Jaký mají jídelníček vaše 7 měsíční děti?

383
29.1.24 10:51

Jaký mají jídelníček vaše 7 měsíční děti?

Ahojte, synovi bylo 7 měsíců. Zdá se mi hubenější proti jiným dětem, v noci se stále budí na mléko co 2 hodiny…Je na UM, příkrmy na doporučení doktora má od ukončeného 4 měsíce. Zatím má na snídani mléko, pak na svačinu přesnidávku kolem 90-100g, vačsinou vařené jablko, někdy s banánem, hruškou..na oběd maso se zeleninou, někdy jenom zeleninu, cca 100-120g, tenhle týden chci začít se žloutkem, pak odpoledne zase mléko, na večeři jsme začali dávat kaši, zatím rýžovou ze 100ml UM, pak zase před spaním mléko…Je to takhle správně, je všechno v pořádku? Proč se pořád tolik v noci budí? Pokaždé vypije cca 100-120ml UM. On více najednou nevypije..Čaj mu zatím nevařím, spíše po oběde a kaši dávam trochu vody. Vopred děkuji za jakékoliv rady a typy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16639
29.1.24 10:56
@Molu píše:
Ahojte, synovi bylo 7 měsíců. Zdá se mi hubenější proti jiným dětem, v noci se stále budí na mléko co 2 hodiny…Je na UM, příkrmy na doporučení doktora má od ukončeného 4 měsíce. Zatím má na snídani mléko, pak na svačinu přesnidávku kolem 90-100g, vačsinou vařené jablko, někdy s banánem, hruškou..na oběd maso se zeleninou, někdy jenom zeleninu, cca 100-120g, tenhle týden chci začít se žloutkem, pak odpoledne zase mléko, na večeři jsme začali dávat kaši, zatím rýžovou ze 100ml UM, pak zase před spaním mléko…Je to takhle správně, je všechno v pořádku? Proč se pořád tolik v noci budí? Pokaždé vypije cca 100-120ml UM. On více najednou nevypije..Čaj mu zatím nevařím, spíše po oběde a kaši dávam trochu vody. Vopred děkuji za jakékoliv rady a typy.

V prvé řadě se řiď hladem. Dokud jí, tak dávej jídlo, plus pití. Budí se plno dětí, hladem to být nemusí. Prostě zvyk, nebo jen ujištění, že nejsou sami.

Proč nedáváš čaj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
29.1.24 11:01

@Dahlia0409 Čaj nedávam protože měl pořád potíže s přibíráním, bojím se, že když bude mít v bříšku čaj nebude chtít dost jíst…Je to málo, trochu (cca 20, max 30ml) vody jenom po oběde a po kaši?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
29.1.24 11:02
@Molu píše:
@Dahlia0409 Čaj nedávam protože měl pořád potíže s přibíráním, bojím se, že když bude mít v bříšku čaj nebude chtít dost jíst…Je to málo, trochu (cca 20, max 30ml) vody jenom po oběde a po kaši?

Takže se má zacpat jídlem a ředit vodou se to nebude? Nechápu :think: Když bude chtít pít, ať pije, proč ho omezovat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
29.1.24 11:05

@Molu A kaší bych dala přes den, večer ne, z toho taky pak může bolet bříško

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
29.1.24 11:08

@Dahlia0409 Dobře, asi máš pravdu, děkuji za připomínku, já mu tedy budu vařit čaj..a jaký dávate? Mám koupený heřmánek a ještě fenykl. Jak dlouho vydrží, ten co bude mít k obědu mohu dát i po kaši? Protože to určitě nevypije celé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
29.1.24 11:09

@Dahlia0409 On se takhle budil i když neměl kaši, proto jsme ji zkusili dát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
29.1.24 11:10
@Molu píše:
@Dahlia0409 Dobře, asi máš pravdu, děkuji za připomínku, já mu tedy budu vařit čaj..a jaký dávate? Mám koupený heřmánek a ještě fenykl. Jak dlouho vydrží, ten co bude mít k obědu mohu dát i po kaši? Protože to určitě nevypije celé..

Udělej čaj na den, další den nový. Nalivej po troskách, zbytek vypij třeba ;) Já dělala hlavně fenyklovy odvar, později dětské čaje různé. Kolik váží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
29.1.24 11:10
@Molu píše:
@Dahlia0409 On se takhle budil i když neměl kaši, proto jsme ji zkusili dát…

Chápu, ale na večer bych nedávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
29.1.24 11:22

Kolem 7M nám časté spaní zachránila láhev s vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.1.24 11:38

Já teda doporučení na čaj nechápu.. Obě mé děti pily odmalička jen vodu :nevim: Čaj jen pokud byly prdíky (fenyklový) nebo později nemoc (další bylinky) :nevim: Podle mě jí hezky a to, že se v noci budí, nemusí mít s hladem nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24523
29.1.24 12:04

Syn má taky 7 měsíců. Ale zavádíme jídlo všelijak od pěti měsíců. Moc nechce jíst. Hodně se kojí. Takže spíš ochutnává ;) ke každému jídlu nabízím vodu. Pije si sám podle chuti. Vypije málo - max 30ml. Rád jí se mnou. Držíme dietu - ABKM, vejce, sója.

Maso už ochutnal - králíka, vepřové, hovězí, kuřecí, tuňáka, treska

Lepek jí hlavně v pečivu. Má hrozně rád chléb.

Takže k snídani měl třeba dnes jahlovou kaši s banánem ( dělám pouze s vodou) - snědl tři lžičky, ode mě měl brzy ráno pár kousků chleba.
Teď měl oběd - rýže, dýně, cuketa, králičí maso, saturejka. Takové rizoto - nechce mixované, takže maso na drobno, rýže vcelku
Na svačinu mu naškrábu hrušku
Večeře asi bude zase rizoto a nebo tu mám vepřový vývar ( normálně na kousky zelenina, maso, nudle celé). Včera měl třeba k večeři chléb s tuňákovou pomazánkou. Ty pomazánky budu muset dělat častěji. Moc mu to chutná. Ale od všeho sní maličko.

Večer se kojí hodně a v noci mockrát. Ono je to i o kontaktu. Vůbec to nemusí být hladem.

V týdnu ještě zkusím nějaký lívanec do ručičky.

U prvního dítěte jsem jela spíš skleničky. U druhého taky a teď u třetího jí prostě s námi takto. Jen oddělím jeho porci kvůli soli a koření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
29.1.24 12:42

@Molu syn se budil na kojeni co 2 hodiny az do 18 mesicu, taky jsem si blahove myslela, ze pomuze, kdyz zacne dostavat syte vecere, nepomohlo. :mrgreen: Ve 2 letech se jeste porad budi 2× za noc na UM, nenadelas nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
29.1.24 12:47

Mne to prijde normalni. Ji hezky, na svuj vek se budi standardne :) U kojeni se voda pridava az od 9m, do te doby ji dite nepotrebuje. Nevim, jak to je u UM :) Jinak jablko bych nevarila a dala cerstve, bude mit vic vitaminu. A nezapominej na tuky, oleje, orechova masla, maslo apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
29.1.24 12:56
@unuděná píše:
Já teda doporučení na čaj nechápu.. Obě mé děti pily odmalička jen vodu :nevim: Čaj jen pokud byly prdíky (fenyklový) nebo později nemoc (další bylinky) :nevim: Podle mě jí hezky a to, že se v noci budí, nemusí mít s hladem nic společného.

Presne, davej mu vodu. Kdyby byl velkej problem s vodou delsi dobu, jakoze spis nebude, protoze to dite ty chute jeste nezna, tak bych zkousela az pak caj, ale primarne jen vodu. A v noci bych zkousela vodu taky, 7 mesicni dite nepotrebuje kazdy dve hodiny v noci UM, vzdyt to musi bejt sileny i pro tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí