Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@tterka tak to bych mela spis obavu, aby se mu decka nesmala, ze jeste veri na Jeziska
darky dneska nosi prece Santa ![]()
a já jsem špatná z toho, že kluk každý den ve 3 letech vyžaduje kinder vajíčko
co mě čeká za pár let ![]()
@KlaraBoch píše:
@tterka tak to bych mela spis obavu, aby se mu decka nesmala, ze jeste veri na Jeziskadarky dneska nosi prece Santa
To ať se mu klidně smějí.
Santa mi nesmí přes práh. Se cpe i tam, kde ho nikdo nechce, dědek vypasenej…
![]()
@tetma píše:![]()
a já jsem špatná z toho, že kluk každý den ve 3 letech vyžaduje kinder vajíčko
co mě čeká za pár let
Tak to na sebe šiješ pořádný bič. Co budeš dělat, až bude chtít každý den nový typ telefonu? ![]()
@tterka já,ale nenapsala, že ho každý den dostává
,jen že ho každý den vyžaduje
![]()
@tterka píše:
Mamči, začínám mít dost velké dilema. Můj syn (4. třída) strašně touží po dotykovém mobilu. Jenže mně se to hrozně příčí. Má klasickou nokii, funguje dobře, píše, volá, hraje hry, umí přehrát písničky… Myslím si, že takovému dítěti to stačí.
Jenže kluk chodí - „Kuba ho má, Luban taky i Jára a proč já ho nemůžu mít?“ Jenže oni mají i tablety, notebooky a další takové vymoženosti. Mně se to prostě u dětí takového věku nelíbí. Ale zase nechci být „matka sadistka“, která dítěti nic nedopřeje. Mám z toho docela depku, protože vím, že když kluk nenajde dotykáč pod stromečkem, tak bude fakt zklamaný. Na druhou stranu si tak říkám, co může chtít za rok, dva - co bude chtít, až mu bude patnáct???
Chápu, že doba je taková, ale fakt je dítě bez moderních vymožeností takový outsider?
Myslim ze dotykovy telefon v dnesni dobe neni zas az tak draha zalezitost a jestli muzu poradit tak dotykac od Nokie nez od Samsungu. Mam od samsungu dva a segra taky a pekne se ser.ou zatimco pritel s Nokii nema nejmensi problem. V dnesni dobe to tak bohuzel funguje kdyz cela trida ma dotykac a jeden ma starsi mobil tak je hned za outsidera. Deti umi byt nekdy dost krute..
@Micheillle souhlasím.Brácha měl Samsung a taky mu odešel. Já mám Nokii a naprosto bez problémů. A to ji mám déle než měl brácha Samsung.
@Lenule213 píše:
@Micheillle souhlasím.Brácha měl Samsung a taky mu odešel. Já mám Nokii a naprosto bez problémů. A to ji mám déle než měl brácha Samsung.
No presne, mam v planu ze az mi oba totalne chcipnou tak uz si koupim jedine Nokii:-)
Napadá mě taková otázka. Na co děti vlastně ten telefon potřebují?
@Tomulisacek píše:
Aby si pod lavicí mohli posílat SMS-ky (nebo jak se tomu teď říká) místo klasických papírových psaníček. ![]()
@alifie píše:
Aby si pod lavicí mohli posílat SMS-ky (nebo jak se tomu teď říká) místo klasických papírových psaníček.
Můj syn-11 let-ho třeba nemá. Zato touží po tabletu, aby mohl hrát hry a tak. Přemýšlím, že bych k vánocům mu ho koupila.
![]()
@alifie píše:
Aby si pod lavicí mohli posílat SMS-ky (nebo jak se tomu teď říká) místo klasických papírových psaníček.
tak pokud budu vycházet z toho, co říkají moje děti - SMSky samozřejmě v době vyučování neposílají, protože za zapípání mobilu je poznámka, stejně tak, kdyby je učitelka načapala, jak si s mobilem hrajou. ale o přestávce si na nich hrají hry - tady je výhoda, pokud mají stejné mobily, jsou v nich stejné hry, mohou dávat soutěže (pokud má třeba mobil blueteeth a je od stejné firmy, tak jdou i hry, kdy jich hraje víc jednu hru naraz, jako třeba že jedou závody formule, každý má své autíčko a v pruhu vedle nich jede jejich spolužák). u jedné holky na tom zas frčí poslouchání písniček a vyměňování si muziky a u druhé natáčení videa a focení fotek. no a my na vejšce zas fotíme testy pro spolužáky nebo někteří odvážní mají v mobilu tahák
(mně by strach nedovolil při testu mobil vytáhnout… ale kolikrát zírám, jak šikovně ho někteří umí zamaskovat do okolí). jestli stejné využití má i na základce, na to jsem zatím neměla odvahu se dětí zeptat, protože kdyby ne, mohla bych je navést špatným směrem ![]()
@tterka píše:
Mamči, začínám mít dost velké dilema. Můj syn (4. třída) strašně touží po dotykovém mobilu. Jenže mně se to hrozně příčí. Má klasickou nokii, funguje dobře, píše, volá, hraje hry, umí přehrát písničky… Myslím si, že takovému dítěti to stačí.
Jenže kluk chodí - „Kuba ho má, Luban taky i Jára a proč já ho nemůžu mít?“ Jenže oni mají i tablety, notebooky a další takové vymoženosti. Mně se to prostě u dětí takového věku nelíbí. Ale zase nechci být „matka sadistka“, která dítěti nic nedopřeje. Mám z toho docela depku, protože vím, že když kluk nenajde dotykáč pod stromečkem, tak bude fakt zklamaný. Na druhou stranu si tak říkám, co může chtít za rok, dva - co bude chtít, až mu bude patnáct???
Chápu, že doba je taková, ale fakt je dítě bez moderních vymožeností takový outsider?
Já bych koupila, ale holky když byly malé, a chtěly něco drahého, tak jsme zapisovali, že jako vydělávají. Vynést koš, dvacka, umýt nádobí tři pětky, apod. A když měly tu imaginární výplatu, šlo se na věc ![]()
@Tomulisacek píše:
No možná jste to poznali, že se jedná o řečnickou otázku, nebo ne? ![]()
Podle mě je jediný důvod pro koupi telefonu telefonování. Naše dcera měla telefon už před devíti lety ve druhé třídě, a co byste řekli, že s ním dělala? ![]()
@Tomulisacek píše:
No možná jste to poznali, že se jedná o řečnickou otázku, nebo ne?Podle mě je jediný důvod pro koupi telefonu telefonování. Naše dcera měla telefon už před devíti lety ve druhé třídě, a co byste řekli, že s ním dělala?
Pro me je to taky jedine telefonovani nebo psani SMS. Moje dite ma telefon proto, abych JA mela prehled, kde je a ze je v poradku. Do skoly chodi sama, vzdy posila SMS, ze dosla OK. Pristi rok uz u nas neni druzina, tak bude doma sama i cele odpoledne(pokud nebude mit nejaky krouzek). Kvuli nicemu jinemu bych ji ho neporidila.