Dovolená odděleně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
206
10.2.20 13:23
@Lola14 píše:
@dena262 Jak to tu čtu tak asi záleží dost na povaze a úhlu pohledu jednotlivců… Já jsem v tomhle směru asi dost „blbá“ jelikož i kdyby mě to mrzelo tak bych to odložila a vymyslela něco společně…

Zkus to s nim ještě naposledy probrat v klidu, jestli je opravdu nutné jet letos k moři, když pojedou na hory. Pokud na tom bude trvat a pojedou, tak bych si stála alespoň za tím, aby příští rok vzal jen vás na 2 dovolené bez kluka, nebo klidně i s klukem, ale od příštího roku už jen společné dovolené a ne oddělené. Kdybych měla dítě s někým jiným taky by mě nenapadlo jet s ním sama. Našla jsem si nového partnera, mám s nim rodinu tak budu jezdit s celou rodinou bez ohledu na to jestli mám ještě jedno dítě nebo nemám s někým jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
10.2.20 13:23

Když bych to zkrátila on dal přednost jedinou dovolenou strávit se synem u moře místo toho abychom vymysleli něco společně, ale kdybych já chtěla vyrazit s malou tak musíme počkat na to až on bude mít čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
10.2.20 13:28
@Lola14 píše:
Když bych to zkrátila on dal přednost jedinou dovolenou strávit se synem u moře místo toho abychom vymysleli něco společně, ale kdybych já chtěla vyrazit s malou tak musíme počkatna to až on bude mít čas

Zas nepřeháněj. Nic nemusíš, stejně jako on rozhodl jak stráví svou dovolenou, ty rozhodneš jak strávíš tu svoji. On může jen brblat, ale nic s tím neudělá. Jeď klidně ve stejný termín, kdy on bude v Chorvatsku a máš klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37

@dena262 Jenže jemu to z mé strany příjde sobecké že chci abychom jezdili společně ale zároveň nesmím nikam jezdit jen s malou bez něj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975

To je problém slepovanych rodin. My se také dělíme, často jsem s mladším dítětem doma, muž vyrazí se starším. Jsem naopak moc ráda, že má starší zážitky, které by s mladším sourozence neměl. Jenže já mám to starší dítě ráda stejně jako to mladší, to je rozdíl oproti tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
10.2.20 13:31

@zoidberg Nepřeháním, říkám jak to je a co mi na to řekl on…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.2.20 13:31
@Lola14 píše:
@unuděná ten Mácháč byl jen příklad :) jde o princip toho že vyrazit dlouhodobě někam jen s malou bez něj je prostě problém i když on si vybral jedinou dovolenou strávit jen se synem a na nás kašle…

No ale počkej, jestli malá bude novorozená v létě, tak beztak letošní dovolená by žádná nebyla, nebo jo? Udělejte si společné víkendy, stejně na víc nebudeš mít myšlenky, to ti garantuju.
A další roky bych ho prostě postavila před hotovou věc - „chtěla bych společnou dovolenou alespoň týden v zimě a týden v létě, pokud o to nestojíš, pojedu s malou a mamkou (například). Nechci být celý rodičák zavřená v bytě“. Proti tomu se mu bude těžko argumentovat. Jestli máš ale problém, že na vás kašle, tak je ta dovolená skutečně jen špička ledovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
10.2.20 13:32
@Lola14 píše:
@zoidberg Nepřeháním, říkám jak to je a co mi na to řekl on…

No tak on zakazuje dovolenou tobě a ty zakazuješ dovolenou jemu, jste fakt dvojka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
10.2.20 13:33

@Cuddy Z čeho usuzuješ že bych toho staršího neměla ráda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
10.2.20 13:39
@Lola14 píše:
@Cuddy Z čeho usuzuješ že bych toho staršího neměla ráda?

Protože by jsi jinak byla ráda, že si maximálně užije. S mladším dítětem to bude dlouho opruz a starší přijde o část možnosti, které má teď, když je sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.2.20 13:40
@Lola14 píše:
@zoidberg Nepřeháním, říkám jak to je a co mi na to řekl on…

A proč ses nechala vmanipulovat do toho, že ti to má schvalovat? Prostě to udělej jako on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
10.2.20 13:48

@unuděná Myslím si že by se dalo něco vymyslet sice by to nebyl kdo ví jakej bum jako třeba moře ale každý by dosáhl svého… On by si užil dovolenou se synem a zároveň bychom byli všichni spolu takže i já bych s jeho synem došla k nějakým zážitkům… O to mi ve finále jde abychom ty zážitky měli všichni společně i když jsem vlastně jen takovej doplněk kterej se má jen starat neznamená to že si i semnou nemůže malej užít zábavu… Nechci dojít k tomu že by jedno z dětí mělo víc a druhé méně chci dát oboum stejně protože obě děti jsou součástí naší domácnosti… Dokonce jsem se mu to takhle snažila i vysvětlit a řekl mi že to chápe pak najednou cca po týdnu přišel s tím že jsem sobecká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
10.2.20 13:54

@Cuddy No děkuju ti za tvůj názor, ale možná by ses nad tím měla víc zamyslet.. kdybych ho neměla ráda tak proč bych bojovala za to abychom tu dovolenou trávili společně? A zrovna dovolená si myslím že rodinu stmeluje díky zážitkům které si tam vytvoří jelikož na sebe mají čas a nemusí se zaobírat každodenní rutinou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
10.2.20 13:56
@Lola14 píše:
@unuděná Myslím si že by se dalo něco vymyslet sice by to nebyl kdo ví jakej bum jako třeba moře ale každý by dosáhl svého… On by si užil dovolenou se synem a zároveň bychom byli všichni spolu takže i já bych s jeho synem došla k nějakým zážitkům… O to mi ve finále jde abychom ty zážitky měli všichni společně i když jsem vlastně jen takovej doplněk kterej se má jen starat neznamená to že si i semnou nemůže malej užít zábavu… Nechci dojít k tomu že by jedno z dětí mělo víc a druhé méně chci dát oboum stejně protože obě děti jsou součástí naší domácnosti… Dokonce jsem se mu to takhle snažila i vysvětlit a řekl mi že to chápe pak najednou cca po týdnu přišel s tím že jsem sobecká

Nejvíc by mi na tom vadilo, že něco nesmím a byl by to průser…když on tu možnost má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.2.20 13:57

@Lola14 No ale dítě na světě ještě není, chápu to dobře? Víš, on už tohle jednou zažil, není čemu se divit, že se z nějaké dovolené v novorozeneckém období snaží vykroutit :nevim: Většina žen má u prvního dítěte co dělat se sebou samou, s kojením, spánkem apod. o nějakém balení na cesty vůbec nemluvě. Přijde mi, že prostě jen žárlíš na jejich dovču u moře a to tvoje „já se taky sbalím a pojedu s malou na dovču“ je s ohledem na to, že teprve čekáš to první dítě, dost hloupé…
Mimochodem, kolik týdnů má dovolené? Má mít týden u moře, týden na lyžích, pořád mu zbývají 2-3 týdny pro vás, no ne? Tak pokud myslíš, že to dáte levou zadní, domluvte si nějakou dovolenou jen ve 3 :nevim: Alespoň prodloužený víkend. Ale budeš za trapku pokud to pak budeš rušit kvůli čemukoli s miminkem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí