24 13:22
@adela.sedlackova píše:
@Temnástranasíly Jasně! To je určitě pravda! No snažila jsem se uchopit otázky a odpovědi, tak, aby byly co nejvíce srozumitelné, ale to bohužel u nějakých otázek tak úplně nejde a je mi jasné, že je to v nějakých směrech zavádějící. Každopádně si vážím každé zpětné vazby a moc děkuji za názor! :)

Pár prací jsem psala a vím, že je někdy náročné ten dotazník sepsat. Odsouhlasil ti ho prvně vedoucí? Ono opravdu nejde o naše názory, ale aby ti to prošlo a to musíš vědět ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.24 13:26

@Temnástranasíly Ano, vedoucí mi to schválila. Každopádně v praktické části některé otázky můžu vyřadit, pokud budou zavádějící. Po sesbírání výsledků si vše pořádně promyslím, moc děkuji! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.24 13:31

@Popokatepetla Dobře, dobře. Kritiku snáším dobře, ale prosím, trochu se zamyslete než něco napíšete. Jsem jen studentka a vyplnění dotazníku bylo na vaší svobodné volbě. Tradiční jídla - myšleno např. mrkvové pyré, jablečné pyré a základní suroviny české kuchyně. Moderní a trendy - myšleno co se v dnešní době objevuje na soc. sítích, takže např. avokádo, mango.. později třeba tofu, čekankový sirup atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11891
14.2.24 13:42

@adela.sedlackova no ale tam jde i o to množství..kdyz koupím 1× za měsíc 2 skleničky protože chvátám, nebo je nakoupím na týdenní dovolenou abych někde na chate nemusela řešit jak to s těmi příkrmy pro dítě udělám tak můžu klidně koupit ty dražší…když je ale budu kupovat na celý měsíc (ať už je nakoupím najednou nebo si to rozložím do celého měsíce tak se stejným příjmem určitě budu kupovat ty levnější…
A otázky jsou sice zaměřené na. maminky..resp. na rodiče na mateřské/rodičovské dovolené ale měl by být brán příjem celé rodiny…a nebo spíš by měla být otázka postavena tak že: kolik měsíčně máte cca na jídlo protože i někdo kdoa nadprůměrný příjem může na jídlo zabývat málo protože má třeba vysokou splátku hypotéky…na druhou stranu ten kdo má příjem průměrný může dávat na jídlo víc protože třeba byt zdědil a hypotéku neplatí…jen poplatky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
14.2.24 13:59
@Popokatepetla píše:
Ale to je přeci nesmysl ne? Taková průměrná matka n aRD, které se dotazník týká, má rodičovskou 10-15 tisíc/mes. Ale samozřejmě, že jiné nákupní zvyklosti bude mít samoživitelka a jiné matka, jejíž manžel domů donese měsíčně 80 tisíc navíc 🤷🏼‍♀️

Já na rodičáku pracuji, takže mám plat + rodičovskou/mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí