Dotykáč pro desetileté dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5532
15.10.13 10:14

Dotykáč pro desetileté dítě?

Mamči, začínám mít dost velké dilema. Můj syn (4. třída) strašně touží po dotykovém mobilu. Jenže mně se to hrozně příčí. Má klasickou nokii, funguje dobře, píše, volá, hraje hry, umí přehrát písničky… Myslím si, že takovému dítěti to stačí.
Jenže kluk chodí - „Kuba ho má, Luban taky i Jára a proč já ho nemůžu mít?“ Jenže oni mají i tablety, notebooky a další takové vymoženosti. Mně se to prostě u dětí takového věku nelíbí. Ale zase nechci být „matka sadistka“, která dítěti nic nedopřeje. Mám z toho docela depku, protože vím, že když kluk nenajde dotykáč pod stromečkem, tak bude fakt zklamaný. Na druhou stranu si tak říkám, co může chtít za rok, dva - co bude chtít, až mu bude patnáct???
Chápu, že doba je taková, ale fakt je dítě bez moderních vymožeností takový outsider?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13717
15.10.13 10:18

Já bych mu tedy v tomhle věku dotykový telefon klidně pořídila… Nějaký obyčejný, levný. Myslím, že bez něho se „neobejde“, narozdíl od tabletu nebo notebooku. Ty mi připadají pro takové dítě zbytečné, pokud doma počítač máte. Když mu to vysvětlíš, tak v 15 bude chtít třeba jen lepší a další dotykový mobil ;) Nemyslím, že by to nutně muselo mít stoupající tendenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
15.10.13 10:18

@tterka jo jo, mám podobně pocity a naše Juli ho taky chce pod stromeček… No koupím… Co už?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
15.10.13 10:19

Holky co budete kupovat dotykáč máte už nějaké tipy? Můj kluk ho chce taky. Vybral si Huawei. Já se ještě po ničem nedívala a nechci mu kupovat nic drahého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
15.10.13 10:20

Naši to vždycky udělali tak, že jsme si na to částečně přispěli z našetřených peněz a víc jsme si toho vážili a dávali na to pozor.

Sestra za vysvědčení koupila svým dětem 12 a 8let tablety, každý asi za 2000,– a synovec (8let) ho asi třetí den rozbil :roll: nechtěně ale rozbil.

Sama řeším, jak se jednou zachovám až to bude s dětma aktuální, ale zatím jsem proto nekupovat, když má takový, který dostačuje.

• Citovat
  • Upravit
becky87
15.10.13 10:21

Mam taky podobne pocity.. Me to hrozne stve, jaky je natlak na deti. Zrovna dneska jsem se bavila s kamaradkou a rikala ze v PRVNI tride neni dite, co by nemelo dotykac :roll: :roll: Ze dala dcerce starou nokii s tim, ze na zavolani to staci a proste deti se ji smeji a taky resi jestli koupit nebo ne. Sama nevim co budu delat.

• Citovat
  • Upravit
7369

No v očích děti asi jo :think: Proste je to tak.
Naši kluci mají dotykace, je jim 7,11 a 15. No a v době když bylo nejstaršímu těch 8 jsme se zase dívali blbe na to, na co vůbec potřebuje mobil. Proste doba je taková. Mám spis nerva z toho, ze mu ho někdo ukradne a budem kupovat novy. A vzhledem k tomu, ze má iPhone, tak celkem investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@tterka přítel holce pořídil Samsung galaxy ace fleur /nebo jak se to jmenuje/.. jinak za mne.. ano, dítě bývá potom divné, že nemá to samé, co spolužáci.. neříkám, že musí mít vše, ale prostě v dnešní době jsou dotykáče určitý standart :think: Jinak můj kluk má mobil, né dotykáč, ale má. Zatím mu to stačí, uvidíme, s čím přijde. Už toužil po tabletu, to jsem zavrhla s tím, že má notebook (koupil mu ho táta), takže to mu stačí. :think: ale až bude toužit po dotykáči, nějaký obyč mu pořídím…

Příspěvek upraven 15.10.13 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
15.10.13 10:22

@tterka bohužel dnešní doba je taková a děti to jiným umějí dát pořádně „sežrat“, kup nějaký levný něco na tenhle způsob - viz. odkazy a je to, ne? :nevim:

http://www.alza.cz/…-d467897.htm
http://mobilni-telefony.heureka.cz/…-s5230-star/?…
http://mobilni-telefony.heureka.cz/…-optimus-t3/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
15.10.13 10:24

No narovinu v dnešní době nemám dotykáč ani já, používám nokii C5 a upe mi stačí? Proč 10letému děcku kupovat ještě navíc dotykáč? Jakože nebude ve třídě cool?

Příspěvek upraven 15.10.13 v 10:26

• Citovat
  • Upravit
11560
15.10.13 10:25

Můj syn má telefon starý a už skoro nefunkční a částečně si na něj šetří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
15.10.13 10:26

Tak ještě mě napadlo, chceš dotykáč, tak si budeš spořit do „prasátka“ až budeš mít dostatek, přispějeme ti na zbytek. Tohle aspoň bude motivační.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
15.10.13 10:29

Hele to těm děckám fakt nejde vysvětlit, že prostě nemusí mít za každou cenu dotykáč? Kam se ta společnost sakra řítí? Za nás mobily začínaly, ale nikdo se nikomu neposmíval, když ho někdo měl nebo ne. Ve škole jsem teda taky mezi dětmi nespostřehla, že by se druhým smály - druhý stupeň ZS

• Citovat
  • Upravit
11560
15.10.13 10:29

@karfice jj, tak jsme to vyřešili.

a ještě mimo téma. Dáváte dětem kapesné? Pokud ano, kolik? My by jsme chtěli dávat, ale pořád nevím kolik at to není málo ani moc :think: Nežijeme nějak nadstandardně. Máme průměrný příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.10.13 10:30

@Lenule213 záleží, jak staré dítě máš. Můj dostává týdně 20 kč, je ve druhé třídě. Pak nějaké finance za mimořádné věci - sám od sebe něco udělá, pomůže a pod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák