Masové příkrmy plné škrobu? Hipp, dm, Rossman, všechno stejné

2
22.1.24 23:25

Masové příkrmy plné škrobu? Hipp, dm, Rossman, všechno stejné

Ahoj mamky, takže jsme začali s příkrmy ve skleničce (věšinou z DM nebo Rossmana) a po měsíci s manželem koukáme a ty „čistě masové“ příkrmy (čisté kuřecí nebo hovězí), které kupujeme a mícháme se zeleninou, mají ve skutečnosti jen 40% masa a zbytek je prý voda a škrob. Přitom to mají všechny značky stejně - Hipp, babylove, babydream, prostě všichni, co prodávají čistě masové příkrmy.

Kupujete nebo kupovaly jste to někdo někdy? Je to normální? Navíc tam ani není uvedené, kolik toho škrobu tam teda je, procentně. Bojíme se, že malou cpeme samým škrobem.

A mimochodem ty míchané příkrmy - třeba kuře s bramborem, telecí polévka atd. - mají zase jen 8% masa, zase bez ohledu na značku. Zdá se nám to dost málo, vzhledem k tomu, že všude píšou, že děti mají mít 20 gramů masa denně a pak to ještě časem zvyšovat. To by naše šestiměsíční malá musela zbaštit celou tu 200 gramovou skleničku, aby do sebe dostala těch 20 gramů masa.

Máte s tím některá zkušenosti, řešily jste to někdy? Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1977
23.1.24 00:04

A proč tedy kupuješ skleničky? Všeobecně je asi zdravější vařit doma, kde víš, co používáš.

Mimochodem koukám teď na složení skleniček DM bio a tam je voda, 40 % maso, 9 % celozrnná rýžová mouka. Žádný škrob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.1.24 01:01

Pokud zena normalne koji na pozadani a do toho prikrmuje, takze dite primarne ochutnava, neni vubec potreba resit, kolik gramu ceho presne bylo, a opravdu neni potreba nacpat do ditete 20 g masa denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20937
23.1.24 04:24

https://www.rossmann.cz/…oveziho-masa

Tohle myslí.

Tak víš to docela přesně kolik tam toho škrobu je. Masa máš 40%, vody je tam 41% a víc a zbytek je škrob. Někde mezi 1-19%. A ten tam je, aby to drželo pohromadě a mělo nějakou strukturu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
23.1.24 05:28
@MD1984 píše:
Ahoj mamky, takže jsme začali s příkrmy ve skleničce (věšinou z DM nebo Rossmana) a po měsíci s manželem koukáme a ty „čistě masové“ příkrmy (čisté kuřecí nebo hovězí), které kupujeme a mícháme se zeleninou, mají ve skutečnosti jen 40% masa a zbytek je prý voda a škrob. Přitom to mají všechny značky stejně - Hipp, babylove, babydream, prostě všichni, co prodávají čistě masové příkrmy.

Kupujete nebo kupovaly jste to někdo někdy? Je to normální? Navíc tam ani není uvedené, kolik toho škrobu tam teda je, procentně. Bojíme se, že malou cpeme samým škrobem.

A mimochodem ty míchané příkrmy - třeba kuře s bramborem, telecí polévka atd. - mají zase jen 8% masa, zase bez ohledu na značku. Zdá se nám to dost málo, vzhledem k tomu, že všude píšou, že děti mají mít 20 gramů masa denně a pak to ještě časem zvyšovat. To by naše šestiměsíční malá musela zbaštit celou tu 200 gramovou skleničku, aby do sebe dostala těch 20 gramů masa.

Máte s tím některá zkušenosti, řešily jste to někdy? Díky moc!

Nikdo Tě nenutí to kupovat.
Už jsi někdy zkoušela rozmixovat maso v malém množství vody? Má to vláknitou strukturu a děcko v začátku přikrmování Ti to nepozře. A i staršímu to leze do zubů.

8 procent masa je úplně v pořádku při denním přikrmování masem. Mateřské mléko je chudé na bílkoviny a nešvarem matek je poskytovat dětem nadbytek bílkovin v různé formě. Zatěžuje to jejich ledviny. Půjč si nějakou knihu i výchově dětí z doby, kdy žádné skleničky nebyly. Mám jich více. V kapitole výživa píšou, že miminku se mají podávat pouze vývary, žádné maso. Maso až později, nejdřív od 8 měsíců a jen dvakrát týdně. Tenkrát bylo zvykem začínat ovocem a taky to mělo své opodstatnění.

Naše děti vyrůstají na skleničkách. Mám vyzkoušeno hodně značek různé ceny, kvality i složení a Ok. Vadí mi snad jen HiPP, který přidává mléko do příkrmů pro nejnižší věk. V určitém věku se začínají po skleničce dojídat z našeho talíře. V té fázi je teď nejmenší, skoro 13 měsíců. Sní celou skleničku 190 g a ještě pár kousků masa a brambor na kostičky :mrgreen: Je jedlík od začátku přikrmování v půl roce, takže teorie o ochutnávání taky neplatí vždy. I starší děti většinou dobře jedly.

Skleničky privátních značek drogerií mají málo obsáhlý repertoár chutí a surovin. Většinou jsou na rajčatovém nebo mrkvovém základě.
Normální značky mají obsáhlejší celkové složení, kde vyniknou i jiné suroviny, bez mrkve nebo rajčat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
23.1.24 06:35

Zkus vzit flák masa a rozmixovat ho. Kdyz to nenaredis vodou, nepujde to, nebo z toho bude kejda k nepozření. Že se skleničky ředí je jasná věc, jako jakákoliv jiná „kašovitá“ konzistence. Pokud mas obavy o mnozstvi bilkovin, tak jsou i v jinych jidlech, luštěninách, mléčných výrobcích, jogurtech atp. Řešením co se tyce obsahu, je vlastni vareni, co si budem, porad je to jen „konzerva“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
23.1.24 07:56

Tak vař doma. Víš, kolik čeho tam dáš a chuťově to je lepší, než ty kupované. Nesouhlasím s tím, že doma rozmixované maso musí být nutně k nepozření. Když se to mixuje se zeleninou, naředěné vodou, tak to má dobrou konzistenci. Kdo chce, hledá způsoby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
23.1.24 08:07

Složení je úplně normální. Když ti to nevyhovuje, var doma. My třeba hotová jídla nejime nikdo, takže ani děti. Vaření je otázka chvilky a rozmixovat se dá dobře i maso. Ovšem voda v tom bude taky - bez ní to jde dost špatně.

• Citovat
  • Upravit
5098
23.1.24 08:12

@MD1984 Kupovala jsem zasadne jen Babybio. Jsou to velmi kvalitni prikrmy delane na pare, s bylinkama, s ruznymi druhy kvalitniho masa, i bezmase. Jsou velmi chutne i pro dospeleho. Zadny skrob, mouka apod. v nich neni.

Muj syn chtel jen kupovane, takze jsem jeden cas kupovala kazdy den Babybio k obedu, aspon veceri jsem se snazila mu nacpat domaci :)

Příspěvek upraven 23.01.24 v 08:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.1.24 08:13

Zbytek je prý voda a škrob :roll: ty neumíš číst, abys nemusela papouškovat, co jedna baba povídala? Dětské příkrmy jsou přísně kontrolované, nemusíš mít strach, že vaše robátko otrávíte. Ale vařit můžeš i doma, jsem zvědavá, jak ti to bez vody a sacharidů půjde a hlavně jak to dítěti bude chutnat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
23.1.24 08:18

@terien Prikrmy se uplne normalne delaji bez mouky. Nekteri vyrobci to tam cpou nejspis kvuli cene. Ja jsem v zivote prikrm s moukou nekoupila. Chapu, ze to nekdo detem davat nechce. A to si dokonce troufam tvrdit, ze nekteri vyrobci prikrmy dosoluji. To uz je vubec humac, kdyz dite do jednoho roku by melo sul videt leda ve vyloze :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
23.1.24 08:19

Skleničky jsme sice kupovali a spíš na návštěvy, výlety nebo jako rychlovku když se nestíhalo. Všechno jsem si navářla a zamrazila dopředu, třeba na 10 dní. To včetně ovocných přesnídávek. V těch skleničkách je to takové „neživé“. Všechno mi chutnalo úplně stejně :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.1.24 08:21
@Zmatka píše:
@terien Prikrmy se uplne normalne delaji bez mouky. Nekteri vyrobci to tam cpou nejspis kvuli cene. Ja jsem v zivote prikrm s moukou nekoupila. Chapu, ze to nekdo detem davat nechce. A to si dokonce troufam tvrdit, ze nekteri vyrobci prikrmy dosoluji. To uz je vubec humac, kdyz dite do jednoho roku by melo sul videt leda ve vyloze :zed:

Tak si přečtu složení. Mmch ne každý škrob znamená mouka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
23.1.24 08:27

@terien No, jde o to, ze to je uplne zbytecna vypln, ktera diteti nic neda. Zahustit se to da i vetsim podilem zeleniny. Ale samozrejme to stoji vic penez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.1.24 08:28
@terien píše:
Zbytek je prý voda a škrob :roll: ty neumíš číst, abys nemusela papouškovat, co jedna baba povídala?

No někdo tady neumí číst rozhodně, na tom složení doslova píšou maso 40 a zbytek voda a škrob. Nevím, k čemu taková uštěpačnost, když se někdo jen ptá na radu a zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí