V 6m začíná odmítat UM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
V 6m začíná odmítat UM
Ahojky, syn bude mít 6 měsíců a od 4 měsíce papá příkrmy, má zavedenou ranní svačinu, oběd a večeři. Takže UM dávám k snídani v 6 ráno a odpoledne ke svačině. Normálně ještě před měsícem pil klidně 210ml UM na dávku, teď vypije sotva 180ml a vidím na něm, že se mu do toho moc nechce. Vůbec nemá radost že má láhev, už má dva dolní zoubky a savicku spíš teď kouše než aby ji bral jako zdroj jídla. Myslím si, že kdybych mu teď vůbec nedávala mléko, ani by se nezlobil. Ale přijde mi to docela brzo, nemáte někdo zkušenosti? Prikrmu sní opravdu hodně, nevadí mu ani kousky. Třeba včera měl i lívanec z banánu a ovesných vloček. Příkrmy dělám domácí, ale dávám mu i kupovaný, protože tak trochu nestíhám
Doktorka říkala, že to je při jeho váze možná i dobře (váží 10 kilo), ale mě se to moc nezdá. Bojím se aby mu nechyběly nějaký vitamíny nebo tak.
Děkuji za zkušenosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak dokud UM pije ať pije… U dcery jsem začínala taky ve 4m ale v 6m měla zavedený jen oběd..já jela pomaličku.. měsíc jen zeleninu na oběd, pak měsíc jsme postupně přidávali maso, přílohy…takže fakt dva měsíce jen obědy dávali. A pak až ranní svačinku ovoce… a večeře ty snad někdy v 10-11m… já vždy jela vše měsíc. A ještě v roce pila UM ráno, v poledne na spaní a večer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obecne do roka je zakladni slozkou potravy mleko, takze bych urcite nevynechavala, dokud pije
Ale vim, ze to obcas resi matky deti s ruznymi intolerancemi nebo extremni formou odmitani, atd, tam se pak musi zvazit riziko vs. prinos.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše:
Tak dokud UM pije ať pije… U dcery jsem začínala taky ve 4m ale v 6m měla zavedený jen oběd..já jela pomaličku.. měsíc jen zeleninu na oběd, pak měsíc jsme postupně přidávali maso, přílohy…takže fakt dva měsíce jen obědy dávali. A pak až ranní svačinku ovoce… a večeře ty snad někdy v 10-11m… já vždy jela vše měsíc. A ještě v roce pila UM ráno, v poledne na spaní a večer.
No my jsme zatím maso zkusili jen 2×, papa zeleninu, nějaké druhý ovoce a kase. Teď dva dny zkoušíme rýži. Ale sní toho opravdu hodně, klidně i přes 200g, vypije za den i 400ml čaje, teď je nemocný a pije i v noci když kašle. To mléko právě občas i plive a prska, normálně to vypil za pár minut, teď je to spíš kousátko a saje s přestávkami.
Dcera právě taky měla asi do 18m UM, minimálně v noci, ale kluk spí celou noc asi od 3 měsíců. Mě i zarazilo, že doktorka to vidí jako v pohodě, že by nemusel tak nabírat, ale zase aby mu něco nechybělo no…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit