Dotykáč pro desetileté dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2407
15.10.13 10:31

Můj syn si na si na svůj tablet za 2000 Kč našetřil sám a má z toho moc velkou radost. :mrgreen: Má 11 let a přeje si pod stromeček dotykáč. Zatím má obyčejný telefon, používá ho na hry,,volání, pokud nejsme doma a na focení. Do školy ho nenosí, ani mezi děti. Zatím nemá potřebu. Klidně by si na něj našetřil sám, dokáže si z kapesného docela dost ušetřit, ale kupovali jsme loni dotykáč i pro 15letou dceru, tak nechci, aby utrácel své peníze, když holka od nás telefon dostala k vánocům. Asi tak.

Příspěvek upraven 15.10.13 v 10:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
15.10.13 10:32

@martina.se syn má 11 a je v 5. třídě. Peníze neutrácí za blbosti. Dokáže si je dlouho udržet a doma pomáhá bez řečí sám od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.10.13 10:33

@Lenule213 přítelova holka je ve stejném věku, dostává 50 kč na týden. Co si ušetří, to si ušetří. Ona si toho taky moc nekoupí, ale ať má na parádu - gumičky do vlasů, nějaké blbinky a pod.. Nedávno ušetřila na obal na mobil.. řekla bych, že ta 50tka bohatě stačí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
15.10.13 10:35

@martina.se děkuji, taky jsem přemýšlela nad tou 50,– ptala jsem se syna a ten mi řekl, že chce 50.- na měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
15.10.13 10:35
@Lenule213 píše:
@karfice jj, tak jsme to vyřešili.a ještě mimo téma. Dáváte dětem kapesné? Pokud ano, kolik? My by jsme chtěli dávat, ale pořád nevím kolik at to není málo ani moc :think: Nežijeme nějak nadstandardně. Máme průměrný příjem.

Já dostávala od střední 500,–Kč na měsíc a to jsem si zato ještě musela kupovat různé pomůcky do školy (ale je fakt, že jsem je nekupovala každý měsíc). Na základce stovku dvě, více ani omylem.

• Citovat
  • Upravit
16694
15.10.13 10:36

No já mám taky telefon za pár kaček, co umí jen posílat zprávy a volat. Ale neoháněla bych se tím před dítětem „mě taky stačí, tobě musí taky“. Ještě bych se dozvěděla, že už není doba kamenná :lol: Oba dědové dotykáč mají, strejdové mají, jen já a táta jedeme na starých dobrých tlačítkových. Já bych mu asi dotykáč v jeho věku koupila. Pokud si na něj i část naspoří, spojí se příjemné s užitečným :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
15.10.13 10:37
@Lenule213 píše:
@martina.se děkuji, taky jsem přemýšlela nad tou 50,– ptala jsem se syna a ten mi řekl, že chce 50.- na měsíc.

Mě třeba otec motivoval známkama. Jednou za týden jsme si v pátek sedli k žákovské (deníčku, či co to bylo) a sečetli jsme všechny jedničky za ty byla pětikoruna, sečetli dvojky za ty byly 4 koruny, sečetly trojky za tu nebylo nic, když byla čtyřka dávala jsem zpět čtyři koruny taťkovi a když byla pětka (většinou z matiky) tak jsem 5 korun dávala zpět… hotovo.

• Citovat
  • Upravit
11560
15.10.13 10:38

@karfice jenže on má samé jedničky a dvojky  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.10.13 10:39
@Lenule213 píše:
@martina.se děkuji, taky jsem přemýšlela nad tou 50,– ptala jsem se syna a ten mi řekl, že chce 50.- na měsíc.

skromný to muž ;) jako pokud chce takhle málo, tak to koukám.. většinou jsou děcká náročnější :mrgreen: víš jak, aspoň pozná hodnotu peněz, pokud to fakt nevyhodí za kraviny, klidně bych dala těch 50 kč na týden. Aspoň si našetří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
15.10.13 10:41
@Lenule213 píše:
@karfice jj, tak jsme to vyřešili.a ještě mimo téma. Dáváte dětem kapesné? Pokud ano, kolik? My by jsme chtěli dávat, ale pořád nevím kolik at to není málo ani moc :think: Nežijeme nějak nadstandardně. Máme průměrný příjem.

Syn má 11 a dostává zatím 100 měsíčně, sem tam i něco od prarodičů. V létě jsme měli 3 poutě, dostal od všech nějaké peníze a bylo na něm, co s nimi a zda je roztočí na kolotočích. Něco si sám dal stranou. Dcera 15 let, dostává teď od září 500,nastoupila na SŠ, ale hradí si z toho i autobus domů ze školy, ráno jezdí s tátou. Jinak děti dostávají také od prarodičů k svátku i k narozeninám po 500 kč, tak jim to necháváme. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
15.10.13 10:51

Taky jeste dotykovy nemam, prvni mobil jsem mela ve 13 - Alcatel s krasnou antenou :potlesk: kamaradka se mi asi po deseti letech sverila, ze mi ten mobil strasne zavidela, no ale nikdo se nikomu neposmival, ze jeste nema to nebo ono…nedavno mi kamaradka ucitelka na ZS rekla, ze mobily maji decka i v prvni tride…
Nechapu ty rodice, co jim to kupujou :think: to pak prece treba vic jak polovina rodicu by tu vec sama od sebe nekoupila, jen jsou tazeni okolim a to je fakt super priklad pro dite.
Ja kdyz uz, tak bych taky byla pro castecne prispeni si nebo vyraznejsi pomoc v domacnosti- proste neco za neco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.10.13 10:53

Moje holka ve čtvrté třídě taky dostala od Ježíška dotykáč (chtěla tablet nebo aspoň dotykáč). ale u té to bylo o tom, že její mobil se rozpadal a bylo potřeba koupit nový, tak se koupil dotykáč (za dva tisíce). kdyby se jí nezačal rozpadat před Vánocemi, dostala by normální telefon, protože by vyšel levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
15.10.13 10:54
@Lenule213 píše:
@karfice jenže on má samé jedničky a dvojky :lol:

Tak tím líp, dříve si našetří.

• Citovat
  • Upravit
5532
15.10.13 10:55

Ono nejde ani tak o peníze, ale o to, jestli je ten dotykáč fakt nutností. Prostě se mi to příčí…
Jinak kluk je šikovný, dobře se učí, doma pomáhá, peněz v kasičce má dost - nemá potřebu utrácet a šetří. Jenže jelikož u nás stále ještě jede v blažené nevědomosti a myslí si, že dárky donese Ježíšek, tak po něm nemůžu chtít, aby si na dárek přidal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
15.10.13 10:57

Moje dcera taky chodila, ze je posledni ve tride, ktera nema dotykovy telefon. A ze by ho hrozne chtela k Vanocum. Ja byla proti, ani ja ho nemam a ona mela starsi mobil, funkcni, nejaky co odlozil manzel. Pak ale manzel nasel nahodou uplne novy dotykovy mobil, tak jsme ten jeho dali dceri.
Novy bych ji ale sama nekoupila, dostala by mozna casem nejaky nas starsi. Mne se to taky nelibi, ze musi mit vsichni vsechno - ja ho taky nemam a nehroutim se. Kdyby nemela zadny mobil, tak ano, ale jen proto, ze by chtela lepsi, bych ji nevyhovela. Nikdo nema v zivote vsechno, co by si pral. Pro me je mobil vec funkcni, ne zalezitost mody a takhle velke dite potrebuje par funkci, ktere ma kazdy mobil - dobou kamennou se muze ohanet, az si na to sama vydela, do te doby o tom rozhodujeme my, rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák